|
|
|
... tetejére
ananászkockák
mentalevél
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához a lisztet a cukorral és a sóval összekeverjük. A tojássárgákat meg a vajat is hozzáadvjuk, és simára dolgozzuk. Apránként beledolgozzuk a tejet. A tojásfehérjét a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk. A palacsintákat kis serpenyőben sütjük ú... |
2006-09-05 09:08:12 |
|
|
|
|
|
|
... méz
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet és az élesztőt keverőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a vaníliáscukrot. A közepébe mélyedést csinálunk, ebbe öntjük lassan a tej felét, majd a tojássárgákat is beledolgozzuk, végül a maradék tejet és a vizet is a tésztába keverjük. 1 óráig állni hagyjuk. A banánt meghámozzuk, húsát összetörjük, 2 percig sütjük a vajb... |
|
2006-09-05 09:07:15 |
|
|
|
|
|
|
... csipetnyi sóval és a citromhéjjal habosra keverjük a tojásokat. A kenyeret tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a tojásos keverékhez adjuk, végül fakanállal mindent simára keverünk. Beledolgozzuk a lisztet és a cukrot, kivajazott tortaformába simítjuk a masszát, és az almás-mazsolás krémmel befedjük. Meleg sütőben aranyszínűre sütjük.
Langyosan és hid... |
2006-09-05 09:03:29 |
|
|
|
|
|
|
... margarin.
Csokimáz:
10 dkg ét vagy tej tortabevonó csokoládé
A lisztet, a sütőport, a margarint, a porcukrot összemorzsoljuk, diót, kakaót (csomómentesen) beledolgozzuk, és végül a tojással összegyúrjuk. (35 db golyót készítünk, a formákba begyúrjuk, középen mélyedést hagyunk a tölteléknek). Megsütjük.
Töltelék készítése:
az 1. massz... |
|
2006-09-04 14:43:16 |
|
|
|
|
|
|
... a hűtőszekrényben pihentetjük, hogy levük kissé elfolyjon, és közben hűljenek is.
2. Az öntethez a citrom levét tálba szűrjük, olvadásig keverünk benne fél kk. sót, apránként beledolgozzuk az olívaolajat és ízlés szerint frissen őrölt borsot.
3. Az uborkát és a hagymát megtisztítjuk, a bazsalikomot leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, levélkéit lecsipkedjük, s néhány bóbit... |
|
2006-08-22 17:34:23 |
|
|
|
|
|
|
... A félretett meggylét a zselatinhoz öntjük, és olvadásig melegítjük. Gyors mozdulatokkal belekeverünk 1 és még 1 kis merőkanál meggykrémet, majd a krém egészéhez adjuk, és óvatosan beledolgozzuk a tejszínhabot. Arányosan elosztva 4 szép kehelybe simítjuk, folpackkal letakarjuk, és 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
3. Tálalás előtt a habfixálóval kemény habbá verjük a maradék 2,5 dl ... |
2006-08-07 18:47:59 |
|
|
|
|
|
|
... felszeleteljük. A lila hagymát apróra felkockázzuk. A metélőhagymát felaprítjuk. Az ecetet összekeverjük a lila hagymával és a metélőhagymával, majd sóval, borssal, cukorral ízesítjük. Végül beledolgozzuk az olajat.
3. A kihűlt burgonyát felkarikázzuk, majd az uborka- és a retekszeletekkel együtt a marinádba forgatjuk. Lefedve kb. 30 percig állni hagyjuk, végül sóval, borssal... |
2006-08-04 18:40:49 |
|
|
|
|