|
|
|
... vaníliacukrot is hozzáadom egy csipet sóval. A lisztbe belevegyítem a sütőport és a tejjel egyetemben apránként hozzákeverem a cukros tojássárgához. A kemény tojásfehérje habot óvatosan beledolgozom a tésztába. 20 percig pihentetem.
Az almát meghámozom, magházát kivágom és kb. 1 cm-es korongokra vágom és egymás után a tésztába mártom. Mindkét felét az olajban pirosra sütöm. M... |
2019-01-26 16:37:39 |
|
|
|
|
|
|
... megszórom a tésztát, mindkét oldalát, és egy sodrófával jól belenyomkodom. Leborítom a tésztát még egy darab fóliával, és megfordítom. A másik felét is megszórom a cukorral, és ugyanígy beledolgozom.
Felolvasztom a vajat, és megkenem vele a tésztát, de most már csak az egyik felét.
Elkészítem a tölteléket. A cukrot és a fahéjat összekeverem, aztán belereszel... |
|
2018-06-06 22:32:56 |
|
|
|
|
|
|
... .
utána adom hozzá a többi lisztet is , ezzel is jól kidolgozom .
ezután a tésztát 2 felé osztom el, majd az egyik felet is ketté vágom .
a két kisebb tészta darabba beledolgozom a kakaót, egyikbe 1 kanállal rakok , a másikba pedig 3 - 4 ek.- lal.
a sötétebbik tésztát kinyújtom , hosszukásra , a világosabbikat pedig ruddá sodrom .
a sötétebbikre rár... |
2017-12-30 15:30:14 |
|
|
|
|
|
|
... vigyázva, hogy ne törjön meg a hab. A tésztát szétválasztom, az egyik feléhez hozzáadom a citromhéjat és levet. A másik feléhez a kakaóport elkeverem 1-2 ek langyos vízzel, majd óvatosan beledolgozom a masszába. A kuglóf formát kivajazom, lisztezem, alulra a citromos tésztát a tetejére a kakaósat öntöm. Előmelegített sütőbe teszem, 180 fokon kb. 30-35 percig sütöm. Elvégzem a tűpr... |
|
2017-11-03 22:46:55 |
|
|
|
|
|
|
... keverem a cukorral, vaníliáscukorral. Mikor már szép levegős, kifehéredett, belereszelem a citrom héját, belefacsarom a levét is. Egyenként keverem hozzá a tojások sárgáját, mindet jól beledolgozom, mielőtt a következőt is hozzáadom. A tojások fehérjét egy csipet sóval keményre verem. A lisztbe keverem a sütőport, majd a vajas tojáshoz szitálom, összeforgatom. Óvatosan keverem bel... |
|
2017-09-11 19:41:43 |
|
|
|
|
|
|
... sajt.
Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés:
A liszthez adom a puha margarint, és kézzel összedolgozom.
A tejfölt, a két tojást, a sót, és a szalalkálit is beledolgozom, és elég kemény tésztát gyúrok.
Ha kezd összeállni, akkor nyújtódeszkára teszem, és kisujjnyi vastagra kinyújtom.
A sütőt 180 fokra kapcsolom be.
Kiolajozok egy nagy tepsit.... |
2017-02-09 12:02:07 |
|
|
|
|
|
|
... húst, és szűrjük át.
A gombóchoz a tojásokat szétválasztom, majd a fehérjét egy csipet sóval felverem kemény habbá. A sárgákat elkeverem a meglangyosított libazsírral, és beledolgozom a kinyomkodott maceszlapokat is, a húst, a fűszereket, és a zöld fűszereket. Óvatosan hozzákeverem a fehérjét, sózom, borsozom, meghintem a maceszliszttel, majd egy fél órát a hűtőben pi... |
2016-11-26 19:55:25 |
|
|
|
|
|
|
... káváskanál rumaroma
1 teáskanál őrölt fahéj
A tojásokat a cukorral habosra keverem, utána hozzáadom a lekvárt, az aromát és a (puha) margarint - ezzel is jól kikeverem. Beledolgozom a többi hozzávalót,
Sütőpapírral kibélelt, közepes (25x35) tepsibe öntöm a keveréket.
Előmelegítettem sütőben, gáz 5-ös fokozaton kb fél órát sütöm.
Ha kész, kihűtöm, kö... |
2016-11-23 15:05:53 |
|
|
|
|
|
|
... langyos tejjel összedolgozom a főtt, áttört, még langyos burgonyát, a felfuttatott élesztőt, a lisztet, a sót és a tojást. Közepesen kemény tésztát kell, hogy
kapjak, amibe végül beledolgozom az olajat is. Ezután félujjnyi vastagra kinyújtom és egy nagyméretű fánkszaggatóval (vagy vékony üvegből készült bő szájú pohárral) kiszaggatom.
Langyos helyen pihentetem egy órán k... |
2016-11-14 07:04:02 |
|
|
|
|
|
|
... tojásfehérje, 15 dkg cukor, 2 kanál savanykás lekvár, 15 dkg darált dió, 1 citrom reszelt héja és leve
Elkészítés:
A tojásfehérjét kemény habbá verem, tovább keverve beledolgozom a cukrot, majd a diót, a lekvárt, valamint a citrom reszelt héját, majd a levét is. A lisztet, margarint, sütőport alaposan összedolgozom, a keverékéből jó kemény tésztát gyúrok. Egyik fel... |
2016-10-17 11:55:03 |
|
|
|
|