Belépés
Illatos gofri
... tejszín



ELKÉSZÍTÉS

A vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a tojássárgákat, majd a cukrot, a sót és ízlés szerint fűszert. A tejszínt is hozzáadjuk, végül beledolgozzuk a lisztet, és sima, fényes tésztát gyúrunk belőle. (Ha szükséges, hogy puhább legyen, még adhatunk hozzá tejet.) A tésztát vékonyra nyújtjuk, és kis darabkákra vágjuk. Golyókat formál...
2006-09-14 07:29:20
Fűszeres figurák
... őrölt mandula
csipetnyi őrölt szegfűszeg
csipetnyi őrölt kardamommag
25 dkg liszt



ELKÉSZÍTÉS

A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojást. A citrom héját lereszeljük, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a kardamommal és a mandulával összekeverjük, és ezt is a tésztába tesszük. Végül a liszttel és az élesztővel is összegy...
2006-09-14 06:53:03
Francia fánkok
... mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztőt, a tejet és a tojásokat.

2.
Kézzel elkeverjük a mélyedésben lévő anyagokat, majd lassanként, a széléről a közepe felé haladva beledolgozzuk a lisztet. Amikor fényes, sima tésztát kapunk, 10 percig gyúrjuk, míg ragadós lesz. Nedves kendővel letakarjuk, és 1-1,5 óráig szobahőmérsékleten a duplájára kelesztjük.

3....
2006-09-14 06:50:21
Flambírozott körtés palacsinta
... mélyedést készítünk, ebbe öntjük a tejet és a vizet. Simára keverjük, és 1 órát állni hagyjuk. A tojássárgákat kevés masszával simára keverjük, majd ezt az egész tésztához adjuk. Beledolgozzuk a cukrot, a sót, az olvasztott vajat, és a citrom reszelt héját. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is a tésztába keverjük. A körtéket lecsöpögtetjük, és kis kockákra vágju...
2006-09-12 15:39:05
Flambírozott habos fagyibomba
... tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd tovább verve hozzáadjuk a mézet, és addig verjük, míg sima habot kapunk. A tojássárgákat a maradék cukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojáshabot.

3.
A tejszínt habbá verjük, belekeverjük a gyümölcsdarabkákat és a cukros pisztáciát-mandulát, végül ezt a tojásos keverékhez adjuk. Félgömb alakú formát folpac...
2006-09-12 15:36:58
Fekete-fehér csokikrém
... krémet felhasználásig hűtőbe tesszük. A fehér csokoládét kis darabokra tördeljük, a maradék vízben megolvasztjuk, és simára keverjük, majd a többi zselatint és a maradék tejszínt is beledolgozzuk, és ezt is hűtőbe tesszük. A krémhez a tejet a kettévágott vaníliarúddal felforraljuk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd folyamatosan kevergetve kislángon apránként beledo...
2006-09-12 15:31:42
Fahéjas-mézes sütemény
... tojás...
2006-09-12 15:25:32
Eperkrémes bombák
... sóval, a cukorral és a kis darabokra vágott vajjal. Amikor forrni kezd, egy csészényit a liszthez adunk, majd nagylángon, kevergetve sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és egyesével beledolgozzuk a tojásokat. Kis kerek, sütőpapírral kibélelt tortaformákba osztjuk a tésztát, és meleg sütőben aranyszínűre sütjük, majd kihűtjük. A krémhez a tejet a cukorral felforraljuk, 2 tojássárgáj...
2006-09-12 07:24:11
Egzotikus habostorta
... jól átitatjuk. A lapokat egymásra rétegezzük, egyenletesen elosztva közéjük szórjuk a gyümölcskockákat. Hideg helyen állni hagyjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a cukrot is beledolgozzuk. Ezzel a tortát befedjük, a maradék aszalt gyümölcskockával megszórjuk, és meleg sütőben néhány percig sütjük, míg a hab színt kap. Rögtön tálaljuk.


Variáció

Pir...
2006-09-12 07:21:51
Déligyümölcsös kenyér
... A citromok és a narancsok héját lereszeljük, levüket kinyomjuk. A vajat megolvasztjuk. A tojásokat a cukorral robotgéppel közepes sebességgel habosra keverjük, majd tovább keverve beledolgozzuk a tejszínt, a citromok és a narancsok héját és levét, meg a vajat. Hozzáadjuk a lisztet, és fényes, sima masszává dolgozzuk. Vajjal jól kikent 2 formába osztjuk a masszát, és közepesen mele...
2006-09-11 07:22:34
1 2 3 ................108 109 ........162 163 ........215 216 217 
Címkék: vajat megolvasztjuk, tésztát vékonyra, vajjal habosra, citrom héját, mandulával összekeverjük, tésztába tesszük, mélyedésben lévő, közepe felé, duplájára kelesztjük, tojássárgákat kevés, egész tésztához, olvasztott vajat, citrom reszelt, tojásfehérjét kemény, tésztába keverjük, körtéket lecsöpögtetjük, sóval kemény, maradék cukorral, tejszínt habbá, tojásos keverékhez, fehér csokoládét, maradék vízben, többi zselatint, maradék tejszínt, kettévágott vaníliarúddal, cukorral habosra, liszthez adunk, cukorral felforraljuk, lapokat egymásra, tojásfehérjét habbá, tortát befedjük, maradék aszalt, narancsok héját, cukorral robotgéppel, gyümölcskockákat, gyümölcskockával, lecsöpögtetjük, déligyümölcsös, felhasználásig, vaníliarúddal, megolvasztjuk, tojássárgákat, tojásfehérjét, beledolgozzuk, összekeverjük, hozzákeverjük, tortaformákba, szegfűszeggel, folyamatosan, felforraljuk, flambírozott, belekeverjük, egyenletesen, sütőpapírral, aranyszínűre, tojássárgáj, sebességgel, lereszeljük, kardamommal, robotgéppel,
© 2013 TVN.HU Kft.