|
|
|
... mazsola
* 25 dkg marcipánmassza
* 10 dkg porcukor
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjunk 2 evőkanál cukrot, ráöntjük a tej felét, és kevés liszttel elkeverjük. Letakarjuk, és meleg helyen kb. 15 percig kelesztjük. A mandulát nem túl apróra összevágjuk... |
2010-09-02 13:37:23 |
|
|
|
|
|
|
... bors,
* olaj
Elkészítés:
Megforrósított olajon megpirítjuk a laskára vágott húst.
Hozzáadjuk a reszelt hagymát és sárgarépát. Felöntjük 1 pohár vízzel... |
|
2010-09-02 13:25:34 |
|
|
|
|
|
|
... cukor
Elkészítés:
A túrót villával összetörjük, hozzátesszük a tojást (vagy tojásokat), a kis pohár tejfölt, a kis sót, a vízben megáztatott és kinyomkodott zsemlét belemorzsoljuk jó alaposan, majd adunk hozzá annyi búzadarát, amennyit felvesz (közepesen kemény gombócot kapjunk). Figyelem: a búzadara még kicsit duzzad! Ezután vizet forralunk a gombócok főzéséhez, m... |
2010-09-01 15:09:40 |
|
|
|
|
|
|
... kenyérsütőgépet, ebben fogjuk dagasztani a tésztát.
2. A langyos tejet a cukorral, vaníliás cukorral és sóval beleöntjük az üstbe. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, az élesztőt belemorzsoljuk.
3. Beleöntjük a felolvasztott margarint is, majd elindítjuk a dagasztó programot. Amikor kezd összeállni a tészta, látni fogjuk, milyen. Ha ragacsos, adjunk még hozzá kevés lis... |
|
2010-08-31 18:13:36 |
|
|
|
|
|
|
... babérleveleket, a petrezselymet, pic... |
|
2010-08-31 13:05:04 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: fél dl tej, 3 dkg élesztő, 15 dkg margarin, 4 tojássárgája, 30 dkg liszt, csipet só.
A tejet kiskanálnyi cukorral meglangyosítunk és az élesztőt belemorzsoljuk. Addig állni hagyjuk, míg az élesztő fel nem jön a tetejére. A margarint a tojássárgájával habosra keverjük, majd a lisztet, csipet sóval és a tejes élesztővel rétes keménységűre gyúrjuk. Két cipót... |
2010-08-29 16:42:50 |
|
|
|
|
|
|
... szerint
elkészítés
1. Kb. 1dl langyos vízben elkeverünk csipetnyi cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk /feljön az élesztő a víz tetejére/.
2. A tészta alapanyagait összegyúrjuk, a rendes tésztától lágyabb tésztát készítünk. Ha valaki nem készített még ... |
2010-08-26 06:08:15 |
|
|
|
|
|
|
... 500 g rétesliszt, 20 g élesztő, 1 db. tojás, 3 dl tej, 3 db. tojás, 1 db zsömle, só, olaj a kenéshez.
A lisztet egy tálba átszitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, amelybe belemorzsoljuk az élesztőt, valamint ráöntünk egy kis langyos tejet. A lisztből, élesztőből és tejből lágyabb tésztát dolgozunk ki, majd kelni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a tojást, sót, maradék tejet és a ... |
2010-08-25 20:48:39 |
|
|
|
|
|
|
... 40 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 2 tojás, 5 dl tej, 10 dkg cukor, 15 dkg zsír, 25 dkg lekvár.
Elkészítése: A liszt közepébe mélyedést készítünk, 2 dl langyos tejet öntünk bele, belemorzsoljuk az élesztőt, 2 dkg cukorral, és egy kissé megkelesztjük. Most a kovászba keverjük a tojássárgákat, és sót, a többi tejet, és az egészet fakanállal kb. 10-15 percig verjük. Egész gyenge, lág... |
2010-08-25 20:38:34 |
|
|
|
|
|
|
... használtam)
elkészítés
1. A burgonyát puhára fözzük.
2. A lisztet elkverjük a sóval.
3. A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
4. A főtt burgonyát összetörjük és összekverjük a liszttel, hozzáö... |
2010-08-25 06:12:55 |
|
|
|
|