|
|
|
... Töltelék:
o szilva
o fahéj
o cukor
Elkészítése: Először elkészítem a kovászt: a langyos tejbe beleteszem a porcukrot, a lisztet, belemorzsolom az élesztőt, majd kb. 5 perc alatt megkelesztem. Egy nagyobb kelesztőtálba teszem a 60 dkg lisztet, beleöntöm a kovászt. Külön edénybe teszem a tejet, elkeverem benne a három toj... |
2010-03-24 21:01:58 |
|
|
|
|
|
|
... összeragasztásához)
elkészítés
Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport, darált diót és a citromhéjat összekeverem, majd gyorsan belemorzsolom a margarint. Végül hozzáadom a tojássárgát és jól összedolgozom.
A tésztacipót fóliába csomagolom és 1 órát hűtőben pihentetem.
A tésztából levágok egy darabot, porcukor... |
|
2010-03-19 18:29:55 |
|
|
|
|
|
|
... a kenéshez,porcukor,
töltelékhez:
25 dkg túró,
10 dkg porcukor. 1 tojás,
vaniliáscukor,
szilva.
elkészitése:
a langyos tejbe belemorzsolom az élesztőt,rakok bele pici cukrot,megvárom mig 2x re kelesztemMost adom hozzá a tésztához valókat és kidagasztom a tészutát.Meleg helyen kb:fél órát pihentetem.40 darab egyforma gombócot fo... |
2010-03-06 12:19:14 |
|
|
|
|
|
|
... jól sikerült fánk alapja a meleg: legyen meleg a helyiség, az alapanyagok, de még a kezünk is. A lisztet, miután átszitáltam, legalább félóráig jó meleg helyen tartom. Az élesztőt belemorzsolom a langyos tejbe, s kevés porcukorral felfuttatom az eredeti
mennyiségnek legalább a kétszeresére - ez kb. 10 perc. A lisztből, csipet sóból, felolvasztott vajból, tojássárgájábó... |
|
2010-01-17 20:51:35 |
|
|
|
|
|
|
... ajánlom, aki akár több nap múlva is omlós sajtos rudat akarnak enni, feltéve, ha marad! A lisztet a Ramával, majd a zsírral vagy sütőmargarinnal összedolgozom. Belekeverem a sót, belemorzsolom az élesztőt, majd a tejföllel összegyúrom. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd tojással megkenjük. A sajtot lereszeljük egy tányérba. Derelyevágóval, vagy pizzavágóval (ez jobb, mert a hagyományo... |
|
2010-01-11 02:28:20 |
|
|
|
|
|
|
... liszt, 12 dkg zsír, 12 dkg margarin, 1 csipet só, 8 dkg porcukor.
Az élesztőt langyos tejben felfuttatom, hozzákeverem a tojássárgájákat. A liszt közepébe mélyedést csinálok, belemorzsolom a zsiradékot, egy csipet sóval és a porcukorral az egészet összedörzsölöm, majd az élesztős tojássárgájával egyneművé gyúrom a tésztát. Gyorsan dolgozok, nehogy a kezem melegétől nagyon meg... |
2009-12-19 20:25:36 |
|
|
|
|
|
|
... margarin,
1-2 tojás,
1 pohár tejföl,
5 dkg élesztő
1 dl tej,
20 dkg reszelt sajt,
2-3 kávéskanál só
Az élesztőt langyos tejben megfuttatom (belemorzsolom). A liszttel szétdörzsöljük a langyos margarint, majd a reszelt sajt háromnegyedét belekeverjük, a tejföllel, a tojással és a megfuttatott élesztővel összedolgozzuk. Összegyúrjuk, kinyújt... |
2009-12-19 11:58:43 |
|
|
|
|
|
|
... sárgája
1 élesztő
1 dl tej
1 csipet cukor
annyi liszt, amennyit fölvesz (kb. 1 kg)
1 tojás a kenéshez
Összeállítás:
A tejet meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt, hozzáadom a csipet cukrot. Amíg az élesztő felfut, addig egy mély tálba töltöm a tejfölt, kimérem a zsírt és hozzáadom. Hozzákeverek úgy fél kg lisztet és a tojások sárg... |
2009-12-10 18:18:55 |
|
|
|
|
|
|
... * 4,5 dl langyos víz
* 5 dkg napraforgómag
* 5 dkg szezámmag
* 5 dkg lenmag
* 2 teáskanál só
Elkészítés:
A langyos vízbe belemorzsolom az élesztőt és elkeverem. Hozzáadom a lisztet, a magokat és a sót, néhány mozdulattal összegyúrom. (Nem kell megijedni, a tészta elég ragacsos.) Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsire vagy k... |
2009-11-23 14:58:16 |
|
|
|
|
|
|
... ajánlom, aki akár több nap múlva is omlós sajtos rudat akarnak enni, feltéve, ha marad! A lisztet a Ramával, majd a zsírral vagy sütőmargarinnal összedolgozom. Belekeverem a sót, belemorzsolom az élesztőt, majd a tejföllel összegyúrom. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd tojással megkenjük. A sajtot lereszeljük egy tányérba. Derelyevágóval, vagy pizzavágóval (ez jobb, mert a hagyományo... |
2009-11-20 08:19:33 |
|
|
|
|