Belépés
Töltött borjúszegy 5.
... borjúszegy, 2 zsemle, 4 dkg vaj, 6 dkg zsír, só, kis cs. petrezselyem, 2 tojás, őrölt bors
A borjúszegyet kicsontozva felszúrjuk. A vajat, tojást habosra keverve sózzuk, borsozzuk, beledolgozzuk a finomra vágott petrezselymet, az áztatott, kicsavart zsemlét. A szegyet megtöltjük, ügyelve, hogy a massza egyenlően legyen. A nyílást bevarrjuk. Ne töltsük túl, mert sütéskor megda...
2010-11-30 04:55:14
Savanyú tüdő knédlivel
... lisztet adunk hozzá, és miután felfut, összedolgozzuk liszttel, tojással, sóval, és annyi langyos vízzel, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. A felkockázott, vajon megpirított zsemlét beledolgozzuk, és a masszát megkelesztjük. Lisztezett deszkán henger alakú darabokra formázzuk, és ismét kelni hagyjuk. Vajjal megkent ruhaszalvétába vagy konyharuhába lazán betekerjük, és forrásban...
2010-11-30 04:46:06
Kakaós kalács,
... dagasztás közben. Ha négy, vagy öt részletben kerül bele, annál lazább és szebb lesz.
Ha "lyukas" már a tészta, akkor két részre vesszük, felébe beletesszük a kakaót, és beledolgozzuk. Ha egyenletesen eloszlott a kakaó, akkor adjuk a mazsolát hozzá, de finoman, hogy össze ne törjük, amíg a tésztához dagasztjuk. Liszttel megszórjuk mind két rész tetejét és kb. 1 órát keles...
2010-11-29 21:39:37
Borjújava Dubarry módra
... halmozzuk. Hollandi mártást készítünk: a vajat felhevítjük, beletesszük a lisztet, és habzásig keverjük. Folyamatos keverés mellett felöntjük a forró tejjel, a tűzhely szélére húzva beledolgozzuk a tojások sárgáját. Sóval, szerecsendióval ízesítjük. A mártással egyenletesen átvonjuk a kelvirágot, kevés zsemlemorzsával és reszelt sajttal megszórjuk, vajdarabokat csipegetünk a tetej...
2010-11-29 05:27:20
Lekváros bukta
... szórjuk, közepébe vájunk egy kis mélyedést, és beleöntjük a megkelt élesztőt, a tojássárgákat, a porcukrot, a sót és annyi langyos tejet, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Ezután beledolgozzuk a vajat is, majd lisztezett tálba tesszük a cipóvá formált tésztát, és a tetejét is meglisztezzük. Ruhával letakarva dupla nagyságúra kelesztjük.
A kelt tésztát lisztezett deszkán ...
2010-11-28 21:21:03
Császárkuglóf
... élesztővel, ezután hozzáadjuk a szétmorzsolt gesztenyemasszát, a megreszelt csokoládét, a tojások sárgáit, a vajat, a cukrot és a sót, végül a tojásfehérje keményre vert habját is beledolgozzuk. Vajjal vastagon kikent formába öntjük a tésztát, és letakarva addig kelesztjük, amíg a forma egészen megtelik a nyers tésztával. (A nyers tésztának csak a forma feléig szabad érni, ellenke...
2010-11-28 21:19:28
Almás bukta
... szórjuk, közepébe vájunk egy kis mélyedést, és beleöntjük a megkelt élesztőt, a tojássárgákat, a porcukrot, a sót és annyi langyos tejet, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Ezután beledolgozzuk a vajat is, majd lisztezett tálba tesszük a cipóvá formált tésztát, és a tetejét is meglisztezzük. Ruhával letakarva dupla nagyságúra kelesztjük.
A kelt tésztát lisztezett deszkán ...
2010-11-28 21:17:50
Lekváros bukta
... szórjuk, közepébe vájunk egy kis mélyedést, és beleöntjük a megkelt élesztőt, a tojássárgákat, a porcukrot, a sót és annyi langyos tejet, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Ezután beledolgozzuk a vajat is, majd lisztezett tálba tesszük a cipóvá formált tésztát, és a tetejét is meglisztezzük. Ruhával letakarva dupla nagyságúra kelesztjük.
A kelt tésztát lisztezett deszkán ...
2010-11-28 21:17:21
Császárkuglóf
... élesztővel, ezután hozzáadjuk a szétmorzsolt gesztenyemasszát, a megreszelt csokoládét, a tojások sárgáit, a vajat, a cukrot és a sót, végül a tojásfehérje keményre vert habját is beledolgozzuk. Vajjal vastagon kikent formába öntjük a tésztát, és letakarva addig kelesztjük, amíg a forma egészen megtelik a nyers tésztával. (A nyers tésztának csak a forma feléig szabad érni, ellenke...
2010-11-28 21:15:40
Almafánk
... kemény tésztát kapjunk. A cipóvá formált tésztát lisztezett tálba tesszük, a tetejére is szórunk egy keveset, majd tiszta ruhával letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. Ezután beledolgozzuk a reszelt almát. A 1/2 cm vastagra kinyújtott tésztát közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Bő, forró olajban, fedő alatt sütjük a fánkok alsó felét, majd fedő nélkül a másik...
2010-11-28 21:08:51
1 2 3 ................108 109 110 ........162 163 ........215 216 217 
Címkék: Borjújava Dubarry, borjúszegyet kicsontozva, finomra vágott, szegyet megtöltjük, massza egyenlően, nyílást bevarrjuk, masszát megkelesztjük, mazsolát hozzá, tésztához dagasztjuk, vajat felhevítjük, forró tejjel, tűzhely szélére, tojások sárgáját, mártással egyenletesen, megkelt élesztőt, cipóvá formált, kelt tésztát, szétmorzsolt gesztenyemasszát, megreszelt csokoládét, tojások sárgáit, tojásfehérje keményre, forma egészen, nyers tésztával, nyers tésztának, forma feléig, reszelt almát, fánkok alsó, gesztenyemasszát, szerecsendióval, zsemlemorzsával, összedolgozzuk, ruhaszalvétába, beledolgozzuk, meglisztezzük, császárkuglóf, tojássárgákat, petrezselymet, megkelesztjük, felkockázott, egyenletesen, konyharuhába, vajdarabokat, szétmorzsolt, tojásfehérje, borjúszegyet, petrezselyem, kiszaggatjuk, felhevítjük, kicsontozva, csipegetünk, beletesszük, megpirított, megreszelt, folyamatos, kelesztjük, kinyújtott, hozzáadjuk, lisztezett, kelvirágot, részletben, csokoládét, megszórjuk, dagasztjuk, betekerjük, nagyságúra, élesztővel,
© 2013 TVN.HU Kft.