|
|
|
... gyulladást, nem mellesleg hidratálja a szervezetet, megtisztítja a szervezetet a méreganyagoktól és még a gyulladást is segít enyhíteni. Emelheti a víz gyulladáscsökkentő hatását, ha belereszel egy kevés gyömbért, illetve belefacsar egy kevéske citromot.
Teát is készthet gyömbérből és citromléből, amelyhez mézet és egy csipet kurkumát is hozzáadhat, hiszen ez is csökken... |
2020-05-15 21:56:34 |
|
|
|
|
|
|
Sütőtök krémleves zöldség chipsszel
Az alábbi recept alapjaiban egy szokványos krémleves, habár a belereszelt narancs héj egy kicsit feldobja. A hozz... |
|
2016-10-29 07:43:46 |
|
|
|
|
|
|
... őrölt rozmaringgal felforralom.
A pirított zsemlekockákat tálalás előtt olvasztott vajjal meglocsolom.
A levest forrón tálalom a tányérokba
zsemlekockával és belereszelt sajttal, pici rozmaringággal díszítve.
Megjegyzés:
A ... |
2015-02-10 22:35:47 |
|
|
|
|
|
|
... Én villával meg szoktam szurkálni (úgy mint sütés előtt a pite tésztákat szoktuk). Meglocsoljuk az alapöntettel: evőkanállal, óvatosan meregetjük rá a levet, hogy mindenhová jusson a belereszelt citrom és narancs-héjakból és mindenhol jól átitatódjon a lével. (Az elkészített alaplé-mennyiséget a három piskótalapra egyenletesen kell elosztani.)
Ezután megkenjük a vanília krém... |
|
2015-01-04 20:27:58 |
|
|
|
|
|
|
... mindig ezt teszek), majd apránként belecsurgatjuk a levesbe, egyet forralunk még ... |
|
2012-03-26 21:04:37 |
|
|
|
|
|
|
... mindig ezt teszek), majd apránként belecsurgatjuk a levesbe, egyet forralunk még rajta, a végén egy kis fehér borsot teszünk még bele.
A kész levest pirított zsemlekockával, belereszelt sajttal is tálalhatjuk, de önmagában is csodálatosan finom.
Kí... |
2011-03-27 19:28:19 |
|
|
|
|
|
|
... sütőben két órán keresztül puhítják a csirkét, ez idő alatt a hús magába szívja a fűszeres lét.)
A szokásos módon párolt rizst készítünk, csak... |
2011-03-16 05:01:40 |
|
|
|
|
|
|
... mindig ezt teszek), majd apránként belecsurgatjuk a levesbe, egyet forralunk még rajta, a végén egy kis fehér borsot teszünk még bele.
A kész levest pirított zsemlekockával, belereszelt sajttal is tálalhatjuk, de önmagában is csodálatosan finom.
... |
2009-07-11 15:03:15 |
|
|
|
|
|
|
... csipet só
3 dl étolaj
Elkészítés:
Lényegében palacsintatészta alap (Horváth Ilona féle szakácskönyvből, csak szóda és cukor nélkül, viszont több sóval), belereszelt füstölt sajttal. A brokkoli rózsákat előfőztem, lisztben megforgattam, utána ment a sűrű, sajtos palacsintatésztába és onnan a forró olajba. Még azelőtt abba kell hagyni a brokkoli főzését... |
2009-05-17 10:05:56 |
|
|
|
|