|
|
|
... tejszín
ELKÉSZÍTÉS
A vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a tojássárgákat, majd a cukrot, a sót és ízlés szerint fűszert. A tejszínt is hozzáadjuk, végül beledolgozzuk a lisztet, és sima, fényes tésztát gyúrunk belőle. (Ha szükséges, hogy puhább legyen, még adhatunk hozzá tejet.) A tésztát vékonyra nyújtjuk, és kis darabkákra vágjuk. Golyókat formál... |
2006-09-14 07:29:20 |
|
|
|
|
|
|
... őrölt mandula
csipetnyi őrölt szegfűszeg
csipetnyi őrölt kardamommag
25 dkg liszt
ELKÉSZÍTÉS
A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojást. A citrom héját lereszeljük, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a kardamommal és a mandulával összekeverjük, és ezt is a tésztába tesszük. Végül a liszttel és az élesztővel is összegy... |
|
2006-09-14 06:53:03 |
|
|
|
|
|
|
... mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztőt, a tejet és a tojásokat.
2.
Kézzel elkeverjük a mélyedésben lévő anyagokat, majd lassanként, a széléről a közepe felé haladva beledolgozzuk a lisztet. Amikor fényes, sima tésztát kapunk, 10 percig gyúrjuk, míg ragadós lesz. Nedves kendővel letakarjuk, és 1-1,5 óráig szobahőmérsékleten a duplájára kelesztjük.
3.... |
2006-09-14 06:50:21 |
|
|
|
|
|
|
... mélyedést készítünk, ebbe öntjük a tejet és a vizet. Simára keverjük, és 1 órát állni hagyjuk. A tojássárgákat kevés masszával simára keverjük, majd ezt az egész tésztához adjuk. Beledolgozzuk a cukrot, a sót, az olvasztott vajat, és a citrom reszelt héját. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is a tésztába keverjük. A körtéket lecsöpögtetjük, és kis kockákra vágju... |
|
2006-09-12 15:39:05 |
|
|
|
|
|
|
... tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd tovább verve hozzáadjuk a mézet, és addig verjük, míg sima habot kapunk. A tojássárgákat a maradék cukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojáshabot.
3.
A tejszínt habbá verjük, belekeverjük a gyümölcsdarabkákat és a cukros pisztáciát-mandulát, végül ezt a tojásos keverékhez adjuk. Félgömb alakú formát folpac... |
|
2006-09-12 15:36:58 |
|
|
|
|
|
|
... krémet felhasználásig hűtőbe tesszük. A fehér csokoládét kis darabokra tördeljük, a maradék vízben megolvasztjuk, és simára keverjük, majd a többi zselatint és a maradék tejszínt is beledolgozzuk, és ezt is hűtőbe tesszük. A krémhez a tejet a kettévágott vaníliarúddal felforraljuk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd folyamatosan kevergetve kislángon apránként beledo... |
2006-09-12 15:31:42 |
|
|
|
|
|
|
... tojás... |
2006-09-12 15:25:32 |
|
|
|
|
|
|
... sóval, a cukorral és a kis darabokra vágott vajjal. Amikor forrni kezd, egy csészényit a liszthez adunk, majd nagylángon, kevergetve sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és egyesével beledolgozzuk a tojásokat. Kis kerek, sütőpapírral kibélelt tortaformákba osztjuk a tésztát, és meleg sütőben aranyszínűre sütjük, majd kihűtjük. A krémhez a tejet a cukorral felforraljuk, 2 tojássárgáj... |
2006-09-12 07:24:11 |
|
|
|
|
|
|
... jól átitatjuk. A lapokat egymásra rétegezzük, egyenletesen elosztva közéjük szórjuk a gyümölcskockákat. Hideg helyen állni hagyjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a cukrot is beledolgozzuk. Ezzel a tortát befedjük, a maradék aszalt gyümölcskockával megszórjuk, és meleg sütőben néhány percig sütjük, míg a hab színt kap. Rögtön tálaljuk.
Variáció
Pir... |
2006-09-12 07:21:51 |
|
|
|
|
|
|
... A citromok és a narancsok héját lereszeljük, levüket kinyomjuk. A vajat megolvasztjuk. A tojásokat a cukorral robotgéppel közepes sebességgel habosra keverjük, majd tovább keverve beledolgozzuk a tejszínt, a citromok és a narancsok héját és levét, meg a vajat. Hozzáadjuk a lisztet, és fényes, sima masszává dolgozzuk. Vajjal jól kikent 2 formába osztjuk a masszát, és közepesen mele... |
2006-09-11 07:22:34 |
|
|
|
|