|
|
|
... 7. Papírkendőre szedjük.
A tepsis burgonya elkészítése:
1. A burgonyát meghámozzuk, és felnegyedeljük.
2. Egy gáztepsibe kb. 1 dl olajat öntünk, és beleforgatjuk a krumplinegyedeket úgy, hogy minden oldalon érje őket az olaj.
3. A tepsiben a krumplinegyedeket szorosan egymás mellé rakjuk.
4. Ha fogy az olaj, pótoljuk.
5. Éte... |
2010-05-27 18:32:36 |
|
|
|
|
|
|
... 2/3-ad részével kikeverjük, a fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük.
2. A lisztet a sütőporral és a szitált kakaóporral összekeverjük.
3. A fehérjét finoman beleforgatjuk a sárgájába, apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket.
4. Zsiradékkal kikent és lisztezett 28 cm-es tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben először nagylángon (kb. 5-10 perc),... |
|
2010-05-27 16:51:44 |
|
|
|
|
|
|
... pirítjuk tovább néhány percig. A tűzről lehúzva belekeverjük a
zúzott fokhagymát és a tejfölt, végül pedig a habosra felvert tojással
vegyítjük össze. A tojásos mártásba beleforgatjuk a főtt tésztát.
Kikent tepsibe öntjük, és az elomelegített forró sütőbe toljuk. Addig
sütjük közepes lángon, amíg a próbaképpen beleszúrt hurkapálcára már
nem tapad a mártásb... |
2010-05-27 12:28:57 |
|
|
|
|
|
|
... tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük, és közben beleszórjuk a cukrot meg a sót. Beledolgozzuk a tojássárgájákat, rászitáljuk sütőporral elvegyített lisztet, és beleforgatjuk a vajat. A masszát az előkészített formába simítjuk, és előmelegített sütőben, 200 fokon 12 percig sütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk.
2. Az epret felszeleteljük. A krémsajtot h... |
|
2010-05-27 00:04:58 |
|
|
|
|
|
|
... ízesítésére.
Libasült borsikafűvel
Hozzávalók: 1 kisebb pecsenyeliba, pecsenyefűszer, só, borsikafű
Elkészítés: A megtisztított és megmosott pecsenyelibát jól megsózzuk, és beleforgatjuk kívül-belül a pecsenyefűszer-keverékbe, majd a hűtőben 1 napig állni hagyjuk. Másnap tepsibe tesszük, alá és mellé friss vagy szárított borsikafüvet teszünk.... |
|
2010-05-26 00:45:59 |
|
|
|
|
|
|
... lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. A pudingport 2 dkg cukorral együtt 4 evőkanál vízben csomómentesre keverjük. A befőttlevet felforraljuk. Belevegyítjük a feloldott pudingport, felforraljuk, és beleforgatjuk a befőttet. A kompótot a tortalapra halmozzuk, és kb. 30 percre hűtőbe tesszük. Hideg vízzel 12 g zselatint elkeverünk. Alacsony hőfokon feloldjuk, és a likőrrel összekeverjük.... |
2010-05-25 18:56:24 |
|
|
|
|
|
|
... vaniliáscukor.
Elkészítés:
A tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral, belekeverjük a citromok reszelt héját és levét. A tejszínt kemény habbá verjük,majd óvatosan beleforgatjuk a citromos krémbe. Egy tál alját kirakjuk babapiskótával,rákenjük a krém felét, majd ismét egy sor piskóta jön és a tetejére simítjuk a maradék citromos krémet. Citromgerezde... |
2010-05-25 18:08:03 |
|
|
|
|
|
|
... kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral meg a konyakkal összekeverjük.A piskóta felét egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk,majd amikor megszívta magát,kissé lecsöpögtetve,egy rétegben tálcára rakosgatjuk.A fele krémet egyenletesen rárakosgatjuk.A többi krémet a tetejére meg az oldalára kenjük,végül kakaóport ... |
2010-05-25 17:57:05 |
|
|
|
|
|
|
... vele. Minden kosárkába egy-egy kiskanálnyi lekvárt teszünk, majd beborítjuk a töltelékkel. Ehhez a darált diót elkeverjük a porcukorral, majd a tojásfehérjékből vert kemény habot is beleforgatjuk.
A megtöltött kosárkákat tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben 190 fokon 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük. Ha kihűltek, a formákból kiemeljük őket, és gőz felett megolv... |
2010-05-23 22:55:26 |
|
|
|
|
|
|
... jól kinyomkodjuk, és elkezdhetjük összekeverni a hozzávalókat. A kihűlt tejberizst összekeverjük a mazsolával, a darabolt gyümölccsel, esetleg kevés citromhéjjal, legvégül óvatosan beleforgatjuk a kemény tejszínhabot, óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön! Ezután a tálat még a hűtőbe tesszük egy-két órára, hogy az ízek összeérjenek, utána tálalhatjuk kis kelyhekbe.
Forr... |
2010-05-23 08:59:05 |
|
|
|
|