Belépés
Vajas kalács
... mazsola
* 25 dkg marcipánmassza
* 10 dkg porcukor

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjunk 2 evőkanál cukrot, ráöntjük a tej felét, és kevés liszttel elkeverjük. Letakarjuk, és meleg helyen kb. 15 percig kelesztjük. A mandulát nem túl apróra összevágjuk...
2010-09-02 13:37:23
Vágott hús
... bors,
* olaj

Elkészítés:

Megforrósított olajon megpirítjuk a laskára vágott húst.
Hozzáadjuk a reszelt hagymát és sárgarépát. Felöntjük 1 pohár vízzel...
2010-09-02 13:25:34
Receptek (étel-süti-ital)
... cukor

Elkészítés:
A túrót villával összetörjük, hozzátesszük a tojást (vagy tojásokat), a kis pohár tejfölt, a kis sót, a vízben megáztatott és kinyomkodott zsemlét belemorzsoljuk jó alaposan, majd adunk hozzá annyi búzadarát, amennyit felvesz (közepesen kemény gombócot kapjunk). Figyelem: a búzadara még kicsit duzzad! Ezután vizet forralunk a gombócok főzéséhez, m...
2010-09-01 15:09:40
Buktatorta
... kenyérsütőgépet, ebben fogjuk dagasztani a tésztát.
2. A langyos tejet a cukorral, vaníliás cukorral és sóval beleöntjük az üstbe. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, az élesztőt belemorzsoljuk.
3. Beleöntjük a felolvasztott margarint is, majd elindítjuk a dagasztó programot. Amikor kezd összeállni a tészta, látni fogjuk, milyen. Ha ragacsos, adjunk még hozzá kevés lis...
2010-08-31 18:13:36
Füstöltsonkás krumplileves
... babérleveleket, a petrezselymet, pic...
2010-08-31 13:05:04
Mami túrós lepénye
Hozzávalók: fél dl tej, 3 dkg élesztő, 15 dkg margarin, 4 tojássárgája, 30 dkg liszt, csipet só.

A tejet kiskanálnyi cukorral meglangyosítunk és az élesztőt belemorzsoljuk. Addig állni hagyjuk, míg az élesztő fel nem jön a tetejére. A margarint a tojássárgájával habosra keverjük, majd a lisztet, csipet sóval és a tejes élesztővel rétes keménységűre gyúrjuk. Két cipót...
2010-08-29 16:42:50
Kelős rétes
... szerint
elkészítés

1. Kb. 1dl langyos vízben elkeverünk csipetnyi cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk /feljön az élesztő a víz tetejére/.
2. A tészta alapanyagait összegyúrjuk, a rendes tésztától lágyabb tésztát készítünk. Ha valaki nem készített még ...
2010-08-26 06:08:15
Cseh knédli (České knedlíky)
... 500 g rétesliszt, 20 g élesztő, 1 db. tojás, 3 dl tej, 3 db. tojás, 1 db zsömle, só, olaj a kenéshez.
A lisztet egy tálba átszitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, amelybe belemorzsoljuk az élesztőt, valamint ráöntünk egy kis langyos tejet. A lisztből, élesztőből és tejből lágyabb tésztát dolgozunk ki, majd kelni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a tojást, sót, maradék tejet és a ...
2010-08-25 20:48:39
Cseh fánk 2.
... 40 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 2 tojás, 5 dl tej, 10 dkg cukor, 15 dkg zsír, 25 dkg lekvár.
Elkészítése: A liszt közepébe mélyedést készítünk, 2 dl langyos tejet öntünk bele, belemorzsoljuk az élesztőt, 2 dkg cukorral, és egy kissé megkelesztjük. Most a kovászba keverjük a tojássárgákat, és sót, a többi tejet, és az egészet fakanállal kb. 10-15 percig verjük. Egész gyenge, lág...
2010-08-25 20:38:34
Burgonyás lángos
... használtam)
elkészítés

1. A burgonyát puhára fözzük.
2. A lisztet elkverjük a sóval.
3. A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
4. A főtt burgonyát összetörjük és összekverjük a liszttel, hozzáö...
2010-08-25 06:12:55
1 2 3 ...................62 63 .........91 92 93 94 95 .........124 125 126 
Címkék: tejet meglangyosítjuk, lisztet tálba, laskára vágott, reszelt hagymát, túrót villával, vízben megáztatott, gombócok főzéséhez, langyos tejet, élesztőt belemorzsoljuk, felolvasztott margarint, dagasztó programot, tejet kiskanálnyi, tojássárgájával habosra, tejes élesztővel, tészta alapanyagait, rendes tésztától, tálba átszitáljuk, liszt közepébe, kissé megkelesztjük, kovászba keverjük, többi tejet, egészet fakanállal, burgonyát puhára, lisztet elkverjük, főtt burgonyát, tojássárgájával, kenyérsütőgépet, meglangyosítjuk, meglangyosítunk, marcipánmassza, belemorzsoljuk, babérleveleket, megforrósított, megkelesztjük, petrezselymet, füstöltsonkás, tojássárgákat, felolvasztott, alapanyagait, összekverjük, keménységűre, krumplileves, összegyúrjuk, kinyomkodott, felfuttatjuk, tojássárgája, hozzátesszük, összetörjük, összevágjuk, kiskanálnyi, elkészítése, megáztatott, megpirítjuk, átszitáljuk, beleöntjük, élesztőből, hozzáadjuk, elkészítés, kelesztjük, buktatorta, sárgarépát, letakarjuk, élesztővel, dagasztani, rétesliszt,
© 2013 TVN.HU Kft.