Belépés
Diós kalács
... élesztő, fél dl tej, 1 teáskanál cukor, csipetnyi só; a töltelékhez 20 dkg darált dió, 20 dkg porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 5 dkg mazsola, 1-1,5 dl tej.

Egy kis csészébe belemorzsolom az élesztőt, ráöntöm a meglangyosított tejet, és belekeverem a cukrot. Letakarva fölfuttatom. Közben a lisztet egy mély, nagy tálba öntöm, a közepét bemélyítem, majd a mélyedésbe bele...
2010-12-08 05:47:43
Csillagos linzer
... sárgája átpasszírozva, 3-5 citrom, nagyságtól és lédússágtól függően, durvára vágott dió v. mandula a tetejére

A lisztbe passzírozom-reszelem a négy főtt tojás sárgáját, belemorzsolom a vajat es a cukrot, hozzáadom a nyers tojást és tojássárgát. Összegyúrom, belereszelem egy citrom héját, és kifacsart citromlével összeállítom, amíg a kezemtől el nem válik. Négy cipóra o...
2010-12-07 21:21:07
Csillagos linzer
... sárgája átpasszírozva, 3-5 citrom, nagyságtól és lédússágtól függően, durvára vágott dió v. mandula a tetejére

A lisztbe passzírozom/reszelem a négy főtt tojás sárgáját, belemorzsolom a vajat es a cukrot, hozzáadom a nyers tojást és tojássárgát. Összegyúrom, belereszelem egy citrom héját, és kifacsart citromlével összeállítom, amíg a kezemtől el nem válik. Négy cipóra o...
2010-12-07 15:12:11
Kata szelet
... vaj vagy margarin
* 15 dkg porcukor
* 3 tojás sárgája
* 1 sütőpor
* tejföl

A liszttel elkeverem a sütőport, a sót, a porcukrot, majd belemorzsolom a zsiradékot. Hozzáadom a három tojás sárgáját, majd annyi tejfölt, hogy közepesen kemény tésztát kapjak. Három részre osztom és letakarva pihentetem kb. 10-15 percig.
Ezalatt a sütőt ...
2010-12-05 19:56:47
Szilváslepény
... 2 dl tej, csipet só, 12 dkg cukor, 2,5 dkg porcukor, 1 kg szilva, 5 dkg mandula (vagy dió), 2 k.k. fahéj, 7,5 dkg vaj, 1 tojás.

Elkészítés: A langyos tejbe az élesztőt belemorzsolom, 1 evőkanál cukrot rászórok. A lisztet, az olvasztott vajat, csipet sót, 1 tojást, a maradék cukrot és az élesztős tejet összekeverem. (robotgéppel is jó). Akkor már jó ha a tészta, ha elvá...
2010-12-05 00:00:36
Borulós sajtos pogácsa........
... sárgája
* annyi kefir vagy tejföl, hogy puha, de gyúrható tésztát kapjunk

Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatom. Egy tálba öntöm a lisztet, belemorzsolom a zsírt, beleöntöm a megkelt élesztőt, ízlés szerint adok hozzá sót, a tojások sárgáját és annyi kefirt vagy tejfölt, hogy rugalmas, puha, de gyúrható tésztát kapjak. Ezután a té...
2010-12-03 13:11:40
Lusta asszony rétese
... befőtt (kb. 40 dkg).
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összekeverem egy tálban. A gáztepsit vastagon kikenem margarinnal, majd az összekevert porneműek felét beleszórom. Belemorzsolom a túrót, majd beleszórom a meggyet. Rászórom a száraz keverék másik felét, és rádarabolom a maradék margarint. A 4 tojást kikeverem a tejjel, majd ráöntöm a tetejére. Kicsit hagyom állni. 1...
2010-12-02 16:55:08
TÁRKONYOS májRAGU
... majoránna, kevés só, 3 evőkanál olaj.
A csirkemájat vékony metéltre vágom, forró olajon, erős tűzön hirtelen lepirítom, hozzáadom a zúzott fokhagymát, majd fél liter vízzel felöntöm, belemorzsolom a húsleveskockát és fedő alatt felforralom. Közben a tojásokat habosra verem és összekeverem a liszttel, majd mokkáskanállal a forrásban lévő ételbe szaggatom. Ha a galuska megfőtt ...
2010-12-02 05:32:46
Csillagos linzer
... tojás sárgája átpasszírozva, 3-5 citrom, nagyságtól és lédússágtól függően, durvára vágott dió v. mandula a tetejére
A lisztbe passzírozom-reszelem a négy főtt tojás sárgáját, belemorzsolom a vajat es a cukrot, hozzáadom a nyers tojást és tojássárgát. Összegyúrom, belereszelem egy citrom héját, és kifacsart citromlével összeállítom, amíg a kezemtől el nem válik. Négy cipóra ...
2010-11-28 20:07:23
almás Streusel
... és a vaniliát kikeverem és utána az almához adom.Itt most egy lapos tálba / tűzálló/ tálba rakom az almás masszát.A maradék 1 csécse kekszet és a cukrot kikeverem és a hideg vajat belemorzsolom.Addig keveregetem mig omlós tésztáva válik.A keveréket az almára szoróm ésa tűzhelyre teszem.Igen lassan 6-7 ürán keresztül fözöm.
...
2010-11-23 19:08:26
1 2 3 ...11 12 .16 17 18 .21 22 23 
Címkék: meglangyosított tejet, közepét bemélyítem, mélyedésbe bele, négy főtt, nyers tojást, citrom héját, lisztbe passzírozom, liszttel elkeverem, három tojás, langyos tejbe, élesztőt belemorzsolom, olvasztott vajat, maradék cukrot, élesztős tejet, tálba öntöm, megkelt élesztőt, tojások sárgáját, száraz hozzávalókat, gáztepsit vastagon, összekevert porneműek, száraz keverék, maradék margarint, csirkemájat vékony, zúzott fokhagymát, tojásokat habosra, forrásban lévő, galuska megfőtt, vaniliát kikeverem, almához adom, lapos tálba, almás masszát, cukrot kikeverem, hideg vajat, almára szoróm, meglangyosított, mokkáskanállal, húsleveskockát, belemorzsolom, átpasszírozva, szilváslepény, belereszelem, összekeverem, hozzávalókat, összeállítom, összegyúrom, lédússágtól, citromlével, felfuttatom, csirkemájat, keveregetem, fölfuttatom, margarinnal, passzírozom, belekeverem, tojássárgát, töltelékhez, felforralom, rádarabolom, robotgéppel, összekevert, elkészítés, pihentetem, zsiradékot, beleszórom, nagyságtól, fokhagymát, mélyedésbe,
© 2013 TVN.HU Kft.