|
|
|
... felolvasztjuk, simára keverjük, és langyosra hűtjük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habosra keverjük. Keverőtálban a tojássárgáját, a cukrot, a csokis vajat összekeverjük, végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. A fehér csokoládéból éles késsel forgácsokat vágunk, és felhasználásig hideg helyre tesszük.
3.
A kihűlt tortát rácsra tesszük, 3 lapra vágjuk. Az als... |
2006-09-14 07:26:39 |
|
|
|
|
|
|
... cukorral fehéredésig keverjük, a tojásfehérjéket habbá verjük. A tojássárgájához keverünk 5 dkg lisztet, a kihűlt, de puha vajat, és a tojásfehérje-hab egyharmadát. Végül óvatosan beleforgatjuk a maradék lisztet és tojáshabot is. A masszát a formába simítjuk, óvatosan a tetejére nyomkodjuk az almaszeleteket, és meleg sütőben megsütjük. 5 percig állni hagyjuk, majd kivesszük a form... |
|
2006-09-14 07:04:39 |
|
|
|
|
|
|
... összeáll. Levesszük a tűzről, és mikor kissé kihűlt, belekeverjük a sűrített tejet, a sütőport és a tojássárgákat. Alaposan kikeverjük, majd a kemény habbá felvert tojásfehérj... |
2006-09-14 07:03:44 |
|
|
|
|
|
|
... átszitáljuk. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat 7,5 dkg cukorral, 5 percig elektromos habverővel verjük, majd hozzáadjuk a lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. Vajjal kikent kerek tortaformába öntjük a masszát, és meleg sütőben készre sütjük (kb. 25 perc). Akkor jó, ha ujjunkkal megnyomva, a tészta rugalmasan visszapattan. Az almáka... |
|
2006-09-14 07:01:43 |
|
|
|
|
|
|
... a vaníliáscukorral, a kakaóval, a rummal és a kávéval habos-krémesre keverjük. Hozzáadjuk a gesztenyés krémet, ma... |
|
2006-09-14 06:59:57 |
|
|
|
|
|
|
... áttörjük. Kevés cukorral és citromlével ízesítjük, és felhasználásig hűtőbe tesszük. A habgombócokhoz a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan, hogy a habot ne törjük össze, beleforgatjuk a cukrot, és addig verjük, míg sűrű, fehér habot kapunk. Lábasban vizet forralunk, a habból kanálnyi halmokat rakunk bele, és mindkét oldalukon megfőzzük. Amikor az összes gombóc kész, ... |
2006-09-12 07:38:44 |
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
6 dkg cukor
3 evőkanál ánizslikőr
30 dkg eper
1 dl tejszín
4 mentalevél
ELKÉSZÍTÉS
A likőrbe keverjük a cukrot, beleforgatjuk az epret, és 10 percig állni hagyjuk. 4 szép szem epret félreteszünk a díszítéshez, a maradékot a tejszínbe keverjük. Kelyhekbe töltjük, a félretett eperszemeket a tetejükre hel... |
2006-09-12 07:36:27 |
|
|
|
|
|
|
... mártva meglágyítjuk a zselatinlapokat, majd a felmelegített narancslé... |
2006-09-12 07:29:16 |
|
|
|
|
|
|
... belsejével felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és 10 percig állni hagyjuk. A vaníliadarabkákat kivesszük, a tejet a tojásos habba keverjük, és kislángon sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt, és a fagyasztóba tesszük. A tésztához a cukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a sót és a lisztet. Addig keverjük, míg sima masszát ... |
2006-09-12 07:27:16 |
|
|
|
|
|
|
... hozzáadjuk, és a lisztet beleszitáljuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a harmadát óvatosan a tésztához keverjük úgy, hogy ne törjön össze, végül a maradék habot is óvatosan beleforgatjuk. A tésztát kivajazott kerek formába öntjük, és közepesen meleg sütőben készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy készen van-e (ha jó, már nem ragad a tűre a tészta). Amikor kész, a f... |
2006-09-12 07:17:26 |
|
|
|
|