|
|
|
... elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sütőport. A tojásokat villával kissé felverjük, belekeverjük a reszelt almát, a narancshéjat, majd hozzákeverjük a lisztes masszához. A szedret óvatosan beleforgatjuk, és a tésztát kivajazott sütőformába öntjük. Előmelegített sütőben 70-80 percig sütjük, de 50 perc után kissé mérsékeljük a tüzet. Ha szükséges, sütőpapírral takarjuk le, nehogy megégj... |
2006-10-05 14:59:42 |
|
|
|
|
|
|
... lereszeljük. A tojássárgákat a kristálycukorral és csipetnyi sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a citrom levét és héját, a tököt és a mandulát. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét, majd a két masszát jól összekeverjük. 8 kis tortaformát kivajazunk, beszórjuk őrölt mandulával, és beleöntjük a tésztát. Közepes hőmérsékletű sütőben kb... |
|
2006-10-05 14:55:55 |
|
|
|
|
|
|
... tojásfehérjét kemény habbá verjük. Mély tálban felverjük a tojássárgákat a cukorral, közben hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a vajat, a lisztet, a rumot, a cukorszirupot, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. A tésztát kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített, forró sütőben 10 percig sütjük. Nedves konyharuhát terítünk rá, feltekerjük, és hűlni hagyjuk.... |
2006-10-05 07:13:26 |
|
|
|
|
|
|
... lefedve kislángon addig főzzük, míg minden tejet magába szív. Belekeverjük a vajat és a cukrot, a tojássárgákat, az elmorzsolt piskótát, a mandulát, végül a habbá vert fehérjét is beleforgatjuk. A tésztát kivajazott tortaforma aljára simítjuk, és a rizzsel megrakjuk. A tetejét 1 tojássárgájával összekevert, elmorzsolt piskótával megkenjük, és meleg sütőben készre sütjük (kb. 40 pe... |
|
2006-10-05 07:07:50 |
|
|
|
|
|
|
... habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, a megmaradt 2 tojást, és a rumot. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a keményítővel, és a tojásos krémhez adjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert habot. Sütőpapírral kibélelünk egy téglalap alakú sütőformát, rásimítunk 3 evőkanálnyi masszát. Forró sütőbe tesszük, és 3 percig sütjük. Ezt a műveletet addig ismételjü... |
|
2006-10-02 06:57:28 |
|
|
|
|
|
|
... tésztához habosra keverjük a vajat a cukorral és a tojások sárgájával. Beletesszük a lisztes keveréket, a tejet, a tejszínt, egy csipet sót, és simára keverjük. Végül a tojáshabot is beleforgatjuk.
3. Serpenyőben kevés vajat melegítünk, és a szokásosnál vastagabb (kb. 1 cm vastag) palacsintákat sütünk. Tányérra borítjuk, elvágjuk és melegen tartjuk.
4. A gyümölcsraguhoz ... |
2006-10-01 01:03:23 |
|
|
|
|
|
|
... csipetnyi sóval habosra keverjük. A tojássárgákat, az olajat, a vaníliaaromát és a cukrot simára keverjük, majd belekeverjük a lisztet, az élesztőt és a keményítőt, végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. Kerek teflontepsibe rendezzük a körtéket, és ráöntjük a tésztát. Meleg sütőben aranyszínűre sütjük. Amikor kész, rummal meglocsoljuk, és cukorral megszórjuk. Langyosan tálalju... |
2006-09-25 07:02:23 |
|
|
|
|
|
|
... szirupot főzünk, majd a körtéket ebben puhára pároljuk. Lecsöpögtetjük, citromlével meglocsoljuk. A szirupba keverjük a hideg vízben feloldott zselatint, végül a habbá vert tejszínt is beleforgatjuk. Charlotte-formát alufóliával kibélelünk, az alját meg a széleit babapiskótával kibéleljük, és váltakozva a közepére simítunk 1-1 réteg csokoládés és körtés krémet. Végül babapiskótákk... |
2006-09-25 07:00:34 |
|
|
|
|
|
|
... maradék krémbe forgatjuk. A krémet körülbelül 30 percig hideg helyen pihentetjük. Amint a krém dermedni kezd, kemény habbá verjük a tejszínt. A krémet ismét erősen átverjük, majd beleforgatjuk a tejszínhabot és a reszelt csokoládét.
3. Az Amaretto-krémet 4 desszertespohárba töltjük, és lefedve kb. 3 órán vagy egy éjszakán át a hűtőszekrényben tartjuk. Tálalás előtt kivesszük ... |
2006-09-24 11:39:35 |
|
|
|
|
|
|
... margarin
Elkészítés:
1. A meggyet kimagozzuk. 25 dkg puha vajat kikeverünk 20 dkg cukorral, csipetnyi sóval, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd beleforgatjuk a keményítővel és a sütőporral elvegyített 28 dkg lisztet. Margarinnal kikent 32 x 37 cm-es tepsibe simítjuk. A maradék lisztbe forgatott meggyel megszórjuk, és el... |
2006-09-14 19:33:20 |
|
|
|
|