Belépés
Migovától hoztam!:-))
... kristálycukor,
1 egész tojás
Sütéshez: Olaj
A díszítéshez porcukor, lekvár, vagy puding

Elkészítés: 2 dl tejet meglangyosítunk, elkeverünk benne egy ek. kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Tálba öntjük a lisztet, ráhintünk egy ek. kristálycukrot, egy ek. sót és beleütjük a tojást. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt adagonként anny...
2008-01-31 00:26:39
Lekváros Fánk
... sütéshez olaj
fogyasztáshoz lekvár és porcukor

Elkészítés:

A 2 dl tejet felmelegítjük langyosra, elkeverünk benne egy evőkanál. kristálycukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk (mikor szinte barna habos lesz a tej felszíne). Egy nagy tálba öntjük a lisztet, ráhintünk egy evőkanál. kristálycukrot, egy evőkanál. sót és beleütjük a to...
2008-01-30 18:36:24
Farsangi Fánk
... vaj,
olaj a sütéshez,
porcukor a szóráshoz,
lekvár a kínáláshoz

Elkészítés:

A lisztet mély tálba szitáljuk. A tej felét meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot, és kb. 15 percig pihentetjük.

A liszt közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vajat, egy c...
2008-01-30 17:27:58
Omlós farsangi fánk
...
1 egész tojás
Sütéshez: Olaj
A díszítéshez porcukor, lekvár, vagy puding

Elkészítés: 2 dl tejet meglangyosítunk, elkeverünk benne egy ek. kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Tálba öntjük a lisztet, ráhintünk egy ek. kristálycukrot, egy ek. sót és beleütjük a tojást. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt adagonként annyi langyos t...
2008-01-16 17:16:18
Vízen kullogó
... tejföl
10 dkg margarin
1 mokkáskanálnyi só
1 citrom reszelt héja
2 tojássárgája

Elkészítés:
A tejet langyosra melegítjük, majd az élesztőt belemorzsoljuk, kevés porcukrot adunk hozzá, kb. 15 percig meleg helyen pihentetjük. A lisztet érdemes mikróban meglangyosítani, egy tálba átszitálni, és a felfuttatott élesztős tejjel, tejföllel, a ma...
2008-01-15 21:04:56
Süssünk finomakat
... só
a sütéshez bőven olaj
tetejére porcukor,
hozzá forró, híg barackíz (esetleg rummal ítesítve

Elkeverjük egy fél bögre langyos tejet 2 deka cukorral és belemorzsoljuk az élesztőt. Ha már szépen feljött, összedolgozzuk a langyos lisszttel, a tojássárgákkal, a cukorral, a vaníliás cukorral, csipetnyi sóval, és annyi langyos tejjel, hogy közepesen kemény k...
2008-01-14 17:28:05
Itt a farsang, áll a bál...
... 1 egész tojás
Sütéshez: Olaj
A díszítéshez porcukor, lekvár, vagy puding

Elkészítés: 2 dl tejet meglangyosítunk, elkeverünk benne egy ek. kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Tálba öntjük a lisztet, ráhintünk egy ek. kristálycukrot, egy ek. sót és beleütjük a tojást. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt adagonként annyi langyos tejet ö...
2008-01-09 06:38:50
mai recept
... zöldségerőleves-kocka, olaj, majoránna, bazsalikom
A sárgaborsót egy éjszakán át 1 liter hideg vízbe áztatjuk. Másnap az áztatóvízben feltesszük főni, a keletkező habot leszedjük. Belemorzsoljuk a zöldségerőleves-kockát. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. A sárgarépát lekapargatjuk, durvára reszeljük és a hagymához adjuk. ...
2008-01-04 10:05:40
Gyors halászlé
... kisebb darabokra vágjuk. A haldarabokat kevés ételízesítővel egyenletesen megszórjuk, és hűtőbe tesszük. A fazékba tett halcsontokat kb. 1 l hideg vízzel felöntjük és felforraljuk. Belemorzsoljuk a 3 db halászlékockát, s magas hőfokon kb. 30 percig főzzük. Ezután a halászlevet tésztaszűrőn átpasszírozzuk, majd visszaöntjük a fazékba, és 8-10 perc alatt belefőzzük a fűszeres haldar...
2007-12-23 00:55:04
Mézeskalács karácsonyra
... zsír vagy margarin
3 egész tojás
2 és fél - 3 dl méz
+ ha díszítjük: egy tojásfehérje
6 evőkanál kristálycukor

A porszerű anyagokat összekeverjük, belemorzsoljuk a zsiradékot. A közepébe öntjük a mézet, beleütjük a tojásokat, és az egészet jól összegyúrjuk. (Előfordulhat, hogy a méz kicsit nehezebben veszi fel a lisztet, ezért a liszt egy kis részét ...
2007-12-20 18:28:10
1 2 3 ...................62 63 ..........94 95 .........122 123 124 125 126 
Címkék: Lekváros Fánk, Farsangi Fánk, díszítéshez porcukor, felfuttatott élesztőt, nagy tálba, lisztet mély, liszt közepébe, élesztős tejet, tojások sárgáját, tejet langyosra, élesztőt belemorzsoljuk, lisztet érdemes, tálba átszitálni, felfuttatott élesztős, sütéshez bőven, langyos lisszttel, vaníliás cukorral, áztatóvízben feltesszük, keletkező habot, kockára vágott, zúzott fokhagymát, sárgarépát lekapargatjuk, hagymához adjuk, haldarabokat kevés, fazékba tett, halászlevet tésztaszűrőn, fűszeres haldar, porszerű anyagokat, közepébe öntjük, zöldségerőleves, meglangyosítjuk, meglangyosítunk, meglangyosítani, kristálycukrot, átpasszírozzuk, belemorzsoljuk, megforrósított, mokkáskanálnyi, tojássárgákkal, halászlékockát, összedolgozzuk, ételízesítővel, kristálycukor, felmelegítjük, összekeverjük, lekapargatjuk, fogyasztáshoz, haldarabokat, felfuttatjuk, egyenletesen, tésztaszűrőn, visszaöntjük, halcsontokat, felfuttatott, felforraljuk, összegyúrjuk, előfordulhat, tojássárgája, tojásfehérje, áztatóvízben, halászlevet,
© 2013 TVN.HU Kft.