Belépés
Szedres-almás piskóta
... elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sütőport. A tojásokat villával kissé felverjük, belekeverjük a reszelt almát, a narancshéjat, majd hozzákeverjük a lisztes masszához. A szedret óvatosan beleforgatjuk, és a tésztát kivajazott sütőformába öntjük. Előmelegített sütőben 70-80 percig sütjük, de 50 perc után kissé mérsékeljük a tüzet. Ha szükséges, sütőpapírral takarjuk le, nehogy megégj...
2006-10-05 14:59:42
Sütőtök tortácska
... lereszeljük. A tojássárgákat a kristálycukorral és csipetnyi sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a citrom levét és héját, a tököt és a mandulát. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét, majd a két masszát jól összekeverjük. 8 kis tortaformát kivajazunk, beszórjuk őrölt mandulával, és beleöntjük a tésztát. Közepes hőmérsékletű sütőben kb...
2006-10-05 14:55:55
Rumos-kókuszos fatörzs
... tojásfehérjét kemény habbá verjük. Mély tálban felverjük a tojássárgákat a cukorral, közben hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a vajat, a lisztet, a rumot, a cukorszirupot, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. A tésztát kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített, forró sütőben 10 percig sütjük. Nedves konyharuhát terítünk rá, feltekerjük, és hűlni hagyjuk....
2006-10-05 07:13:26
Rizstorta
... lefedve kislángon addig főzzük, míg minden tejet magába szív. Belekeverjük a vajat és a cukrot, a tojássárgákat, az elmorzsolt piskótát, a mandulát, végül a habbá vert fehérjét is beleforgatjuk. A tésztát kivajazott tortaforma aljára simítjuk, és a rizzsel megrakjuk. A tetejét 1 tojássárgájával összekevert, elmorzsolt piskótával megkenjük, és meleg sütőben készre sütjük (kb. 40 pe...
2006-10-05 07:07:50
Marcipános szelet
... habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, a megmaradt 2 tojást, és a rumot. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a keményítővel, és a tojásos krémhez adjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert habot. Sütőpapírral kibélelünk egy téglalap alakú sütőformát, rásimítunk 3 evőkanálnyi masszát. Forró sütőbe tesszük, és 3 percig sütjük. Ezt a műveletet addig ismételjü...
2006-10-02 06:57:28
Amerikai palacsinta forró gyüm
... tésztához habosra keverjük a vajat a cukorral és a tojások sárgájával. Beletesszük a lisztes keveréket, a tejet, a tejszínt, egy csipet sót, és simára keverjük. Végül a tojáshabot is beleforgatjuk.
3. Serpenyőben kevés vajat melegítünk, és a szokásosnál vastagabb (kb. 1 cm vastag) palacsintákat sütünk. Tányérra borítjuk, elvágjuk és melegen tartjuk.
4. A gyümölcsraguhoz ...
2006-10-01 01:03:23
Körtés sütemény
... csipetnyi sóval habosra keverjük. A tojássárgákat, az olajat, a vaníliaaromát és a cukrot simára keverjük, majd belekeverjük a lisztet, az élesztőt és a keményítőt, végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. Kerek teflontepsibe rendezzük a körtéket, és ráöntjük a tésztát. Meleg sütőben aranyszínűre sütjük. Amikor kész, rummal meglocsoljuk, és cukorral megszórjuk. Langyosan tálalju...
2006-09-25 07:02:23
Körtés charlotte
... szirupot főzünk, majd a körtéket ebben puhára pároljuk. Lecsöpögtetjük, citromlével meglocsoljuk. A szirupba keverjük a hideg vízben feloldott zselatint, végül a habbá vert tejszínt is beleforgatjuk. Charlotte-formát alufóliával kibélelünk, az alját meg a széleit babapiskótával kibéleljük, és váltakozva a közepére simítunk 1-1 réteg csokoládés és körtés krémet. Végül babapiskótákk...
2006-09-25 07:00:34
Amaretto-krém
... maradék krémbe forgatjuk. A krémet körülbelül 30 percig hideg helyen pihentetjük. Amint a krém dermedni kezd, kemény habbá verjük a tejszínt. A krémet ismét erősen átverjük, majd beleforgatjuk a tejszínhabot és a reszelt csokoládét.
3. Az Amaretto-krémet 4 desszertespohárba töltjük, és lefedve kb. 3 órán vagy egy éjszakán át a hűtőszekrényben tartjuk. Tálalás előtt kivesszük ...
2006-09-24 11:39:35
Kókuszkérges meggyes pite
... margarin

Elkészítés:
1. A meggyet kimagozzuk. 25 dkg puha vajat kikeverünk 20 dkg cukorral, csipetnyi sóval, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd beleforgatjuk a keményítővel és a sütőporral elvegyített 28 dkg lisztet. Margarinnal kikent 32 x 37 cm-es tepsibe simítjuk. A maradék lisztbe forgatott meggyel megszórjuk, és el...
2006-09-14 19:33:20
1 2 3 ..................229 230 .........343 344 .........455 456 457 458 459 
Címkék: tojásokat villával, reszelt almát, lisztes masszához, szedret óvatosan, tésztát kivajazott, citrom levét, sütőporral elvegyítjük, habbá vert, elmorzsolt piskótát, rizzsel megrakjuk, lisztet összekeverjük, tojásos krémhez, felvert habot, téglalap alakú, tojások sárgájával, lisztes keveréket, szokásosnál vastagabb, cukrot simára, körtéket ebben, szirupba keverjük, hideg vízben, széleit babapiskótával, közepére simítunk, krémet körülbelül, krém dermedni, krémet ismét, reszelt csokoládét, hűtőszekrényben tartjuk, meggyet kimagozzuk, vaníliás cukorral, sütőporral elvegyített, maradék lisztbe, kristálycukorral, kókuszreszeléket, tojássárgájával, hűtőszekrényben, gyümölcsraguhoz, babapiskótával, lecsöpögtetjük, cukorszirupot, beleforgatjuk, beledolgozzuk, tojássárgákat, tojásfehérjét, teflontepsibe, hozzákeverjük, összekeverjük, vaníliaaromát, tojássárgáját, előmelegített, babapiskótákk, palacsintákat, tejszínhabot, narancshéjat, kókuszkérges, meglocsoljuk, sütőpapírral, belekeverjük, keményítővel, elmorzsoljuk,
© 2013 TVN.HU Kft.