|
|
|
... fonnyasztjuk, aztán hozzáadjuk a sárgarépát, majd 3 perc múlva a cukkinit / uborkát és gombát. Folyamatosan kevergetve az egészet újabb 3 percig pirítjuk.
Felöntjük 1,5 dl vízzel, be... |
2007-10-07 04:50:03 |
|
|
|
|
|
|
... tetszés szerint bármilyen felvágott esetleg zöldség, sült vagy párolt hús, hal, stb. legalább 20-30 dkg reszelt sajt.
Elkészítés:
Műanyag kelesztő tálba belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk pici csipetnyi cukorral, és hozzáöntünk egy pici langyos vizet a 1/2 liter vizünkből. Rátesszük a tetejét és meleg helyen picit állni hadjuk, hogy megfusson az é... |
|
2007-09-07 12:45:16 |
|
|
|
|
|
|
... vaníliás jégkrém vagy édesített sajtkrém.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval és a cukorral. Hozzáadjuk a tojást, belemorzsoljuk a vajat, és a tejet is hozzáöntjük. Alaposan összekeverjük. Kis kerek (6 cm) sütőformákat kivajazunk, és félig megtöltjük tésztával. Addig sütjük, amíg világosbarna nem lesz (25-30 perc). K... |
2007-08-22 00:28:43 |
|
|
|
|
|
|
... liszt, két dkg élesztö, 2 dl tej, két kávéskanál cukor, fél kávéskanál só, 10 dkg vaj, egy tojás, 10 dkg cukor, 25 dkg túró, négy nagy alma
Mély tálba öntjük a hideg tejet, belemorzsoljuk az élesztöt, beletesszük a cukrot és a sót. Simára keverjük, hozzáadjuk al isztet, majd rugalmas tésztává dagasztjuk. Lisztezett felületen kisujjnyi vékonyságúra nyújtjuk, megkenjük pu... |
|
2007-07-28 07:39:03 |
|
|
|
|
|
|
...
40 dkg (átszitált) liszthez 2 dkg élesztőt, 1 dl langyos, cukrozott tejet, 1-2 dl langyos vizet, 2-3 evőkanálnyi olajat, egy mokkáskanálnyi sót, s kevés vajat veszünk. Az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe, s meleg helyen állni hagyjuk, amíg meg nem indul (10-15 percen belül habosodni kezd). Ekkor beledolgozzuk a lisztet, annyi vízzel, amennyi ahhoz szükséges, hogy jól gy... |
|
2007-07-10 09:45:03 |
|
|
|
|
|
|
... tej
2 dkg élesztő
3 dkg olvasztott vaj
kevés só
olaj a sütéshez
4 evőkanál baracklekvár
porcukor a szóráshoz
A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és a cukrot, majd a keveréket 15 percet pihentetjük.
A lisztet átszitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztős tejet, a vajat, a tojássárgáját, és egy c... |
2007-07-07 01:07:39 |
|
|
|
|
|
|
... rádobjuk a csirkehúst, élénk tűzön 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és a pórét, 1 perc múlva a sárgarépát és a gombát, s további 2 percig pirítjuk. Felöntjük 1,5 liter vízzel, belemorzsoljuk a tyúkhúsleveskockákat, ízlés szerint borsozzuk (sózni nem szükséges, mert a leveskockák sósak!), és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük.
3. A petrezselyem levélkéit finomra ... |
2007-06-10 00:38:16 |
|
|
|
|
|
|
... 1,25 dl tejszín, 5 dkg méz, 5 dkg vaj (margarin), 15 dkg cukor, 15 dkg mandulaforgács, 20 dkg étcsokoládé.
Előkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral, pici sóval. Belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a por- és a vaníliás cukrot, a tojást. Cipóvá összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és a hűtőben fél órán át pihentetjük.
1. A tejszínt, a mézet, a vajat és a cuk... |
2007-06-07 00:35:05 |
|
|
|
|
|
|
... 1,25 dl tejszín, 5 dkg méz, 5 dkg vaj (margarin), 15 dkg cukor, 15 dkg mandulaforgács, 20 dkg étcsokoládé.
Előkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral, pici sóval. Belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a por- és a vaníliás cukrot, a tojást. Cipóvá összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és a hűtőben fél órán át pihentetjük.
1. A tejszínt, a mézet, a vajat és a cuk... |
2007-05-29 00:39:24 |
|
|
|
|
|
|
... zsemléket meghámozzuk és beáztatjuk a tejbe. A gombát nagyon apróra vágjuk, és kevés vajon megpirítjuk. Habosra verjük a tojásokat, hozzáadjuk a gombát, a tejszínt, a tömlős sajtot, belemorzsoljuk a jól kinyomkodott zsemlét, sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben, lassú tűzön addig kevergetjük, míg formázható töltelékké áll össze. A palacsinták közepére egy-egy halom tölteléket t... |
2007-05-10 01:00:41 |
|
|
|
|