|
|
|
... fapálcikával. Tegyük be egy tálba, 2 evőkanál
sóval keverjük többször át, takarjuk le, és egy éjszakán át hagyjuk
állni. Ez fontos, mert így a kellemetlen kesernyés ízeket kivonjuk
belőle. Másnap öntsük le róla a nedvet, majd folyó vízzel öblítsük
le a paradicsomokat és csöpögtessük le. Ezután rakjuk üvegekbe.
Készítsünk felöntőlevet 1 liter... |
|
2010-11-05 03:56:16 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsomnak, amely még hosszú ősz
esetén sem érik be. Ezt kár kint hagyni a kertben, hiszen önmagában
vagy szeletelve, más zöldséggel együtt, finom savanyúság készíthető
belőle. A kis bogyójú - talán legjobb a hosszúkás San Marsano -
fajtát dolgozzuk így fel. Az uborkánál elmondottak szerint mossuk meg,
szedjük le a kocsánymaradékot, majd ... |
2010-11-05 03:55:47 |
|
|
|
|
|
|
... káposztakonzerv
...........................
Erős fölmelegedéskor, nyár elején nem tartható el tovább a savanyított
káposzta. Ilyenkor szabályszerû konzervet is készíthetünk belőle.
Ezzel csaknem korlátlan időre meghosszabbítottuk a romlásmentességét,
és nyáron, nyaralás közben is készíthetjük belőle kedvelt savanyított
k... |
|
2010-11-05 03:46:33 |
|
|
|
|
|
|
... gőzöljük.
Használatkor a zsírt vagy olajat leszedjük a tetejéről - ez is jó
ízesítő -,... |
|
2010-11-04 21:32:03 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál sóval és 2 evőkanál ecettel meghintve 2 órán át állni
hagyjuk. Közben néhány alkalommal megforgatjuk. A paprikát megmossuk,
csumáját és magházát eltávolítjuk, és belülről is átmosva, nyílásával
lefelé fordítjuk, hogy a víz kicsuroghasson belőle. A sós-ecetes
káposztát enyhén kinyomkodjuk és szorosan beletöltjük a paprikákba.
B&... |
2010-11-04 06:40:04 |
|
|
|
|
|
|
... spárgasípokat gondosan megtisztítjuk.
Levágjuk a fás részeket, fejénél kezdve lehúzzuk a külső héját,
majd kisebb csomókba kötjük. Akkora fazékba, amekkorába kényelmesen
beleférnek a kötegek, annyi vizet töltünk, hogy az a felállított
spárgasípok háromnegyedéig érjen, vagyis a spárgafejek kiálljanak
belőle. A forrásban lévő sós vízbe tett sp... |
2010-11-04 06:37:18 |
|
|
|
|
|
|
... használjunk. Az üvegeket - és ha az is van, csavaros tetejüket
- mosószeres vízzel mossuk, forrázzuk ki, meleg vízzel öblítsük,
és tiszta konyharuhára borítsuk le, hogy a víz kicsöpögjön belőlük.
Törölni nem kell. Az egyes receptekben közölt cukormennyiség nem
szigorú törvény, amit mindenkképpen meg kell tartani. Csökkenthetjük,
de mivel a cukor nemcs... |
2010-11-04 05:35:05 |
|
|
|
|
|
|
... zsemlemorzsával sûrítem.
Elkészítése: A tölteléket rákenem a halszeletekre. Felcsavarom
és alufóliába csomagolom. A végeket alaposan összenyomom, nehogy
a töltelék kifolyhasson belőle. Forrásban lévő vízbe teszem a
csomagokat és az újraforrástól számított 25 percig főzöm. Ezután
óvatosan kiveszem a léből és kihûtöm. Új, ... |
2010-11-04 05:20:51 |
|
|
|
|
|
|
... simára keverem és
ezzel sûrítem... |
2010-11-04 04:51:53 |
|
|
|
|