Belépés
Mascarponés-kávés keksztorta
... porcukorral és a megmaradt 2 dl kávéval.
3. A tejbe beledobunk kb. 10 szem kekszet, megforgatjuk a tejben, hogy mindenhol érje és gyorsan kiszedegetjük.
4. Egy üvegtálba belehelyezzük az első réteg kekszet, annyit, hogy ne lássuk az edény alját. (Ha szögletes a keksz, akkor érdemes szögletes tállal dolgozni, a kerek a keksz akkor értelemszerűen kerek tállal. Ez a ...
2010-08-18 23:12:29
Mascarponés-kávés keksztorta
... porcukorral és a megmaradt 2 dl kávéval.
3. A tejbe beledobunk kb. 10 szem kekszet, megforgatjuk a tejben, hogy mindenhol érje és gyorsan kiszedegetjük.
4. Egy üvegtálba belehelyezzük az első réget kekszet, annyit, hogy ne lássuk az edény alját. (Ha szögletes a keksz, akkor érdemes szögletes tállal dolgozni, a kerek a keksz akkor értelemszerűen kerek tállal. Ez a ...
2010-08-18 09:21:11
Töltött csülök
... 2. Amíg fő a csülök, elkészítjük a tölteléket.
3. A megfőtt csülökből kihúzzuk a csontot és a helyére betöltjük a tölteléket.
4. Tűzálló tál alját kikenjük olajjal, belehelyezzük a csülköt és előmelegített sütőben 200 fokon, időnként sörrel meglocsolva, pirosra sütjük. A bőre így lesz ropogós.


A töltelék elkészítése:

1. A vöröshagymá...
2010-08-17 18:03:23
Káposztával göngyölt sertéshús
... szépen eloszlatjuk az előzőleg megpirított káposztát.
5. Jó szorosan összegöngyöljük, majd hústűvel összetűzzük. Egy tepsibe vagy tűzálló tálba beleöntjük a 1/2 dl olajat, és belehelyezzük a tekercseket.
6. Meglocsoljuk az olajjal, és 190-200 fokos sütőben sütjük. 20 percig fólia alatt, majd a fólia levétele után addig, míg szép piros nem lesz a húsok teteje.
...
2010-07-05 08:09:37
Töltött tök
... lapkasajt

elkészítés

1. A tököt kettévágjuk, a magos belét kikaparjuk, a héját levagdossuk.
2. Egy kb 5 literes lábosban vizet forralunk, sót és ecetet teszünk hozzá, belehelyezzük a két fél tököt és félpuhára főzzük kb 10-15 perc alatt, lecsepegtetjük és félretesszük.
3. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, 5 dkg zsíron üvegesre dinsztel...
2010-07-01 22:54:01
x
... lassan hozzátesszük a sütőport és a grízt, majd sima tésztát keverünk belőle.
Kikenjük, kilisztezzük a sütőformát és beletesszük a tésztát. A sütőt 240 C-ra hevítjük, és a formát belehelyezzük. Amikor a tészta felemelkedett, 180 C-ra visszavesszük a hőt, és a tésztát megsütjük. Még melegen kiborítjuk a sütőből és szeleteljük
#838
2009. július 1. 22:56
Vál...
2010-06-10 12:24:24
Indiai konyha
... megpároljuk a felszeletelt fokhagymát (én inkább kinyomom). Rátesszük az ananászt és a darabolt barackot, megszórjuk curryvel majd egy rövid ideig pároljuk.
Felöntjük a befőttek levével, belehelyezzük a csirkecombokat, fedő alatt lassú tűzön még egy kicsit főzzük.
------------------------------------ ------------------------------------ ------------------------------------ ...
2010-02-25 15:41:25
Lakodalmas sutemenyek
... majd 3 cipót formálunk belőle. Ezeket a cipókat kinyújtjuk kb. tepsi nagyságura barack lekvárral bekenjük a lapot két oldalt felcsavarjuk ugy hogy a közepén 2 ujnyi nyilas maradjon. Belehelyezzük a tepsibe mind a hármat és a nyilasokat megtöltjük töltelékkel.
Töltelék
15 dgr darált dió 10 dgr porcukorral 1 citrom levével esetleg rummal és a 3 tojás fehérjéből fölvert hab...
2009-06-15 20:35:12
Csülkös receptkönyv
... péppé zúzott fokhagymát, a felszeletelt gombát, és felöntjük a fehérborral. Hozzáadjuk a fél citrom reszelt héját, a kifacsart levét, kávéskanálnyi mustárt, és amikor simára kevertük, belehelyezzük a félig pirosra sült csülökszeleteket. Közepes tűzön, fedő alatt a húst majdnem puhára pároljuk. Amikor a hús kellően megpuhult, a tejfölbe kevert liszttel dúsítjuk, és amikor ismét fel...
2009-05-19 18:45:11
Fõételek
... megsózzuk. Pár perc múlva felöntjük a paradicsomlével és a borral. Közben kevés olajon mindkét oldalán ropogósra sütjük a gyengén kivert, sóval és borssal ízesített karajt. Lecsöpögtetjük, belehelyezzük a mártásba és összepároljuk. Frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Párolt rizs vagy burgonyapüré illik hozzá.

Imam bayildi (az imám elájult)

Hoz...
2008-11-29 17:16:59
1 2 3 4 5 
Címkék: tejbe beledobunk, üvegtálba belehelyezzük, első réteg, edény alját, keksz akkor, első réget, megfőtt csülökből, helyére betöltjük, töltelék elkészítése, előzőleg megpirított, tepsibe vagy, fólia levétele, húsok teteje, tököt kettévágjuk, magos belét, héját levagdossuk, hagymát megpucoljuk, formát belehelyezzük, tészta felemelkedett, tésztát megsütjük, felszeletelt fokhagymát, darabolt barackot, rövid ideig, befőttek levével, kicsit főzzük, cipókat kinyújtjuk, tepsibe mind, nyilasokat megtöltjük, felszeletelt gombát, kifacsart levét, félig pirosra, húst majdnem, tejfölbe kevert, gyengén kivert, imám elájult, csülökszeleteket, paradicsomlével, petrezselyemmel, összegöngyöljük, értelemszerűen, lecsepegtetjük, lecsöpögtetjük, csirkecombokat, belehelyezzük, összepároljuk, kávéskanálnyi, visszavesszük, felemelkedett, kiszedegetjük, előmelegített, felszeletelt, burgonyapüré, megforgatjuk, meglocsoljuk, félretesszük, felkockázzuk, hozzátesszük, kilisztezzük, felcsavarjuk, mascarponés, káposztával, levagdossuk, kettévágjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.