Belépés
Krémsajtos krumpli-saláta
... mokkáskanál törött fehér bors, 2 gerezd fokhagyma.
A tejfölben simára keverem a krémsajtot és a kefirt, majd sóval, borssal, és a megtisztított, zúzott fokhagymával ízesítem. Ezután belekeverem a megmosott, lecsöpögtetett és finomra metélt zeller zöldet is. Jól lehűtöm. Közben a meghámozott burgonyát vékony csíkokra reszelem (vagy vágom). A mártásba beleforgatom a reszelt fő...
2010-10-05 17:18:38
Kínaikel-saláta
... dl tejföl, 25 dkg tehéntúró, 2 kovászos uborka, só, cukor, mustár, citromlé, ízlés szerint, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
Először elkészítem a saláta mártását. A narancslébe belekeverem a tejfölt, az áttört tehéntúrót, a megtisztított és összezúzott fokhagymát, majd ízesítem a mustárral, a citromlével, a cukorral, és az őrölt fehér borssal fűszerezem. A kínai kelt külső lev...
2010-10-05 17:17:17
Káposztás heringsaláta
... tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 2 db ecetes uborka, só, cukor, ízlés szerint, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, hagymás-halas ecet
Először elkészítem a saláta mártását. A majonézbe belekeverem a tejfölt, a megtisztított és pépesre zúzott fokhagymát, az őrölt fekete borsot, az 1-2 evőkanál hagymás-halas ecetet, a kevés cukrot és a csipetnyi sót. A tojásokat keményre főzöm és meghá...
2010-10-05 17:14:41
Kagylós burgonyasaláta
... salátaolajjal, a tejföllel, a citromlével, a konyakkal, a reszelt citromhéjjal és a borssal, végül hozzákeverem a zúzott fokhagymát és megsózom. A főtt, hámozott burgonyát apró kockákra vágom és belekeverem a mártásba. A tésztát a szokásos módon, sós vízben megfőzöm, leszűröm, meleg vízzel leöblítem és hozzákeverem a mártásos burgonyához. Végül az egymástól szétválasztott kagylóda...
2010-10-05 17:14:14
Joghurtos-zöldbabos csirkesalá
... vékony karikákra vágott vöröshagymát, majd azt is hagyom kihűlni. Salátástálba öntöm a zöldbabot, a csirkehúst és a párolt vöröshagymát. Leöntöm a salátamártással, amelyhez a joghurtba belekeverem a citromlevet, a csipetnyi cukrot, a sót, az őrölt fehér borsot, a finomra metélt petrezselyemzöldet, végül az olajat is hozzáadva jól átkeverem a salátát. Lefedve teszem be a hűtőszekré...
2010-10-05 17:06:12
Joghurtos lecsósaláta
... párolom az ételt. Beleszórom az őrölt borsot, és éppen csak összekeverem, máris elzárom alatta a lángot. A paradicsomnak nem szabad szétfőnie! Ezután hagyom kihűlni. Közben a joghurtba belekeverem a citromlevet, a cukrot, a sót, és hozzáteszem a már langyos lecsóhoz. Ha teljesen kihűlt, lefedve, legalább egy napra a hűtőszekrénybe teszem. Tálalás előtt jól átkeverem és hidegen kín...
2010-10-05 17:02:57
Szilvás-mandulás sütemény
... tortaformát sütőpapírral kibélelem.
2. A vajat a cukorral gépi habverővel habosra keverem.
3. A szilvákat kimagozom, negyedekbe vágom.
4. A tojásokat kicsit felverem, majd belekeverem (immáron kézzel) a vajas cuccba. A lisztet és a sütőport összekeverem, és ezt is a masszába keverem. Végül hozzáadom a darált mandulát is. A masszát beleöntöm a formába, a szilvákat a ...
2010-10-04 23:57:57
Ribizlis túrószelet
... porcukorral, a citromhéjjal, a vaníliás cukorral, a pudingporral és csipetnyi sóval. Egymás után beledolgozom a tojássárgájákat. Külön edényben összekeverem az áttört túrót a tejföllel, belekeverem a vajas-tojásos masszába, s végül a kemény habbá vert tojásfehérjét adom hozzá. A sütőt 180 fokra (gázsütő 5. fokozata) előmelegítem. A masszát kb. 1 cm vastagon az alufóliával kibélelt...
2010-10-04 23:54:56
Hússaláta Mérő módra
... szerint, salátalevelek
A főtt húst nagyon éles késsel a lehető legvékonyabb csíkokra vágom. Hozzáteszem a meghámozott és gyufaszálnyi csíkokra vágott kovászos uborkát. A majonézbe belekeverem a tejfölt, a kovászosuborka-levet, a bort, a mustárt, a megmosott, lecsöpögtetett és nagyon finomra vagdalt kaprot, majd ízesítem sóval, őrölt fekete borssal és kevés cukorral. Ezt a má...
2010-10-04 21:01:54
Gyömbéres-mazsolás burgonyasal
... addigra egészen felpuhul, és az összes levét felszívja. Közben a főtt burgonyát meghámozom, és nagyon kis kockákra aprítom, majd a mazsolával együtt salátástálba szórom. A majonézbe belekeverem a kefirt, az almaecetet, a gyömbérport, ezután megsózom, megborsozom, meghintem csipet cukorral, majd belekeverem a megtisztított és hajszálvékonyra karikázott zöldhagymát, zöldjével együtt...
2010-10-04 20:58:04
1 2 3 .............................177 178 ...............266 267 268 269 ..............354 355 356 
Címkék: Hússaláta Mérő, tejfölben simára, meghámozott burgonyát, mártásba beleforgatom, saláta mártását, narancslébe belekeverem, áttört tehéntúrót, őrölt fehér, kínai kelt, majonézbe belekeverem, őrölt fekete, kevés cukrot, tojásokat keményre, reszelt citromhéjjal, zúzott fokhagymát, szokásos módon, mártásos burgonyához, egymástól szétválasztott, párolt vöröshagymát, joghurtba belekeverem, csipetnyi cukrot, finomra metélt, őrölt borsot, hűtőszekrénybe teszem, cukorral gépi, szilvákat kimagozom, tojásokat kicsit, vajas cuccba, sütőport összekeverem, masszába keverem, darált mandulát, masszát beleöntöm, vaníliás cukorral, áttört túrót, vajas-tojásos masszába, kemény habbá, alufóliával kibélelt, főtt húst, lehető legvékonyabb, összes levét, főtt burgonyát, mazsolával együtt, salátamártással, tojássárgájákat, hajszálvékonyra, kovászosuborka, hűtőszekrénybe, szétválasztott, burgonyasaláta, lecsöpögtetett, salátaolajjal, paradicsomnak, megtisztított, tojásfehérjét, salátalevelek, hozzákeverem, gyufaszálnyi,
© 2013 TVN.HU Kft.