Belépés
Húsvéti torta
... felolvasztjuk, simára keverjük, és langyosra hűtjük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habosra keverjük. Keverőtálban a tojássárgáját, a cukrot, a csokis vajat összekeverjük, végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. A fehér csokoládéból éles késsel forgácsokat vágunk, és felhasználásig hideg helyre tesszük.

3.
A kihűlt tortát rácsra tesszük, 3 lapra vágjuk. Az als...
2006-09-14 07:26:39
Gyors almatorta
... cukorral fehéredésig keverjük, a tojásfehérjéket habbá verjük. A tojássárgájához keverünk 5 dkg lisztet, a kihűlt, de puha vajat, és a tojásfehérje-hab egyharmadát. Végül óvatosan beleforgatjuk a maradék lisztet és tojáshabot is. A masszát a formába simítjuk, óvatosan a tetejére nyomkodjuk az almaszeleteket, és meleg sütőben megsütjük. 5 percig állni hagyjuk, majd kivesszük a form...
2006-09-14 07:04:39
Grízes puding
... összeáll. Levesszük a tűzről, és mikor kissé kihűlt, belekeverjük a sűrített tejet, a sütőport és a tojássárgákat. Alaposan kikeverjük, majd a kemény habbá felvert tojásfehérj...
2006-09-14 07:03:44
Gránátalmás torta
... átszitáljuk. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat 7,5 dkg cukorral, 5 percig elektromos habverővel verjük, majd hozzáadjuk a lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. Vajjal kikent kerek tortaformába öntjük a masszát, és meleg sütőben készre sütjük (kb. 25 perc). Akkor jó, ha ujjunkkal megnyomva, a tészta rugalmasan visszapattan. Az almáka...
2006-09-14 07:01:43
Gesztenyés csokikrém
... a vaníliáscukorral, a kakaóval, a rummal és a kávéval habos-krémesre keverjük. Hozzáadjuk a gesztenyés krémet, ma...
2006-09-14 06:59:57
Epres madártej
... áttörjük. Kevés cukorral és citromlével ízesítjük, és felhasználásig hűtőbe tesszük. A habgombócokhoz a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan, hogy a habot ne törjük össze, beleforgatjuk a cukrot, és addig verjük, míg sűrű, fehér habot kapunk. Lábasban vizet forralunk, a habból kanálnyi halmokat rakunk bele, és mindkét oldalukon megfőzzük. Amikor az összes gombóc kész, ...
2006-09-12 07:38:44
Epres kehely ánizslikőrrel
HOZZÁVALÓK:

6 dkg cukor
3 evőkanál ánizslikőr
30 dkg eper
1 dl tejszín
4 mentalevél



ELKÉSZÍTÉS

A likőrbe keverjük a cukrot, beleforgatjuk az epret, és 10 percig állni hagyjuk. 4 szép szem epret félreteszünk a díszítéshez, a maradékot a tejszínbe keverjük. Kelyhekbe töltjük, a félretett eperszemeket a tetejükre hel...
2006-09-12 07:36:27
Epertorta
... mártva meglágyítjuk a zselatinlapokat, majd a felmelegített narancslé...
2006-09-12 07:29:16
Eperrel és vaníliafagyival töl
... belsejével felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és 10 percig állni hagyjuk. A vaníliadarabkákat kivesszük, a tejet a tojásos habba keverjük, és kislángon sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt, és a fagyasztóba tesszük. A tésztához a cukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a sót és a lisztet. Addig keverjük, míg sima masszát ...
2006-09-12 07:27:16
Egy tészta - négy torta
... hozzáadjuk, és a lisztet beleszitáljuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a harmadát óvatosan a tésztához keverjük úgy, hogy ne törjön össze, végül a maradék habot is óvatosan beleforgatjuk. A tésztát kivajazott kerek formába öntjük, és közepesen meleg sütőben készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy készen van-e (ha jó, már nem ragad a tűre a tészta). Amikor kész, a f...
2006-09-12 07:17:26
1 2 3 ..................229 230 .........343 344 .........456 457 458 459 
Címkék: tojásfehérjét csipetnyi, csokis vajat, fehér csokoládéból, kihűlt tortát, tojásfehérjéket habbá, tojássárgájához keverünk, tojásfehérje-hab egyharmadát, maradék lisztet, formába simítjuk, tetejére nyomkodjuk, sűrített tejet, kemény habbá, tészta rugalmasan, kávéval habos-krémesre, gesztenyés krémet, tojásfehérjét kemény, habból kanálnyi, összes gombóc, likőrbe keverjük, tejszínbe keverjük, félretett eperszemeket, felmelegített narancslé, vaníliadarabkákat kivesszük, tojásos habba, fagyasztóba tesszük, vajjal habosra, lisztet beleszitáljuk, harmadát óvatosan, tésztához keverjük, maradék habot, tésztát kivajazott, vaníliáscukorral, tojásfehérjéket, vaníliafagyival, tojássárgájához, zselatinlapokat, felhasználásig, almaszeleteket, habgombócokhoz, beleforgatjuk, tojásfehérjét, összekeverjük, felolvasztjuk, felmelegített, beleszitáljuk, ánizslikőrrel, tojássárgákat, tojássárgáját, meglágyítjuk, keverőtálban, felforraljuk, tojásfehérje, csokoládéból, eperszemeket, belekeverjük, ellenőrizzük, tortaformába,
© 2013 TVN.HU Kft.