|
|
|
...
A tojásokat összekeverjük a tejföllel hozzáadunk ízlés szerint sót, é... |
2011-10-18 15:47:15 |
|
|
|
|
|
|
... a zöldségeket. Amikor már majdnem puhák a zöldségek, beletesszük a zöldborsót is. Megborsozzuk a levest.
4. A tojásból, lisztből, vízből nokedli tésztát készítünk, és beleszaggatjuk a gyöngyöző levesbe. A galuskák 5 perc alatt megfőnek. Fedő alatt hagyjuk még egy picit duzzadni őket, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, majd forrón tálaljuk a levest.
... |
2011-10-15 09:53:11 |
|
|
|
|
|
|
... melybe köménymagot teszünk. Paprikát keverünk hozzá, majd rózsákra szedett karfiolt rakunk, bő vízzel felengedjük, sózzuk. ... |
2011-10-14 22:11:30 |
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítés:
A tejet felforraljuk cukorral és vaníliával. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét, kemény habbá verjük. Egy edényben vizet forralunk, 5 evőkanál cukorral. Beleszaggatjuk a galuskákat és gyöngyöző vízben megfőzzük őket. A sárgákat a cukorral és a liszttel kihabosítjuk, majd a forró tejbe öntjük és néhány percig forraljuk, ezután lekapcsoljuk.... |
2011-10-13 23:16:12 |
|
|
|
|
|
|
...1 liter tej,4 tojás,15 dkg cukor,2 kanál liszt,4 narancs,pár csepp,narancsesszencia.
8 dl édes tejet,fel forralunk,kanállal beleszaggatjuk , a kemény habbá vert,cukrozott tojásfehérjéket,
fél,fél percig, hagyjuk mind két oldalukon főni,majd szűrőkanállal,szitára szedjük, és kihűlni hagyjuk.
A narancsok héját, le pucoljuk,és 2 dl tejben,néhány percig főzzük.Kihűlni ha... |
2011-10-13 11:57:08 |
|
|
|
|
|
|
... elfelezzük, és kissé kihűtjük. Az egyik felét belekeverjük a galuskatésztába. Bő, sós vizet foralunk, amelybe egy teás¬kanálnyi olajat is öntünk. A galuskát a szokásos módon beleszaggatjuk a vízbe és megfőzzük. (Ha az összes galuska mind feljött a víz tetejére, meg is főtt.) Ezután meleg vízzel leöblítjük, és melegen tartjuk. A megmaradt párolt gombát visszatesszük a tűzre, rá... |
2011-10-10 16:15:01 |
|
|
|
|
|
|
... levesbe, és a kelbimbót fedő alatt puhára főzzük. Közben a tojást kissé felverjük, összekeverjük a liszttel és az olajjal, majd megsózzuk. A forrásban lévő levesbe mokkáskanállal beleszaggatjuk a galuskákat. Ha a galuskák mind feljöttek a leves tetejére, akkor a liszttel simára kevert kefirt a leveshez öntjük. Folyamatosan kevergetve ismét felforraljuk, öt percig főzzük, majd után... |
2011-10-10 16:12:04 |
|
|
|
|
|
|
... elfelezzük, és kissé kihűtjük. Az egyik felét belekeverjük a galuskatésztába. Bő, sós vizet foralunk, amelybe egy teás¬kanálnyi olajat is öntünk. A galuskát a szokásos módon beleszaggatjuk a vízbe és megfőzzük. (Ha az összes galuska mind feljött a víz tetejére, meg is főtt.) Ezután meleg vízzel leöblítjük, és melegen tartjuk. A megmaradt párolt gombát visszatesszük a tűzre, rá... |
2011-10-10 07:33:45 |
|
|
|
|
|
|
... megpároljuk.
A krumplit apró lyukú reszelőn lereszeljük, a tojásokat ráütjük, és annyi liszttel keverjük össze, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk. Ezt forró
sós vízbe kanállal beleszaggatjuk, és mikor a víz tetejére feljönnek a galuskák, tésztaszűrővel kiszedjük.
A kifőtt galuskát a szalonna zsírjába szedjük, majd a káposztával összekeverjük. A szt... |
2011-10-10 06:23:54 |
|
|
|
|
|
|
... ízesítjük, majd megszórjuk 2 evőkanál liszttel és feleresztjük 1,2 l vízzel. Beleteszünk egy csokor apróra vágott tárkonyt és átforraljuk. Ezután 1 tojásból galuskát készítünk, és azt beleszaggatjuk.
Tálaláskor tejföllel és citromlével ízesítjük.
Tárkonyos sertés-raguleves
Hozzávalók 6 személyre: 40 dkg sertéscomb vagy - lapocka, 1 közepes vöröshagyma, 4 evőka... |
2011-10-03 19:59:37 |
|
|
|
|