|
|
|
... megsósom és borsozom, ujjammal meglazítom tetejükön a bőrt, és betömöm alàjuk a kolbàszos krémet.
Egy sütőtàl aljàn szétkenek 1 ek olajat.
Belepakolom a húsdarabokat, megkenem 1 ek olajjal, és miutàn letakartam a tàlat alufóliàval, beteszem a forró sütőbe.
25 percig fólia alatt, 10 percig nélküle pírítom a pecsenyéket.|... |
2017-10-26 17:02:23 |
|
|
|
|
|
|
... megsósom és borsozom, ujjammal meglazítom tetejükön a bőrt, és betömöm alàjuk a kolbàszos krémet.
Egy sütőtàl aljàn szétkenek 1 ek olajat.
Belepakolom a húsdarabokat, megkenem 1 ek olajjal, és miutàn letakartam a tàlat alufóliàval, beteszem a forró sütőbe.
25 percig fólia alatt, 10 percig nélküle pírítom a pecsenyéket.|... |
|
2015-08-31 17:27:21 |
|
|
|
|
|
|
... őrölt bors
só
Elkészítés: A hagymát felkockázom, a fokhagymát összenyomom, és kis olajon megpirítom. Liszttel beszórom, felöntöm, a megpucolt krumplikat felkockázom, és belepakolom a levesbe. Sózom, fűszerezem és hagyom főni. Mikor megfőtt a krumpli, nyomóval összetöröm, tejszínnel sűrítem, és az előre lepirított szalonnát belezúdítom. Keverek még rajta egyet, és t... |
2015-02-02 23:56:51 |
|
|
|
|
|
|
... a kakaóporos tésztát, hogy egy \"rolád\" formát kapjak.
Vízbe áztatott késsel ujjnyi vastag szeleteket vágok és Rama margarinnal kikent, lisztezett tepsibe egye... |
|
2014-08-12 21:57:38 |
|
|
|
|
|
|
... aranyat, majoránnát, babérlevelet, sózom, borsozom, jól átkeverem, felöntöm a vörösbor felével. Félórányit így főzöm, nem forralom, csak gyöngyöztetem.
Az idő elteltével belepakolom a húst, felöntöm annyi vízzel, esetleg húslével, hogy éppen ellepje, hozzáadom a maradék bort is, lassú tűzön készre főzöm. Akkor az igazi, ha a hús és a bab is szétomlik a szájban kóstolásk... |
|
2014-02-19 23:03:27 |
|
|
|
|
|
|
... előtte héjától megtisztitott mandulát is rakok mellé.
másnap a vaniliát és a szegfűszeget is belerakom és kb : 20 percig fözöm .
az üvegeket kiforrázom , az almákat , mandulá belepakolom , a lét ráöntöm , majd lezárom az üveget.
az üvegeket fejre állitom pár percre, s utána a végleges helyére pakolom .
... |
2013-01-30 13:45:00 |
|
|
|
|
|
|
... mustármag
2-3 rúd szárított kapor
egyes cseresznye levél
elkészitése:
a zöldségeket feladarabolom különböző méretűre, megmosom alaposan .
gusztusosan belepakolom az üvegekbe.
elkészitem a felöntőlét, mekegvizből / 1 liter viz+ 1 ek. só+1 ek. cukor / mustármag, kapor, torma keverékéből.
ráöntöm az üvegekre, majd 1-2 órát hagyom ... |
2012-11-14 11:29:01 |
|
|
|
|
|
|
... megsózom és lefedve megpárolom. A kelkáposztát leszűröm, a pörköltbe keverek egy jó decinyi tejfölt, és jöhet az összerakás. Egy tűzálló tálat picit kiolajozok, majd a kelkáposzta felét belepakolom. Erre jön a rizs, majd a tejfölös hús. Befedem a maradék kelkáposztával, és alaposan megöntözöm a tejföllel, amibe egy kevés ételízesítőt keverek. Megszórom egy evőkanálnyi zsemlemorzsá... |
2012-06-10 15:48:01 |
|
|
|
|
|
|
... szalonna
3evőkanál liszt
zellergumó
1db paradicsom egészben
A csülköt és a babot előző este beáztatom.
Másnap egy jó nagy fazékba felteszem főni a csülköt, teatojásba belepakolom a fokhagymát a babérlevelet, a zöldség zöldjét és és a borsot. Félpuhára főzöm a csülköt a teatojással együtt.
Ekkor jöhetnek a só, a zöldségek és a bab. Ka... |
2012-03-01 23:12:52 |
|
|
|
|
|
|
... keverem, majd a krémhez hozzáadom a reszelt citromhéjat is. A fehérjéket fél citrom levével kemény habbá verem, és szintén a krémhez adom. A babapiskótákat óvatosan megáztatom a likőrben, belepakolom a tál aljába, majd ráhalmozom a krémem egyharmadát. Ezután újabb áztatott piskótaréteg következik, jön a krém, majd még egy adag piskóta, és zárásként újra krém. A tetejét megszórom r... |
2011-06-04 09:38:10 |
|
|
|
|