Belépés
Rántott afrikai harcsa
... 7. Papírkendőre szedjük.

A tepsis burgonya elkészítése:

1. A burgonyát meghámozzuk, és felnegyedeljük.
2. Egy gáztepsibe kb. 1 dl olajat öntünk, és beleforgatjuk a krumplinegyedeket úgy, hogy minden oldalon érje őket az olaj.
3. A tepsiben a krumplinegyedeket szorosan egymás mellé rakjuk.
4. Ha fogy az olaj, pótoljuk.
5. Éte...
2010-05-27 18:32:36
Csokitorta 2
... 2/3-ad részével kikeverjük, a fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük.
2. A lisztet a sütőporral és a szitált kakaóporral összekeverjük.
3. A fehérjét finoman beleforgatjuk a sárgájába, apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket.
4. Zsiradékkal kikent és lisztezett 28 cm-es tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben először nagylángon (kb. 5-10 perc),...
2010-05-27 16:51:44
Tepsis Csigatészta
... pirítjuk tovább néhány percig. A tűzről lehúzva belekeverjük a
zúzott fokhagymát és a tejfölt, végül pedig a habosra felvert tojással
vegyítjük össze. A tojásos mártásba beleforgatjuk a főtt tésztát.
Kikent tepsibe öntjük, és az elomelegített forró sütőbe toljuk. Addig
sütjük közepes lángon, amíg a próbaképpen beleszúrt hurkapálcára már
nem tapad a mártásb...
2010-05-27 12:28:57
Krémsajtos epertorta .
... tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük, és közben beleszórjuk a cukrot meg a sót. Beledolgozzuk a tojássárgájákat, rászitáljuk sütőporral elvegyített lisztet, és beleforgatjuk a vajat. A masszát az előkészített formába simítjuk, és előmelegített sütőben, 200 fokon 12 percig sütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk.

2. Az epret felszeleteljük. A krémsajtot h...
2010-05-27 00:04:58
Borsikafű
... ízesítésére.


Libasült borsikafűvel

Hozzávalók: 1 kisebb pecsenyeliba, pecsenyefűszer, só, borsikafű

Elkészítés: A megtisztított és megmosott pecsenyelibát jól megsózzuk, és beleforgatjuk kívül-belül a pecsenyefűszer-keverékbe, majd a hűtőben 1 napig állni hagyjuk. Másnap tepsibe tesszük, alá és mellé friss vagy szárított borsikafüvet teszünk....
2010-05-26 00:45:59
Tojáslikőrös vaníliatorta
... lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. A pudingport 2 dkg cukorral együtt 4 evőkanál vízben csomómentesre keverjük. A befőttlevet felforraljuk. Belevegyítjük a feloldott pudingport, felforraljuk, és beleforgatjuk a befőttet. A kompótot a tortalapra halmozzuk, és kb. 30 percre hűtőbe tesszük. Hideg vízzel 12 g zselatint elkeverünk. Alacsony hőfokon feloldjuk, és a likőrrel összekeverjük....
2010-05-25 18:56:24
Sütemények
... vaniliáscukor.

Elkészítés:


A tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral, belekeverjük a citromok reszelt héját és levét. A tejszínt kemény habbá verjük,majd óvatosan beleforgatjuk a citromos krémbe. Egy tál alját kirakjuk babapiskótával,rákenjük a krém felét, majd ismét egy sor piskóta jön és a tetejére simítjuk a maradék citromos krémet. Citromgerezde...
2010-05-25 18:08:03
Finomságok
... kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral meg a konyakkal összekeverjük.A piskóta felét egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk,majd amikor megszívta magát,kissé lecsöpögtetve,egy rétegben tálcára rakosgatjuk.A fele krémet egyenletesen rárakosgatjuk.A többi krémet a tetejére meg az oldalára kenjük,végül kakaóport ...
2010-05-25 17:57:05
Diós kosárka
... vele. Minden kosárkába egy-egy kiskanálnyi lekvárt teszünk, majd beborítjuk a töltelékkel. Ehhez a darált diót elkeverjük a porcukorral, majd a tojásfehérjékből vert kemény habot is beleforgatjuk.
A megtöltött kosárkákat tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben 190 fokon 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük. Ha kihűltek, a formákból kiemeljük őket, és gőz felett megolv...
2010-05-23 22:55:26
Recept
... jól kinyomkodjuk, és elkezdhetjük összekeverni a hozzávalókat. A kihűlt tejberizst összekeverjük a mazsolával, a darabolt gyümölccsel, esetleg kevés citromhéjjal, legvégül óvatosan beleforgatjuk a kemény tejszínhabot, óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön! Ezután a tálat még a hűtőbe tesszük egy-két órára, hogy az ízek összeérjenek, utána tálalhatjuk kis kelyhekbe.

Forr...
2010-05-23 08:59:05
1 2 3 ..................229 230 .........341 342 343 344 .........457 458 459 
Címkék: Tepsis Csigatészta, tepsis burgonya, burgonyát meghámozzuk, krumplinegyedeket szorosan, maradék cukorral, szitált kakaóporral, fehérjét finoman, lisztes keveréket, tűzről lehúzva, habosra felvert, tojásos mártásba, főtt tésztát, elomelegített forró, próbaképpen beleszúrt, fehérjéket kemény, előkészített formába, epret felszeleteljük, befőttlevet felforraljuk, feloldott pudingport, tortalapra halmozzuk, likőrrel összekeverjük, tejfölt habosra, kétféle cukorral, citromok reszelt, tejszínt kemény, citromos krémbe, krém felét, tetejére simítjuk, maradék citromos, sajtos krémbe, babapiskóta áztatásához, hideg kávét, konyakkal összekeverjük, piskóta felét, rétegben tálcára, fele krémet, többi krémet, oldalára kenjük, darált diót, tojásfehérjékből vert, megtöltött kosárkákat, formákból kiemeljük, kihűlt tejberizst, darabolt gyümölccsel, kemény tejszínhabot, hűtőbe tesszük, ízek összeérjenek, tojásfehérjékből, tojássárgájákat, szétválasztjuk, pecsenyefűszer, babapiskótával, felnegyedeljük, felszeleteljük,
© 2013 TVN.HU Kft.