|
|
|
... porcukorral és a megmaradt 2 dl kávéval.
3. A tejbe beledobunk kb. 10 szem kekszet, megforgatjuk a tejben, hogy mindenhol érje és gyorsan kiszedegetjük.
4. Egy üvegtálba belehelyezzük az első réteg kekszet, annyit, hogy ne lássuk az edény alját. (Ha szögletes a keksz, akkor érdemes szögletes tállal dolgozni, a kerek a keksz akkor értelemszerűen kerek tállal. Ez a ... |
2010-08-18 23:12:29 |
|
|
|
|
|
|
... porcukorral és a megmaradt 2 dl kávéval.
3. A tejbe beledobunk kb. 10 szem kekszet, megforgatjuk a tejben, hogy mindenhol érje és gyorsan kiszedegetjük.
4. Egy üvegtálba belehelyezzük az első réget kekszet, annyit, hogy ne lássuk az edény alját. (Ha szögletes a keksz, akkor érdemes szögletes tállal dolgozni, a kerek a keksz akkor értelemszerűen kerek tállal. Ez a ... |
|
2010-08-18 09:21:11 |
|
|
|
|
|
|
... 2. Amíg fő a csülök, elkészítjük a tölteléket.
3. A megfőtt csülökből kihúzzuk a csontot és a helyére betöltjük a tölteléket.
4. Tűzálló tál alját kikenjük olajjal, belehelyezzük a csülköt és előmelegített sütőben 200 fokon, időnként sörrel meglocsolva, pirosra sütjük. A bőre így lesz ropogós.
A töltelék elkészítése:
1. A vöröshagymá... |
2010-08-17 18:03:23 |
|
|
|
|
|
|
... szépen eloszlatjuk az előzőleg megpirított káposztát.
5. Jó szorosan összegöngyöljük, majd hústűvel összetűzzük. Egy tepsibe vagy tűzálló tálba beleöntjük a 1/2 dl olajat, és belehelyezzük a tekercseket.
6. Meglocsoljuk az olajjal, és 190-200 fokos sütőben sütjük. 20 percig fólia alatt, majd a fólia levétele után addig, míg szép piros nem lesz a húsok teteje.
... |
|
2010-07-05 08:09:37 |
|
|
|
|
|
|
... lapkasajt
elkészítés
1. A tököt kettévágjuk, a magos belét kikaparjuk, a héját levagdossuk.
2. Egy kb 5 literes lábosban vizet forralunk, sót és ecetet teszünk hozzá, belehelyezzük a két fél tököt és félpuhára főzzük kb 10-15 perc alatt, lecsepegtetjük és félretesszük.
3. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, 5 dkg zsíron üvegesre dinsztel... |
|
2010-07-01 22:54:01 |
|
|
|
|
|
|
... lassan hozzátesszük a sütőport és a grízt, majd sima tésztát keverünk belőle.
Kikenjük, kilisztezzük a sütőformát és beletesszük a tésztát. A sütőt 240 C-ra hevítjük, és a formát belehelyezzük. Amikor a tészta felemelkedett, 180 C-ra visszavesszük a hőt, és a tésztát megsütjük. Még melegen kiborítjuk a sütőből és szeleteljük
#838
2009. július 1. 22:56
Vál... |
2010-06-10 12:24:24 |
|
|
|
|
|
|
... megpároljuk a felszeletelt fokhagymát (én inkább kinyomom). Rátesszük az ananászt és a darabolt barackot, megszórjuk curryvel majd egy rövid ideig pároljuk.
Felöntjük a befőttek levével, belehelyezzük a csirkecombokat, fedő alatt lassú tűzön még egy kicsit főzzük.
------------------------------------ ------------------------------------ ------------------------------------ ... |
2010-02-25 15:41:25 |
|
|
|
|
|
|
... majd 3 cipót formálunk belőle. Ezeket a cipókat kinyújtjuk kb. tepsi nagyságura barack lekvárral bekenjük a lapot két oldalt felcsavarjuk ugy hogy a közepén 2 ujnyi nyilas maradjon. Belehelyezzük a tepsibe mind a hármat és a nyilasokat megtöltjük töltelékkel.
Töltelék
15 dgr darált dió 10 dgr porcukorral 1 citrom levével esetleg rummal és a 3 tojás fehérjéből fölvert hab... |
2009-06-15 20:35:12 |
|
|
|
|
|
|
... péppé zúzott fokhagymát, a felszeletelt gombát, és felöntjük a fehérborral. Hozzáadjuk a fél citrom reszelt héját, a kifacsart levét, kávéskanálnyi mustárt, és amikor simára kevertük, belehelyezzük a félig pirosra sült csülökszeleteket. Közepes tűzön, fedő alatt a húst majdnem puhára pároljuk. Amikor a hús kellően megpuhult, a tejfölbe kevert liszttel dúsítjuk, és amikor ismét fel... |
2009-05-19 18:45:11 |
|
|
|
|
|
|
... megsózzuk. Pár perc múlva felöntjük a paradicsomlével és a borral. Közben kevés olajon mindkét oldalán ropogósra sütjük a gyengén kivert, sóval és borssal ízesített karajt. Lecsöpögtetjük, belehelyezzük a mártásba és összepároljuk. Frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Párolt rizs vagy burgonyapüré illik hozzá.
Imam bayildi (az imám elájult)
Hoz... |
2008-11-29 17:16:59 |
|
|
|
|