Belépés
Sajtos és fokhagymás pogácsák
... tojás
1/4 kiskanál őrölt fekete bors
7 gerezd hámozott és zúzott fokhagyma
még egy tojás (a kalácsok tetejére)
3 evőkanál szezámmag

Elkészítés
1. Belehelyezzük az összes tésztához valót (a szezámmagot és plusz tojást leszámítva mindent) egy tálba, és kanállal addig keverjük, míg homogén keveréket nem kapunk. Egy óráig a hűtőben tároljuk.
2....
2018-04-26 11:49:47
Az adventi koszorú jelentése
... helyeA kör és a kereszt az Öl, az Ige, és Isten hármasa.
A mai kor embere már csak a koszorú ölét használja, ami nem elég, mivel Isten hiányzik belőle. Azzal, hogy belehelyezzük Istent is, újra éltetjük a születését a lelkünk közepén....
2017-12-06 00:17:04
A gyömbér -mint gyógyszer
...

A gyömbér -mint gyógyszer és ötletek ,hogy mit készíthetünk belőle.....

Marika levélben...
GYÖMBÉR - A MINDENT TUDÓ GYÓGYNÖVÉNY

Gyömbér-növény
A gyömbér gumós gyökerű, trópusi évelő növény.

Minden évbe...
2016-12-12 17:59:33
Advent
... helye.

A kör és a kereszt az Öl, az Ige, és Isten hármasa.
A mai kor embere már csak a koszorú ölét használja, ami nem elég, mivel Isten hiányzik belőle. Azzal, hogy belehelyezzük Istent is, újra éltetjük a születését a lelkünk közepén.

A koszorút otthon kell készíteni fűzfavesszőből, hagyományosan 4 vagy 8 vessző adja a keresztet. A vesszők közé szoríto...
2016-11-27 08:30:07
Lakodalmas sütemények
... majd 3 cipót formálunk belőle. Ezeket a cipókat kinyújtjuk kb. tepsi nagyságura barack lekvárral bekenjük a lapot két oldalt felcsavarjuk ugy hogy a közepén 2 ujnyi nyilas maradjon. Belehelyezzük a tepsibe mind a hármat és a nyilasokat megtöltjük töltelékkel.
Töltelék
15 dgr darált dió 10 dgr porcukorral 1 citrom levével esetleg rummal és a 3 tojás fehérjéből fölvert hab...
2016-09-28 09:29:02
Balatoni Irka táborozás harmadszor
... Ne indítsunk időjárás vagy környezet leírással, ébredéssel vagy napi eseményekkel sem, és ne rakjunk prológusokat bele, mert az hatásvadász. Legjobb, ha a ,,horgot" rögtön belehelyezzük a konfliktusba. Jó példa erre a Száz év magány kezdete:
,,Hosszú évekkel később, a kivégzőosztag előtt, Aureliano Buendía ezredesnek eszébe jutott az a régi délután, mikor az a...
2016-08-16 11:19:29
Lakodalmas sütemények
... majd 3 cipót formálunk belőle. Ezeket a cipókat kinyújtjuk kb. tepsi nagyságura barack lekvárral bekenjük a lapot két oldalt felcsavarjuk ugy hogy a közepén 2 ujnyi nyilas maradjon. Belehelyezzük a tepsibe mind a hármat és a nyilasokat megtöltjük töltelékkel.
Töltelék
15 dgr darált dió 10 dgr porcukorral 1 citrom levével esetleg rummal és a 3 tojás fehérjéből fölvert hab...
2016-02-27 19:59:47
Adventi összeállítás: Advent Első Vasárnapja - A Kék Angyal
... Isten helye
A kör és a kereszt az Öl, az Ige, és Isten hármasa.
A mai kor embere már csak a koszorú ölét használja, ami nem elég, mivel Isten hiányzik belőle. Azzal, hogy belehelyezzük Istent is, újra éltetjük a születését a lelkünk közepén. A kör önmagában csak a meddőséget varázsolja! Kell bele a kereszt!
A koszorút otthon kell készíteni ..."
A foly...
2015-11-30 16:01:45
Konfitált kacsacomb
... konfitálás

A kacsacombot megtisztítjuk és a sóval elkevert fűszerekkel bedörzsöljük.
A kacsazsírt megolvasztjuk egy megfelelő mély tepsiben vagy kerámia tálban, és a combokat belehelyezzük a tisztított hagymával, fokhagymával együtt.
80-90 fokon 4-6 órán át sütjük a húst, amíg vaj puha nem lesz.

Körte gőzölve

A körtét megh...
2015-11-13 21:57:03
Babgulyás
... petrezselyem

elkészítés

Az apróra vágott bacont üvegesre pirítjuk.
Felöntjük étolajjal (ízlés, és koszorúér állapottól függően, zsírt használunk).
Belehelyezzük a szintén apróra vágott, és előre felkockázott vöröshagymát és fokhagymát,10 percig pároljuk.
Miután a hagyma megpuhult, beletesszük a felkockázott sertéshúst 15 percig...
2014-11-01 16:29:11
1 2 3 4 5 
Címkék: Balatoni Irka, Advent Első Vasárnapja, MINDENT TUDÓ GYÓGYNÖVÉNY, Aureliano Buendía, adventi koszorú, gyömbér -mint, kalácsok tetejére, összes tésztához, hűtőben tároljuk, koszorú ölét, lelkünk közepén, gyömbér gumós, koszorút otthon, vesszők közé, cipókat kinyújtjuk, tepsibe mind, nyilasokat megtöltjük, kivégzőosztag előtt, meddőséget varázsolja, kacsacombot megtisztítjuk, sóval elkevert, kacsazsírt megolvasztjuk, megfelelő mély, combokat belehelyezzük, tisztított hagymával, körtét megh, apróra vágott, szintén apróra, hagyma megpuhult, felkockázott sertéshúst, thinkstockphotos, fűzfavesszőből, belehelyezzük, hagyományosan, megtisztítjuk, kivégzőosztag, megolvasztjuk, konfliktusba, prológusokat, felkockázott, vöröshagymát, összeállítás, készíthetünk, bedörzsöljük, fokhagymával, felcsavarjuk, eseményekkel, petrezselyem, porcukorral, töltelékkel, beletesszük, hatásvadász, fűszerekkel, szezámmagot, kacsacombot, gyógynövény, sütemények, ezredesnek, fehérjéből, kinyújtjuk, nyilasokat, megtöltjük, vasárnapja, tisztított,
© 2013 TVN.HU Kft.