|
|
|
... a megmosott, kicsumázott és vastag szeletekre vágott zöldpaprikát, a zúzott fokhagymát és együtt pirítom néhány percig. Amikor a paprika már üveges, az edényt a tűzről félrehúzom és belekeverem a pirospaprikát meg a héjától megfosztott paradicsomot. A tűzre visszatéve fedő alatt néhány percig párolom. Ha a lecsó zsírjára sült, belekeverem a tejből kivett, lecsöpögtetett májcsíkoka... |
2010-12-01 05:48:35 |
|
|
|
|
|
|
... fonnyasztom, majd lepirítom rajta a megtisztított és ugyancsak kockákra vágott libazúzát. Aláöntök 2 dl vizet, megsózom, megborsozom, és fedő alatt puhára párolom. Ha már majdnem puha, belekeverem az almareszelőn lereszelt ecetes uborkát, a finomra metélt kaprot. Ízesítem kevés cukorral, és jól összeforralom. Ezután elzárom alatta a lángot, és belekeverem a tejfölt. Tálalásig lefe... |
|
2010-12-01 05:47:19 |
|
|
|
|
|
|
... kicsontozott aprólékot nagy lyukú darálón ledarálom vagy nagyon apróra összevágom. Tűzálló tálban megforrósítom az olajat, és a tarhonyát barnára pirítom rajta. Ezután a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, és annyi húslevest öntök rá, amennyi a tarhonya térfogatának másfélszerese. Hozzáöntöm a tejfölt, beleteszem a szétzúzott fokhagymát, a vegetát és a libahúst is. Jól öss... |
2010-12-01 05:46:23 |
|
|
|
|
|
|
... lángon majdnem puhára főzöm. Míg a hús fő, az összes zöldséget megtisztítom, és vékony metéltre vágom, majd a már majdnem puha húshoz teszem és készre főzöm. A tojásokat habosra verem, belekeverem a maceszgombóc-darát, a sót, a gyömbért és pihentetem. Amikor a leves elkészült, a húsdarabokat kiszedem belőle, kicsontozom, és vékony csíkokra metélem. A levest leszűröm. A zöldség fel... |
|
2010-12-01 05:45:28 |
|
|
|
|
|
|
... átszűröm, a húst kicsontozom, és kis kockákra vágva visszateszem a levesbe. Ekkor adom hozzá a zöldséget és készre főzöm. Közben elkészítem a maceszgombócot: a tojásokat habosra verem, belekeverem a maceszgombóc-darát, az olajat, a sót, a borsot és a gyömbért, majd legalább egyórai pihentetés után sós, forrásban lévő vízbe dobom a vizes kézzel formált diónyi gombócokat. Ha felforr... |
|
2010-12-01 05:44:04 |
|
|
|
|
|
|
... fűszerekkel, ezután melléteszem a megtisztított, kis kockákra vágott vöröshagymát és aláöntök 1/2 dl vizet. Fedő alatt addig párolom, amíg... |
2010-12-01 05:43:11 |
|
|
|
|
|
|
...
A megtisztított pecsenyekacsát félig megnyúzom. Kevés, apró kockákra vágott bőrt kisütök, ezen sárgára fonnyasztom a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát. A tűzről félrehúzva belekeverem a pirospaprikát, és visszatéve lepirítom rajta a kacsahúsdarabokat. (A csontos hátát és az aprólékot levesnek is félre lehet tenni, de aki szereti, a pörköltbe is belefőzheti.) Hozzátes... |
2010-12-01 05:40:36 |
|
|
|
|
|
|
... gyömbért, majd egy percnyi pirítás után 3 dl vízzel felöntöm. Beledobom a húsleveskockát és felforralom. Ebbe a lébe teszem az átsütött húsdarabokat, beleszórom a leszárazott mazsolát, belekeverem a sárgabarackdzsemet, és az előzőleg forrásban lévő vízbe dobott, meghámozott mandulát. Belereszelem a meghámozott, kicsumázott almát, és fedő alatt, kis lángon, gyakori keverés közben a... |
2010-12-01 05:39:24 |
|
|
|
|
|
|
... szerint só.
A kacsát kívül-belül átmosom, lecsöpögtetem. A cseresznyebefőttet levétől lecsöpögtetem, kimagozom. A befőttlevet annyira megsózom, hogy nagyon sósnak érezzem, majd belekeverem az összes fűszert. A kacsát belülről megsózom, a cseresznye felét beleöntöm, a nyílást összetűzöm, és a kacsabőrt bevagdosom. A kacsát egy tepsibe fektetem. Ráöntöm a fűszeres befőttlevet,... |
2010-12-01 05:38:57 |
|
|
|
|
|
|
... kisütöm. A kacsát kisebb darabokra vágom. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát 1 evőkanál kacsazsíron üvegesre fonnyasztom, hozzáteszem a zúzott fokhagymát, majd a tűzről félrehúzva belekeverem a pirospaprikát. Ezután a kacsadarabokat mindkét felükön átsütöm. Kevés vízzel felöntöm, jól megsózom, belevagdalom a megmosott, kicsumázott zöldpaprikát, a lehéjazott és szeletekre ... |
2010-12-01 05:32:50 |
|
|
|
|