|
|
|
... zsír.
Elkészítése
Megfuttatjuk az egy evőkanál cukorral édesített tejben az élesztőt, majd összedolgozzuk a liszttel, a margarinnal, 1 tojással meg egy csipet sóval, és beledagasztunk még egy evőkanál cukrot. (Lágy tésztát kell hogy kapjunk, ha kell, egy kevés tejjel még lazítjuk.)
Kizsírozott tepsibe terítjük, jól megkelesztjük, majd meghintjük... |
2014-11-28 07:02:45 |
|
|
|
|
|
|
... zsír.
Elkészítése
Megfuttatjuk az egy kanál cukorral édesített tejben az élesztőt, majd összedolgozzuk a liszttel, a margarinnal, 1 tojással meg egy csipet sóval, és beledagasztunk még egy kanál cukrot. (Lágy tésztát kell hogy kapjunk, ha kell, egy kevés tejjel még lazítjuk.)
Kizsírozott tepsibe terítjük, jól megkelesztjük, majd meghintjük a kim... |
|
2014-10-01 19:30:22 |
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítés:
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval jól kidagasztjuk. Három részre vágjuk, és mindegyiket kidolgozzuk gombócnak. Az egyik részbe beledagasztunk egy evőkanál tejben feloldott kakaót. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük mindhárom tésztát... |
2011-03-02 21:16:25 |
|
|
|
|
|
|
... fahéjjal kiegészítve a ... |
|
2010-12-19 19:43:34 |
|
|
|
|
|
|
... fahéjjal kiegészítve a ... |
|
2010-12-06 06:01:49 |
|
|
|
|
|
|
... fahéjjal kiegészítve a ... |
2010-11-25 20:03:53 |
|
|
|
|
|
|
... 2 dl langyos tejben elkeverve lefedjük, felfuttatjuk. 50 dkg lisztbe vájt lyukba rakjuk az élesztőt, 6 tojássárgáját, 3 dl langyos tejet, sót, 1 cs. vaníliáscukrot, kidolgozzuk. Beledagasztunk 7 dkg vajat. Cipó alakban, lisztes tálban, tetejét lisztezve duplájára kelesztjük. Lisztes deszkán ujjnyi vastagra nyújtva, lisztezett nagy fánkszaggatóval kiszaggatjuk. 15 percig kelesztjük... |
2010-10-15 05:25:12 |
|
|
|
|
|
|
Burgonyafánk 5.
25 dkg főtt, áttört burgonyát, 25 dkg lisztet, sót, kis tejben futtatott 2 dkg élesztőt, 1 tojást összegyúrunk annyi langyos tejjel, hogy kelt tészta lágyságú legyen. Beledagasztunk 1 ek. olajat, ujjnyi vastagra nyújtva, kis kiszúróval kerek lapokat szaggatunk belőle. 1-2 órán át langyos helyen kelesztjük. Közepes tűzön, bő, forró olajban sütjük. A fánkok na... |
2010-10-15 05:10:46 |
|
|
|
|
|
|
... olvasztott vaj.
Az élesztőt a tejben megfuttatjuk, majd összedolgozzuk a rétesliszttel, a finomliszttel, a tojássárgájával, a citrom levével, a rummal meg a porcukorral, végül beledagasztunk az olvasztott vajat. Hólyagosra verjük, lisztezett deszkán vastagra nyújtjuk és fánkszaggatóval, vagy széles szájú pohárral kiszaggatjuk. Tiszta konyharuhával letakarva langyos helyen egy... |
2010-10-15 05:05:02 |
|
|
|
|
|
|
... burgonyával, egy kevés sóval meg egy tojássárgájával összedolgozzuk, még annyi langyos tejet öntünk bele, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk. A végén 2-3 evőkanál olajat is beledagasztunk. Cipóban, letakarva a duplájára kelesztjük, majd ujjnyi vastag lappá nyújtjuk. A csülköt az egyik szélére fektetve a tésztát ráhajtjuk, a széleit összenyomkodjuk. Tepsire ültetjük, a tete... |
2008-11-05 18:49:30 |
|
|
|
|