Belépés
LECSÓS libaMÁJ
... a megmosott, kicsumázott és vastag szeletekre vágott zöldpaprikát, a zúzott fokhagymát és együtt pirítom néhány percig. Amikor a paprika már üveges, az edényt a tűzről félrehúzom és belekeverem a pirospaprikát meg a héjától megfosztott paradicsomot. A tűzre visszatéve fedő alatt néhány percig párolom. Ha a lecsó zsírjára sült, belekeverem a tejből kivett, lecsöpögtetett májcsíkoka...
2010-12-01 05:48:35
UBORKÁS-KAPROS libaZÚZA
... fonnyasztom, majd lepirítom rajta a megtisztított és ugyancsak kockákra vágott libazúzát. Aláöntök 2 dl vizet, megsózom, megborsozom, és fedő alatt puhára párolom. Ha már majdnem puha, belekeverem az almareszelőn lereszelt ecetes uborkát, a finomra metélt kaprot. Ízesítem kevés cukorral, és jól összeforralom. Ezután elzárom alatta a lángot, és belekeverem a tejfölt. Tálalásig lefe...
2010-12-01 05:47:19
TARHONYÁS libaAPRÓLÉK
... kicsontozott aprólékot nagy lyukú darálón ledarálom vagy nagyon apróra összevágom. Tűzálló tálban megforrósítom az olajat, és a tarhonyát barnára pirítom rajta. Ezután a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, és annyi húslevest öntök rá, amennyi a tarhonya térfogatának másfélszerese. Hozzáöntöm a tejfölt, beleteszem a szétzúzott fokhagymát, a vegetát és a libahúst is. Jól öss...
2010-12-01 05:46:23
ludas EBÉD
... lángon majdnem puhára főzöm. Míg a hús fő, az összes zöldséget megtisztítom, és vékony metéltre vágom, majd a már majdnem puha húshoz teszem és készre főzöm. A tojásokat habosra verem, belekeverem a maceszgombóc-darát, a sót, a gyömbért és pihentetem. Amikor a leves elkészült, a húsdarabokat kiszedem belőle, kicsontozom, és vékony csíkokra metélem. A levest leszűröm. A zöldség fel...
2010-12-01 05:45:28
libaAPRÓLÉK-LEVES FRANK MÓDRA
... átszűröm, a húst kicsontozom, és kis kockákra vágva visszateszem a levesbe. Ekkor adom hozzá a zöldséget és készre főzöm. Közben elkészítem a maceszgombócot: a tojásokat habosra verem, belekeverem a maceszgombóc-darát, az olajat, a sót, a borsot és a gyömbért, majd legalább egyórai pihentetés után sós, forrásban lévő vízbe dobom a vizes kézzel formált diónyi gombócokat. Ha felforr...
2010-12-01 05:44:04
HAGYMÁS libaVÉR
... fűszerekkel, ezután melléteszem a megtisztított, kis kockákra vágott vöröshagymát és aláöntök 1/2 dl vizet. Fedő alatt addig párolom, amíg...
2010-12-01 05:43:11
VÖRÖSBOROS kacsaPÖRKÖLT
...
A megtisztított pecsenyekacsát félig megnyúzom. Kevés, apró kockákra vágott bőrt kisütök, ezen sárgára fonnyasztom a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát. A tűzről félrehúzva belekeverem a pirospaprikát, és visszatéve lepirítom rajta a kacsahúsdarabokat. (A csontos hátát és az aprólékot levesnek is félre lehet tenni, de aki szereti, a pörköltbe is belefőzheti.) Hozzátes...
2010-12-01 05:40:36
TÁVOL-KELETI kacsa
... gyömbért, majd egy percnyi pirítás után 3 dl vízzel felöntöm. Beledobom a húsleveskockát és felforralom. Ebbe a lébe teszem az átsütött húsdarabokat, beleszórom a leszárazott mazsolát, belekeverem a sárgabarackdzsemet, és az előzőleg forrásban lévő vízbe dobott, meghámozott mandulát. Belereszelem a meghámozott, kicsumázott almát, és fedő alatt, kis lángon, gyakori keverés közben a...
2010-12-01 05:39:24
SHERRYS kacsa
... szerint só.
A kacsát kívül-belül átmosom, lecsöpögtetem. A cseresznyebefőttet levétől lecsöpögtetem, kimagozom. A befőttlevet annyira megsózom, hogy nagyon sósnak érezzem, majd belekeverem az összes fűszert. A kacsát belülről megsózom, a cseresznye felét beleöntöm, a nyílást összetűzöm, és a kacsabőrt bevagdosom. A kacsát egy tepsibe fektetem. Ráöntöm a fűszeres befőttlevet,...
2010-12-01 05:38:57
kacsa TARHONYÁVAL
... kisütöm. A kacsát kisebb darabokra vágom. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát 1 evőkanál kacsazsíron üvegesre fonnyasztom, hozzáteszem a zúzott fokhagymát, majd a tűzről félrehúzva belekeverem a pirospaprikát. Ezután a kacsadarabokat mindkét felükön átsütöm. Kevés vízzel felöntöm, jól megsózom, belevagdalom a megmosott, kicsumázott zöldpaprikát, a lehéjazott és szeletekre ...
2010-12-01 05:32:50
1 2 3 .............................177 178 179 180 ...............266 267 ..............354 355 356 
Címkék: FRANK MÓDRA, zúzott fokhagymát, tűzről félrehúzom, héjától megfosztott, tűzre visszatéve, lecsó zsírjára, tejből kivett, almareszelőn lereszelt, finomra metélt, tarhonyát barnára, tűzről lehúzva, tarhonya térfogatának, szétzúzott fokhagymát, összes zöldséget, tojásokat habosra, leves elkészült, húsdarabokat kiszedem, levest leszűröm, húst kicsontozom, vizes kézzel, megtisztított pecsenyekacsát, tűzről félrehúzva, csontos hátát, aprólékot levesnek, percnyi pirítás, lébe teszem, átsütött húsdarabokat, leszárazott mazsolát, előzőleg forrásban, kacsát kívül-belül, befőttlevet annyira, összes fűszert, kacsát belülről, cseresznye felét, nyílást összetűzöm, kacsabőrt bevagdosom, tepsibe fektetem, fűszeres befőttlevet, kacsát kisebb, kacsadarabokat mindkét, húsleveskockát, lecsöpögtetett, kacsadarabokat, maceszgombócot, pecsenyekacsát, megtisztított, összeforralom, lecsöpögtetem, pirospaprikát, másfélszerese, megforrósítom, vöröshagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, belevagdalom, almareszelőn, kicsontozott,
© 2013 TVN.HU Kft.