Belépés
Ananászos palacsintatorta
... tetejére
ananászkockák
mentalevél




ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a lisztet a cukorral és a sóval összekeverjük. A tojássárgákat meg a vajat is hozzáadvjuk, és simára dolgozzuk. Apránként beledolgozzuk a tejet. A tojásfehérjét a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk. A palacsintákat kis serpenyőben sütjük ú...
2006-09-05 09:08:12
Amerikai palacsinta
... méz




ELKÉSZÍTÉS

A lisztet és az élesztőt keverőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a vaníliáscukrot. A közepébe mélyedést csinálunk, ebbe öntjük lassan a tej felét, majd a tojássárgákat is beledolgozzuk, végül a maradék tejet és a vizet is a tésztába keverjük. 1 óráig állni hagyjuk. A banánt meghámozzuk, húsát összetörjük, 2 percig sütjük a vajb...
2006-09-05 09:07:15
Almás-rumos puding
... csipetnyi sóval és a citromhéjjal habosra keverjük a tojásokat. A kenyeret tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a tojásos keverékhez adjuk, végül fakanállal mindent simára keverünk. Beledolgozzuk a lisztet és a cukrot, kivajazott tortaformába simítjuk a masszát, és az almás-mazsolás krémmel befedjük. Meleg sütőben aranyszínűre sütjük.




Langyosan és hid...
2006-09-05 09:03:29
Kosárkák
... margarin.

Csokimáz:
10 dkg ét vagy tej tortabevonó csokoládé

A lisztet, a sütőport, a margarint, a porcukrot összemorzsoljuk, diót, kakaót (csomómentesen) beledolgozzuk, és végül a tojással összegyúrjuk. (35 db golyót készítünk, a formákba begyúrjuk, középen mélyedést hagyunk a tölteléknek). Megsütjük.

Töltelék készítése:
az 1. massz...
2006-09-04 14:43:16
Töltött paradicsom sonkával
... a hűtőszekrényben pihentetjük, hogy levük kissé elfolyjon, és közben hűljenek is.
2. Az öntethez a citrom levét tálba szűrjük, olvadásig keverünk benne fél kk. sót, apránként beledolgozzuk az olívaolajat és ízlés szerint frissen őrölt borsot.
3. Az uborkát és a hagymát megtisztítjuk, a bazsalikomot leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, levélkéit lecsipkedjük, s néhány bóbit...
2006-08-22 17:34:23
Joghurtos-túrós meggykrém
... A félretett meggylét a zselatinhoz öntjük, és olvadásig melegítjük. Gyors mozdulatokkal belekeverünk 1 és még 1 kis merőkanál meggykrémet, majd a krém egészéhez adjuk, és óvatosan beledolgozzuk a tejszínhabot. Arányosan elosztva 4 szép kehelybe simítjuk, folpackkal letakarjuk, és 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
3. Tálalás előtt a habfixálóval kemény habbá verjük a maradék 2,5 dl ...
2006-08-07 18:47:59
Uborkás burgonyasaláta
... felszeleteljük. A lila hagymát apróra felkockázzuk. A metélőhagymát felaprítjuk. Az ecetet összekeverjük a lila hagymával és a metélőhagymával, majd sóval, borssal, cukorral ízesítjük. Végül beledolgozzuk az olajat.
3. A kihűlt burgonyát felkarikázzuk, majd az uborka- és a retekszeletekkel együtt a marinádba forgatjuk. Lefedve kb. 30 percig állni hagyjuk, végül sóval, borssal...
2006-08-04 18:40:49
1 2 3 ................108 109 ........162 163 ........215 216 217 
Címkék: sóval összekeverjük, vaníliás cukorral, tésztába forgatjuk, élesztőt keverőtálba, közepébe mélyedést, maradék tejet, tésztába keverjük, banánt meghámozzuk, citromhéjjal habosra, kenyeret tejbe, tojásos keverékhez, almás-mazsolás krémmel, porcukrot összemorzsoljuk, tojással összegyúrjuk, formákba begyúrjuk, hűtőszekrényben pihentetjük, citrom levét, hagymát megtisztítjuk, bazsalikomot leöblítjük, félretett meggylét, zselatinhoz öntjük, krém egészéhez, hűtőbe tesszük, habfixálóval kemény, lila hagymát, metélőhagymát felaprítjuk, ecetet összekeverjük, lila hagymával, kihűlt burgonyát, retekszeletekkel együtt, marinádba forgatjuk, retekszeletekkel, összemorzsoljuk, palacsintatorta, metélőhagymával, hűtőszekrényben, vaníliáscukrot, felszeleteljük, burgonyasaláta, tojásfehérjét, beledolgozzuk, csomómentesen, metélőhagymát, tojássárgákat, mozdulatokkal, összekeverjük, felkarikázzuk, palacsintákat, ananászkockák, megtisztítjuk, kinyomkodjuk, lecsipkedjük, bazsalikomot, összegyúrjuk, tortaformába, aranyszínűre,
© 2013 TVN.HU Kft.