|
|
|
... pillanatra se szűnjék meg (mint amikor savanyú tojáslevest főzök). Nem keverem meg, nehogy a tojások szétfussanak, 8-10 percnyi főzés után leszűröm és nyolcadokba vágom. Még melegen belekeverem az előzőleg elkészített mártásba, amihez a tejfölbe teszem a mustárt, a sót, a cukrot, a tisztított, zúzott fokhagymát, kevés ecetet és az őrölt fekete borsot. Jól összekeverem, majd belefo... |
2010-10-05 17:30:08 |
|
|
|
|
|
|
... lefelé fordítva (tehát a tojásfehérje domborulata felfelé álljon) teszem a salátalevelekre, szép sorban. Hűtőszekrénybe téve jól lehűtöm. Közben a mártást is elkészítem. A majonézbe belekeverem a tejfölt, a bort, a kevés sót és a csipetnyi cukrot, valamint a mustárt. Kis lábosba szórom a zselatinport, ráöntöm a tejet, és kis lángon addig keverem, amíg a zselatin feloldódik. Ha kih... |
|
2010-10-05 17:29:44 |
|
|
|
|
|
|
... lecsöpögtetem és leszárítom, majd csíkokra vágva beleteszem a hűtőszekrénybe. Ezután a halat gerincétől megszabadítom, és nagyon vékony csíkokra vágom. A hagymát apróra metélem. A tejfölbe belekeverem a mustárt, az olajat, a sót, a cukrot és az őrölt fekete borsot, majd beleforgatom a vagdalt halat és a hagymát. Jól összekeverem, és lefedve a hűtőszekrénybe teszem egy órára. Tálal... |
2010-10-05 17:29:21 |
|
|
|
|
|
|
... őrölt fehér bors, cukor, ízlés szerint. A sárgabarackokat megmosom, lecsöpögtetem és kimagozom. Vékony gerezdekre vágom, és gyengén megsózom. A tarját apró kockákra metélem. A tejfölbe belekeverem a reszelt sajtot, a finomra metélt snidlinget, az őrölt fehér borssal és csipetnyi cukorral, citromlével fűszerezem. Ezt a sajtos mártást elkeverem a darabolt sárgabarackkal és a tarjáva... |
|
2010-10-05 17:27:16 |
|
|
|
|
|
|
... nagyon apróra vágott (vagy fokhagymaprésen keresztülnyomott) és megsózott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a tormát. Az őrölt fekete borssal, a sóval, a cukorral ízes... |
|
2010-10-05 17:25:46 |
|
|
|
|
|
|
... nagyságú ecetes uborka, 1 csokor kapor, 2 dl majonéz, 2 dl tejföl, 3 evőkanál száraz fehérbor, 1 evőkanál citromlé, só és csipetnyi cukor, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
A majonézbe belekeverem a tejfölt, a bort, a citromlevet, a sót, az őrölt fehér borsot és a megmosott, leszárított, apróra vágott kaprot. Kevés cukorral ízesítem. Almareszelőn lereszelem az ecetes uborkát és... |
2010-10-05 17:24:06 |
|
|
|
|
|
|
... pástétomfűszert, a sót, a borsot és a mustárt. Hűtőszekrénybe teszem. A húslevesbe beleszórom a majoránnát és kis lángon, befedve, felére beforralom. Az ily módon létrejött fűszeres levet belekeverem a mártásba. Beleteszem a kis kockákra vágott májpástétomot és a meghámozott, ugyancsak felkockázott főtt újburgonyát. Jól összekeverem, majd szorosan befedem, és a hűtőszekrényben érl... |
2010-10-05 17:23:43 |
|
|
|
|
|
|
... piros fűszerpaprika.
A főtt burgonyát meghámozom és hagyom kihűlni. Közben a megtisztított vöröshagymát a felforrósított olajon fedő alatt üvegesre párolom, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát. Ezután beleteszem a megmosott, kicsumázott és csíkokra vágott zöldpaprikát, a zúzott fokhagymával és a törött borssal ízesítem, majd a tűzre visszatéve ugyancsak fedő al... |
2010-10-05 17:22:55 |
|
|
|
|
|
|
... megtisztított és szétzúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, a mustárral és a nagyon finomra aprított petrezselyemzölddel. A szétmorzsolt lazacot, a főttburgonya-kar... |
2010-10-05 17:22:17 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyemzöld, 2 csokor snidling, 2 gerezd fokhagyma, 3 dl kefir, 4 evőkanál olaj, 1 teáskanál mustár, 1 mokkáskanál törött fekete bors.
Először a mártást készítem el. A kefirbe belekeverem az olajat, a megtisztított és összezúzott fokhagymát, a mustárt, a borsot, a megmosott és finomra metélt petrezselyem zöldet. A meghámozott, már dermedt burgonyát vagy egészen apró (ku... |
2010-10-05 17:21:01 |
|
|
|
|