|
|
|
... mokkáskanál törött fehér bors, 2 gerezd fokhagyma.
A tejfölben simára keverem a krémsajtot és a kefirt, majd sóval, borssal, és a megtisztított, zúzott fokhagymával ízesítem. Ezután belekeverem a megmosott, lecsöpögtetett és finomra metélt zeller zöldet is. Jól lehűtöm. Közben a meghámozott burgonyát vékony csíkokra reszelem (vagy vágom). A mártásba beleforgatom a reszelt fő... |
2010-10-05 17:18:38 |
|
|
|
|
|
|
... dl tejföl, 25 dkg tehéntúró, 2 kovászos uborka, só, cukor, mustár, citromlé, ízlés szerint, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
Először elkészítem a saláta mártását. A narancslébe belekeverem a tejfölt, az áttört tehéntúrót, a megtisztított és összezúzott fokhagymát, majd ízesítem a mustárral, a citromlével, a cukorral, és az őrölt fehér borssal fűszerezem. A kínai kelt külső lev... |
2010-10-05 17:17:17 |
|
|
|
|
|
|
... tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 2 db ecetes uborka, só, cukor, ízlés szerint, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, hagymás-halas ecet
Először elkészítem a saláta mártását. A majonézbe belekeverem a tejfölt, a megtisztított és pépesre zúzott fokhagymát, az őrölt fekete borsot, az 1-2 evőkanál hagymás-halas ecetet, a kevés cukrot és a csipetnyi sót. A tojásokat keményre főzöm és meghá... |
2010-10-05 17:14:41 |
|
|
|
|
|
|
... salátaolajjal, a tejföllel, a citromlével, a konyakkal, a reszelt citromhéjjal és a borssal, végül hozzákeverem a zúzott fokhagymát és megsózom. A főtt, hámozott burgonyát apró kockákra vágom és belekeverem a mártásba. A tésztát a szokásos módon, sós vízben megfőzöm, leszűröm, meleg vízzel leöblítem és hozzákeverem a mártásos burgonyához. Végül az egymástól szétválasztott kagylóda... |
2010-10-05 17:14:14 |
|
|
|
|
|
|
... vékony karikákra vágott vöröshagymát, majd azt is hagyom kihűlni. Salátástálba öntöm a zöldbabot, a csirkehúst és a párolt vöröshagymát. Leöntöm a salátamártással, amelyhez a joghurtba belekeverem a citromlevet, a csipetnyi cukrot, a sót, az őrölt fehér borsot, a finomra metélt petrezselyemzöldet, végül az olajat is hozzáadva jól átkeverem a salátát. Lefedve teszem be a hűtőszekré... |
2010-10-05 17:06:12 |
|
|
|
|
|
|
... párolom az ételt. Beleszórom az őrölt borsot, és éppen csak összekeverem, máris elzárom alatta a lángot. A paradicsomnak nem szabad szétfőnie! Ezután hagyom kihűlni. Közben a joghurtba belekeverem a citromlevet, a cukrot, a sót, és hozzáteszem a már langyos lecsóhoz. Ha teljesen kihűlt, lefedve, legalább egy napra a hűtőszekrénybe teszem. Tálalás előtt jól átkeverem és hidegen kín... |
2010-10-05 17:02:57 |
|
|
|
|
|
|
... tortaformát sütőpapírral kibélelem.
2. A vajat a cukorral gépi habverővel habosra keverem.
3. A szilvákat kimagozom, negyedekbe vágom.
4. A tojásokat kicsit felverem, majd belekeverem (immáron kézzel) a vajas cuccba. A lisztet és a sütőport összekeverem, és ezt is a masszába keverem. Végül hozzáadom a darált mandulát is. A masszát beleöntöm a formába, a szilvákat a ... |
2010-10-04 23:57:57 |
|
|
|
|
|
|
... porcukorral, a citromhéjjal, a vaníliás cukorral, a pudingporral és csipetnyi sóval. Egymás után beledolgozom a tojássárgájákat. Külön edényben összekeverem az áttört túrót a tejföllel, belekeverem a vajas-tojásos masszába, s végül a kemény habbá vert tojásfehérjét adom hozzá. A sütőt 180 fokra (gázsütő 5. fokozata) előmelegítem. A masszát kb. 1 cm vastagon az alufóliával kibélelt... |
2010-10-04 23:54:56 |
|
|
|
|
|
|
... szerint, salátalevelek
A főtt húst nagyon éles késsel a lehető legvékonyabb csíkokra vágom. Hozzáteszem a meghámozott és gyufaszálnyi csíkokra vágott kovászos uborkát. A majonézbe belekeverem a tejfölt, a kovászosuborka-levet, a bort, a mustárt, a megmosott, lecsöpögtetett és nagyon finomra vagdalt kaprot, majd ízesítem sóval, őrölt fekete borssal és kevés cukorral. Ezt a má... |
2010-10-04 21:01:54 |
|
|
|
|
|
|
... addigra egészen felpuhul, és az összes levét felszívja. Közben a főtt burgonyát meghámozom, és nagyon kis kockákra aprítom, majd a mazsolával együtt salátástálba szórom. A majonézbe belekeverem a kefirt, az almaecetet, a gyömbérport, ezután megsózom, megborsozom, meghintem csipet cukorral, majd belekeverem a megtisztított és hajszálvékonyra karikázott zöldhagymát, zöldjével együtt... |
2010-10-04 20:58:04 |
|
|
|
|