|
|
|
... perc alatt készre főzzük.
A legvégén hozzáadjuk a paradicsomot és a petrezselyem zöldjét, de már nem forraljuk.
A tojást a liszttel elkeverjük, és kanállal beleszaggatjuk a levesbe, kb. 5 percig főzzük a nokedliket, és kész is van. Jó étvágyat kívánok hozzá!
... |
2018-06-07 23:43:12 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyemzöldjét, majd fedő alatt puhára pároljuk a zöldségeket is.
Ezt követően felöntjük annyi vízzel, amennyi levesre van szükségünk, ha kell utána sózzuk, s ha forr, beleszaggatjuk az 1 db tojásból, lisztből, csipet sóból, vízzel elkavart nokedlit. Amikor megfőtt a tészta, készen van a nagyon ízletes gulyásleves.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
... |
|
2018-05-19 17:20:51 |
|
|
|
|
|
|
... alaposan összekeverjük.
A forrásban lévő levesbe, állandó keverés mellett, belecsorgassuk a tejfölös keveréket, majd szintén felforraljuk.
Ezután kanállal beleszaggatjuk az előzőleg elkészített sonkagaluskát.
A sonkát és a vöröshagymát botmixerrel pépesítsük. (v. daráljuk le). Ezután hozzáadjuk a liszthez, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ... |
2018-05-04 23:19:54 |
|
|
|
|
|
|
... lisztet, adunk hozzá apróra vágott petrezselyemzöldet,medvehagymát, csomómentesre keverjük. Kb . 20 perc főzés után beletesszük a levesbe a brokkolirózsát és galuska szaggatóval beleszaggatjuk a zöld fűszeres galuskákat, majd hozzáadjuk a káposztalevet. Megszórjuk petrezselyem zölddel és forrón kínáljuk.
... |
|
2018-04-09 23:51:13 |
|
|
|
|
|
|
... apróra vágott petrezselyemzöldet, valamint az apróra vágott medvehagymát és csomómentesre keverjük.
Kb . 20 perc főzés után beletesszük a levesbe a brokkolirózsákat és beleszaggatjuk a fűszeres galuskákat, majd hozzáadjuk a Bors Magiket (ízlés szerint, ami helyettesíthető savanyú káposztalével vagy citromlével). Tálaláskor megszórjuk petrezselyem zölddel.
... |
|
2018-03-31 23:53:11 |
|
|
|
|
|
|
... fő a levesünk, elkészítjük a grízgaluskát. A tojáshoz hozzáadjuk a búzadarát és a szódabikarbónát, és közepesen lágy tésztává gyúrjuk. A forrásban lévő levesbe egy kávéskanállal beleszaggatjuk. Addig főzzük, amíg a galuskák feljönnek a leves tetejére, és legalább a duplájára nőnek.
Megjegy... |
2018-03-26 21:52:45 |
|
|
|
|
|
|
... tojást, sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük az 1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöldet és a darát. Jól elkeverjük, és 20 percig állni hagyjuk. Forrásban levő levesbe vagy sós vízbe beleszaggatjuk.
Daragombóc levesbe
Hozzávalók: 2 dl tej, kevés húslé, 7 dkg vaj, 10-12 dkg búzadara, 1-2 egész tojás, só. A tejet, kevés húslevet vagy vizet a vajjal felforraljuk,... |
2018-03-23 21:43:48 |
|
|
|
|
|
|
... tojást, sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük az 1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöldet és a darát. Jól elkeverjük, és 20 percig állni hagyjuk. Forrásban levő levesbe vagy sós vízbe beleszaggatjuk.
Daragombóc levesbe
Hozzávalók: 2 dl tej, kevés húslé, 7 dkg vaj, 10-12 dkg búzadara, 1-2 egész tojás, só. A tejet, kevés húslevet vagy vizet a vajjal felforraljuk, állan... |
2018-03-20 22:46:19 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyemzöldet. Addig főzzük, amíg minden zöldség kellemesen harapható.
Az 1 óra elteltével, egy kisebb lábasba felteszünk sós vizet főni, amint gyöngyözik, akkor beleszaggatjuk a grízgombócokat, két kanál segítségével.
Ha feljön a gombóc a víz tetejére, még további 2 percig főzzük. Érdemes egyet késsel félbe vágni, és ellenőrizni, hogy megfelelően át... |
2018-03-13 23:51:02 |
|
|
|
|
|
|
... olívaolajat és az apróra vágott tárkonyt.
Mielőtt a galuskát beleszaggatnánk a levesbe, hozzáadjuk a zöldborsót és egy evőkanálnyi apróra vágott ecetes tárkonyt. Ezután beleszaggatjuk a galuskákat. (Egy kicsit vizezzük be a galuskaszaggatót, akkor nem ragad annyira rá a tészta.)
Elkészítjük a habarást: a joghurtot csomómentesre keverjük a liszttel, majd ... |
2018-03-10 23:46:45 |
|
|
|
|