Belépés
Beléptél az életembe....

...
2010-11-05 07:33:16
Zöld paradicsom édes-savanykás
... fapálcikával. Tegyük be egy tálba, 2 evőkanál
sóval keverjük többször át, takarjuk le, és egy éjszakán át hagyjuk
állni. Ez fontos, mert így a kellemetlen kesernyés ízeket kivonjuk
belőle. Másnap öntsük le róla a nedvet, majd folyó vízzel öblítsük
le a paradicsomokat és csöpögtessük le. Ezután rakjuk üvegekbe.
Készítsünk felöntőlevet 1 liter...
2010-11-05 03:56:16
Zöld paradicsom
... paradicsomnak, amely még hosszú ősz
esetén sem érik be. Ezt kár kint hagyni a kertben, hiszen önmagában
vagy szeletelve, más zöldséggel együtt, finom savanyúság készíthető
belőle. A kis bogyójú - talán legjobb a hosszúkás San Marsano -
fajtát dolgozzuk így fel. Az uborkánál elmondottak szerint mossuk meg,
szedjük le a kocsánymaradékot, majd ...
2010-11-05 03:55:47
Savanyított káposztakonzerv
... káposztakonzerv
...........................

Erős fölmelegedéskor, nyár elején nem tartható el tovább a savanyított
káposzta. Ilyenkor szabályszerû konzervet is készíthetünk belőle.
Ezzel csaknem korlátlan időre meghosszabbítottuk a romlásmentességét,
és nyáron, nyaralás közben is készíthetjük belőle kedvelt savanyított
k...
2010-11-05 03:46:33
Zöldségkeverék sótlanul
... gőzöljük.
Használatkor a zsírt vagy olajat leszedjük a tetejéről - ez is jó
ízesítő -,...
2010-11-04 21:32:03
Káposztával töltött paradicsom
... evőkanál sóval és 2 evőkanál ecettel meghintve 2 órán át állni
hagyjuk. Közben néhány alkalommal megforgatjuk. A paprikát megmossuk,
csumáját és magházát eltávolítjuk, és belülről is átmosva, nyílásával
lefelé fordítjuk, hogy a víz kicsuroghasson belőle. A sós-ecetes
káposztát enyhén kinyomkodjuk és szorosan beletöltjük a paprikákba.
B&...
2010-11-04 06:40:04
Spárga sós lében
... spárgasípokat gondosan megtisztítjuk.
Levágjuk a fás részeket, fejénél kezdve lehúzzuk a külső héját,
majd kisebb csomókba kötjük. Akkora fazékba, amekkorába kényelmesen
beleférnek a kötegek, annyi vizet töltünk, hogy az a felállított
spárgasípok háromnegyedéig érjen, vagyis a spárgafejek kiálljanak
belőle. A forrásban lévő sós vízbe tett sp...
2010-11-04 06:37:18
Befõzési tanácsok
... használjunk. Az üvegeket - és ha az is van, csavaros tetejüket
- mosószeres vízzel mossuk, forrázzuk ki, meleg vízzel öblítsük,
és tiszta konyharuhára borítsuk le, hogy a víz kicsöpögjön belőlük.
Törölni nem kell. Az egyes receptekben közölt cukormennyiség nem
szigorú törvény, amit mindenkképpen meg kell tartani. Csökkenthetjük,
de mivel a cukor nemcs...
2010-11-04 05:35:05
Töltött pontyfilé
... zsemlemorzsával sûrítem.

Elkészítése: A tölteléket rákenem a halszeletekre. Felcsavarom
és alufóliába csomagolom. A végeket alaposan összenyomom, nehogy
a töltelék kifolyhasson belőle. Forrásban lévő vízbe teszem a
csomagokat és az újraforrástól számított 25 percig főzöm. Ezután
óvatosan kiveszem a léből és kihûtöm. Új, ...
2010-11-04 05:20:51
Sárgaborsó-fõzelék
... simára keverem és
ezzel sûrítem...
2010-11-04 04:51:53
1 2 3 .........................77 78 79 ............116 117 ............154 155 156 
Címkék: kellemetlen kesernyés, uborkánál elmondottak, zsírt vagy, paprikát megmossuk, spárgafejek kiálljanak, forrásban lév&#245, egyes receptekben, cukor nemcs, tölteléket rákenem, végeket alaposan, töltelék kifolyhasson, újraforrástól számított, kocsánymaradékot, káposztakonzerv, zsemlemorzsával, fölmelegedéskor, csökkenthetjük, kicsuroghasson, paradicsomokat, háromnegyedéig, zöldségkeverék, cukormennyiség, megtisztítjuk, spárgasípokat, mindenkképpen, újraforrástól, paradicsomnak, halszeletekre, készíthetünk, használatkor, készíthetjük, csöpögtessük, megforgatjuk, fapálcikával, eltávolítjuk, kinyomkodjuk, kifolyhasson, konyharuhára, összenyomom, elmondottak, elkészítése, felcsavarom, beletöltjük, használjunk, káposztával, savanyított, spárgafejek, receptekben, kicsöpögjön, kényelmesen, felállított, szabályszer, kellemetlen, spárgasípok, paradicsom, csomagokat, tölteléket, mosószeres, szeletelve, zöldséggel, kiálljanak, alkalommal, sárgaborsó, paprikákba, csomagolom, készítsünk, alufóliába, beleférnek, savanyúság, amekkorába,
© 2013 TVN.HU Kft.