Belépés
Mustáros-paradicsomos tojással
... pillanatra se szűnjék meg (mint amikor savanyú tojáslevest főzök). Nem keverem meg, nehogy a tojások szétfussanak, 8-10 percnyi főzés után leszűröm és nyolcadokba vágom. Még melegen belekeverem az előzőleg elkészített mártásba, amihez a tejfölbe teszem a mustárt, a sót, a cukrot, a tisztított, zúzott fokhagymát, kevés ecetet és az őrölt fekete borsot. Jól összekeverem, majd belefo...
2010-10-05 17:30:08
Mustáros töltött tojás
... lefelé fordítva (tehát a tojásfehérje domborulata felfelé álljon) teszem a salátalevelekre, szép sorban. Hűtőszekrénybe téve jól lehűtöm. Közben a mártást is elkészítem. A majonézbe belekeverem a tejfölt, a bort, a kevés sót és a csipetnyi cukrot, valamint a mustárt. Kis lábosba szórom a zselatinport, ráöntöm a tejet, és kis lángon addig keverem, amíg a zselatin feloldódik. Ha kih...
2010-10-05 17:29:44
Mustáros heringsaláta
... lecsöpögtetem és leszárítom, majd csíkokra vágva beleteszem a hűtőszekrénybe. Ezután a halat gerincétől megszabadítom, és nagyon vékony csíkokra vágom. A hagymát apróra metélem. A tejfölbe belekeverem a mustárt, az olajat, a sót, a cukrot és az őrölt fekete borsot, majd beleforgatom a vagdalt halat és a hagymát. Jól összekeverem, és lefedve a hűtőszekrénybe teszem egy órára. Tálal...
2010-10-05 17:29:21
Márványsajtos sárgabarack-salá
... őrölt fehér bors, cukor, ízlés szerint. A sárgabarackokat megmosom, lecsöpögtetem és kimagozom. Vékony gerezdekre vágom, és gyengén megsózom. A tarját apró kockákra metélem. A tejfölbe belekeverem a reszelt sajtot, a finomra metélt snidlinget, az őrölt fehér borssal és csipetnyi cukorral, citromlével fűszerezem. Ezt a sajtos mártást elkeverem a darabolt sárgabarackkal és a tarjáva...
2010-10-05 17:27:16
Majonézes-túrós cékla
... nagyon apróra vágott (vagy fokhagymaprésen keresztülnyomott) és megsózott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a tormát. Az őrölt fekete borssal, a sóval, a cukorral ízes...
2010-10-05 17:25:46
Majonézes almasaláta
... nagyságú ecetes uborka, 1 csokor kapor, 2 dl majonéz, 2 dl tejföl, 3 evőkanál száraz fehérbor, 1 evőkanál citromlé, só és csipetnyi cukor, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
A majonézbe belekeverem a tejfölt, a bort, a citromlevet, a sót, az őrölt fehér borsot és a megmosott, leszárított, apróra vágott kaprot. Kevés cukorral ízesítem. Almareszelőn lereszelem az ecetes uborkát és...
2010-10-05 17:24:06
Májas újburgonya saláta
... pástétomfűszert, a sót, a borsot és a mustárt. Hűtőszekrénybe teszem. A húslevesbe beleszórom a majoránnát és kis lángon, befedve, felére beforralom. Az ily módon létrejött fűszeres levet belekeverem a mártásba. Beleteszem a kis kockákra vágott májpástétomot és a meghámozott, ugyancsak felkockázott főtt újburgonyát. Jól összekeverem, majd szorosan befedem, és a hűtőszekrényben érl...
2010-10-05 17:23:43
Lecsós burgonyasaláta
... piros fűszerpaprika.
A főtt burgonyát meghámozom és hagyom kihűlni. Közben a megtisztított vöröshagymát a felforrósított olajon fedő alatt üvegesre párolom, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát. Ezután beleteszem a megmosott, kicsumázott és csíkokra vágott zöldpaprikát, a zúzott fokhagymával és a törött borssal ízesítem, majd a tűzre visszatéve ugyancsak fedő al...
2010-10-05 17:22:55
Lazacos burgonyasaláta
... megtisztított és szétzúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, a mustárral és a nagyon finomra aprított petrezselyemzölddel. A szétmorzsolt lazacot, a főttburgonya-kar...
2010-10-05 17:22:17
Kukoricás burgonyasaláta
... petrezselyemzöld, 2 csokor snidling, 2 gerezd fokhagyma, 3 dl kefir, 4 evőkanál olaj, 1 teáskanál mustár, 1 mokkáskanál törött fekete bors.
Először a mártást készítem el. A kefirbe belekeverem az olajat, a megtisztított és összezúzott fokhagymát, a mustárt, a borsot, a megmosott és finomra metélt petrezselyem zöldet. A meghámozott, már dermedt burgonyát vagy egészen apró (ku...
2010-10-05 17:21:01
1 2 3 .............................177 178 ...............266 267 268 ..............354 355 356 
Címkék: tojások szétfussanak, előzőleg elkészített, tejfölbe teszem, őrölt fekete, tojásfehérje domborulata, majonézbe belekeverem, csipetnyi cukrot, zselatin feloldódik, halat gerincétől, hagymát apróra, tejfölbe belekeverem, vagdalt halat, hűtőszekrénybe teszem, sárgabarackokat megmosom, tarját apró, reszelt sajtot, finomra metélt, őrölt fehér, sajtos mártást, darabolt sárgabarackkal, zúzott fokhagymát, cukorral ízes, ecetes uborkát, húslevesbe beleszórom, főtt burgonyát, megtisztított vöröshagymát, felforrósított olajon, tűzről lehúzva, zúzott fokhagymával, törött borssal, tűzre visszatéve, nagyon finomra, szétmorzsolt lazacot, mártást készítem, kefirbe belekeverem, keresztülnyomott, petrezselyemzöld, salátalevelekre, pástétomfűszert, hűtőszekrényben, fokhagymaprésen, sárgabarackokat, burgonyasaláta, sárgabarackkal, hűtőszekrénybe, felforrósított, megszabadítom, májpástétomot, megtisztított, lecsöpögtetem, márványsajtos, pirospaprikát, fűszerpaprika, főttburgonya, zöldpaprikát, felkockázott, beleforgatom,
© 2013 TVN.HU Kft.