Belépés
Bukta szilvával
... Töltelék:
o szilva
o fahéj
o cukor


Elkészítése: Először elkészítem a kovászt: a langyos tejbe beleteszem a porcukrot, a lisztet, belemorzsolom az élesztőt, majd kb. 5 perc alatt megkelesztem. Egy nagyobb kelesztőtálba teszem a 60 dkg lisztet, beleöntöm a kovászt. Külön edénybe teszem a tejet, elkeverem benne a három toj...
2010-03-24 21:01:58
Linzer
... összeragasztásához)

elkészítés
Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport, darált diót és a citromhéjat összekeverem, majd gyorsan belemorzsolom a margarint. Végül hozzáadom a tojássárgát és jól összedolgozom.
A tésztacipót fóliába csomagolom és 1 órát hűtőben pihentetem.
A tésztából levágok egy darabot, porcukor...
2010-03-19 18:29:55
túrós szilvás minitorta!
... a kenéshez,porcukor,

töltelékhez:
25 dkg túró,
10 dkg porcukor. 1 tojás,
vaniliáscukor,
szilva.

elkészitése:

a langyos tejbe belemorzsolom az élesztőt,rakok bele pici cukrot,megvárom mig 2x re kelesztemMost adom hozzá a tésztához valókat és kidagasztom a tészutát.Meleg helyen kb:fél órát pihentetem.40 darab egyforma gombócot fo...
2010-03-06 12:19:14
Szalagos farsangi fánk
... jól sikerült fánk alapja a meleg: legyen meleg a helyiség, az alapanyagok, de még a kezünk is. A lisztet, miután átszitáltam, legalább félóráig jó meleg helyen tartom. Az élesztőt belemorzsolom a langyos tejbe, s kevés porcukorral felfuttatom az eredeti
mennyiségnek legalább a kétszeresére - ez kb. 10 perc. A lisztből, csipet sóból, felolvasztott vajból, tojássárgájábó...
2010-01-17 20:51:35
Receptek
... ajánlom, aki akár több nap múlva is omlós sajtos rudat akarnak enni, feltéve, ha marad! A lisztet a Ramával, majd a zsírral vagy sütőmargarinnal összedolgozom. Belekeverem a sót, belemorzsolom az élesztőt, majd a tejföllel összegyúrom. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd tojással megkenjük. A sajtot lereszeljük egy tányérba. Derelyevágóval, vagy pizzavágóval (ez jobb, mert a hagyományo...
2010-01-11 02:28:20
Recept
... liszt, 12 dkg zsír, 12 dkg margarin, 1 csipet só, 8 dkg porcukor.
Az élesztőt langyos tejben felfuttatom, hozzákeverem a tojássárgájákat. A liszt közepébe mélyedést csinálok, belemorzsolom a zsiradékot, egy csipet sóval és a porcukorral az egészet összedörzsölöm, majd az élesztős tojássárgájával egyneművé gyúrom a tésztát. Gyorsan dolgozok, nehogy a kezem melegétől nagyon meg...
2009-12-19 20:25:36
Sajtos pogácsa
... margarin,
1-2 tojás,
1 pohár tejföl,
5 dkg élesztő
1 dl tej,
20 dkg reszelt sajt,
2-3 kávéskanál só

Az élesztőt langyos tejben megfuttatom (belemorzsolom). A liszttel szétdörzsöljük a langyos margarint, majd a reszelt sajt háromnegyedét belekeverjük, a tejföllel, a tojással és a megfuttatott élesztővel összedolgozzuk. Összegyúrjuk, kinyújt...
2009-12-19 11:58:43
ványai perec karácsonyra !
... sárgája
1 élesztő
1 dl tej
1 csipet cukor
annyi liszt, amennyit fölvesz (kb. 1 kg)
1 tojás a kenéshez


Összeállítás:
A tejet meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt, hozzáadom a csipet cukrot. Amíg az élesztő felfut, addig egy mély tálba töltöm a tejfölt, kimérem a zsírt és hozzáadom. Hozzákeverek úgy fél kg lisztet és a tojások sárg...
2009-12-10 18:18:55
Vitalitás kenyér
... * 4,5 dl langyos víz
* 5 dkg napraforgómag
* 5 dkg szezámmag
* 5 dkg lenmag
* 2 teáskanál só

Elkészítés:

A langyos vízbe belemorzsolom az élesztőt és elkeverem. Hozzáadom a lisztet, a magokat és a sót, néhány mozdulattal összegyúrom. (Nem kell megijedni, a tészta elég ragacsos.) Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsire vagy k...
2009-11-23 14:58:16
Rámás receptek
... ajánlom, aki akár több nap múlva is omlós sajtos rudat akarnak enni, feltéve, ha marad! A lisztet a Ramával, majd a zsírral vagy sütőmargarinnal összedolgozom. Belekeverem a sót, belemorzsolom az élesztőt, majd a tejföllel összegyúrom. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd tojással megkenjük. A sajtot lereszeljük egy tányérba. Derelyevágóval, vagy pizzavágóval (ez jobb, mert a hagyományo...
2009-11-20 08:19:33
1 2 3 ...11 12 .16 17 .20 21 22 23 
Címkék: langyos tejbe, nagyobb kelesztőtálba, száraz alapanyagokat, citromhéjat összekeverem, tésztacipót fóliába, tésztából levágok, tésztához valókat, élesztőt belemorzsolom, kétszeresére &#8211, zsírral vagy, tejföllel összegyúrom, sajtot lereszeljük, élesztőt langyos, liszt közepébe, csipet sóval, egészet összedörzsölöm, élesztős tojássárgájával, kezem melegétől, liszttel szétdörzsöljük, langyos margarint, reszelt sajt, megfuttatott élesztővel, tejet meglangyosítom, csipet cukrot, élesztő felfut, mély tálba, tojások sárg, langyos vízbe, tészta elég, sütőpapírral bélelt, tojássárgájával, sütőmargarinnal, tojássárgájákat, derelyevágóval, összedörzsölöm, meglangyosítom, összedolgozzuk, szétdörzsöljük, tojássárgájábó, összedolgozom, belemorzsolom, vaniliáscukor, kelesztőtálba, napraforgómag, kelesztemmost, felolvasztott, háromnegyedét, alapanyagokat, megfuttatott, összegyúrjuk, megkelesztem, pizzavágóval, sütőpapírral, hozzákeverem, hozzákeverek, belekeverjük, összeállítás, kétszeresére, mennyiségnek, összekeverem,
© 2013 TVN.HU Kft.