Belépés
Meggyes pite
... zsír.

Elkészítése

Megfuttatjuk az egy evőkanál cukorral édesített tejben az élesztőt, majd összedolgozzuk a liszttel, a margarinnal, 1 tojással meg egy csi­pet sóval, és beledagasztunk még egy evőka­nál cukrot. (Lágy tésztát kell hogy kapjunk, ha kell, egy kevés tejjel még lazítjuk.)

Kizsí­rozott tepsibe terítjük, jól megkelesztjük, majd meghintjük...
2014-11-28 07:02:45
Meggyes pite
... zsír.

Elkészítése

Megfuttatjuk az egy kanál cukorral édesített tejben az élesztőt, majd összedolgozzuk a liszttel, a margarinnal, 1 tojással meg egy csi­pet sóval, és beledagasztunk még egy ka­nál cukrot. (Lágy tésztát kell hogy kapjunk, ha kell, egy kevés tejjel még lazítjuk.)

Kizsí­rozott tepsibe terítjük, jól megkelesztjük, majd meghintjük a kim...
2014-10-01 19:30:22
Fonott-töltött kalács
...



Elkészítés:

Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval jól kidagasztjuk. Három részre vágjuk, és mindegyiket kidolgozzuk gombócnak. Az egyik részbe beledagasztunk egy evőkanál tejben feloldott kakaót. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük mindhárom tésztát...
2011-03-02 21:16:25
diós, mákos csiga
... fahéjjal kiegészítve a ...
2010-12-19 19:43:34
Vaníliás vagy kakaós, diós, má
... fahéjjal kiegészítve a ...
2010-12-06 06:01:49
.....csiga
... fahéjjal kiegészítve a ...
2010-11-25 20:03:53
Farsangi fánk olajsütőben
... 2 dl langyos tejben elkeverve lefedjük, felfuttatjuk. 50 dkg lisztbe vájt lyukba rakjuk az élesztőt, 6 tojássárgáját, 3 dl langyos tejet, sót, 1 cs. vaníliáscukrot, kidolgozzuk. Beledagasztunk 7 dkg vajat. Cipó alakban, lisztes tálban, tetejét lisztezve duplájára kelesztjük. Lisztes deszkán ujjnyi vastagra nyújtva, lisztezett nagy fánkszaggatóval kiszaggatjuk. 15 percig kelesztjük...
2010-10-15 05:25:12
Burgonyafánk 5.
Burgonyafánk 5.
25 dkg főtt, áttört burgonyát, 25 dkg lisztet, sót, kis tejben futtatott 2 dkg élesztőt, 1 tojást összegyúrunk annyi langyos tejjel, hogy kelt tészta lágyságú legyen. Beledagasztunk 1 ek. olajat, ujjnyi vastagra nyújtva, kis kiszúróval kerek lapokat szaggatunk belőle. 1-2 órán át langyos helyen kelesztjük. Közepes tűzön, bő, forró olajban sütjük. A fánkok na...
2010-10-15 05:10:46
Ági gyors fánkja
... olvasztott vaj.
Az élesztőt a tejben megfuttatjuk, majd összedolgozzuk a rétesliszttel, a finomliszttel, a tojássárgájával, a citrom levével, a rummal meg a porcukorral, végül beledagasztunk az olvasztott vajat. Hólyagosra verjük, lisztezett deszkán vastagra nyújtjuk és fánkszaggatóval, vagy széles szájú pohárral kiszaggatjuk. Tiszta konyharuhával letakarva langyos helyen egy...
2010-10-15 05:05:02
sonka receptek
... burgonyával, egy kevés sóval meg egy tojássárgájával összedolgozzuk, még annyi langyos tejet öntünk bele, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk. A végén 2-3 evőkanál olajat is beledagasztunk. Cipóban, letakarva a duplájára kelesztjük, majd ujjnyi vastag lappá nyújtjuk. A csülköt az egyik szélére fektetve a tésztát ráhajtjuk, a széleit összenyomkodjuk. Tepsire ültetjük, a tete...
2008-11-05 18:49:30
1 
Címkék: csi­pet sóval, evőka­nál cukrot, kevés tejjel, ka­nál cukrot, élesztőt cukros, többi hozzávalóval, egyik részbe, evőkanál tejben, tejben megfuttatjuk, citrom levével, olvasztott vajat, kevés sóval, tojássárgájával összedolgozzuk, duplájára kelesztjük, egyik szélére, tésztát ráhajtjuk, széleit összenyomkodjuk, tojássárgájával, összenyomkodjuk, fánkszaggatóval, beledagasztunk, összedolgozzuk, vaníliáscukrot, konyharuhával, rétesliszttel, megkelesztjük, tojássárgáját, finomliszttel, articlestatic, megfuttatjuk, kiszaggatjuk, kidagasztjuk, összegyúrunk, burgonyafánk, felfuttatjuk, hozzávalóval, kétszeresére, margarinnal, elkészítése, kiegészítve, olajsütőben, kidolgozzuk, porcukorral, mindegyiket, burgonyával, kelesztjük, elkészítés, olvasztott, lisztezett, meghintjük, hólyagosra, szaggatunk, kiszúróval, elkeverve, letakarva, gombócnak, feloldott, mindhárom, futtatott, közepesen, duplájára, édesített, burgonyát, lisztezve, ráhajtjuk, nyújtjuk, vaníliás, cukorral, fahéjjal, élesztőt, liszttel,
© 2013 TVN.HU Kft.