Belépés
Nokedli másképpen recept
...

A tojásokat összekeverjük a tejföllel hozzáadunk ízlés szerint sót, é...
2011-10-18 15:47:15
Zöldborsó leves gazdagon...
... a zöldségeket. Amikor már majdnem puhák a zöldségek, beletesszük a zöldborsót is. Megborsozzuk a levest.

4. A tojásból, lisztből, vízből nokedli tésztát készítünk, és beleszaggatjuk a gyöngyöző levesbe. A galuskák 5 perc alatt megfőnek. Fedő alatt hagyjuk még egy picit duzzadni őket, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, majd forrón tálaljuk a levest.
...
2011-10-15 09:53:11
Karfiol pörkölt recept
... melybe köménymagot teszünk. Paprikát keverünk hozzá, majd rózsákra szedett karfiolt rakunk, bő vízzel felengedjük, sózzuk. ...
2011-10-14 22:11:30
Narancsos madártej recept
...

Elkészítés:

A tejet felforraljuk cukorral és vaníliával. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét, kemény habbá verjük. Egy edényben vizet forralunk, 5 evőkanál cukorral. Beleszaggatjuk a galuskákat és gyöngyöző vízben megfőzzük őket. A sárgákat a cukorral és a liszttel kihabosítjuk, majd a forró tejbe öntjük és néhány percig forraljuk, ezután lekapcsoljuk....
2011-10-13 23:16:12
Narancsos madártej
...1 liter tej,4 tojás,15 dkg cukor,2 kanál liszt,4 narancs,pár csepp,narancsesszencia.
8 dl édes tejet,fel forralunk,kanállal beleszaggatjuk , a kemény habbá vert,cukrozott tojásfehérjéket,
fél,fél percig, hagyjuk mind két oldalukon főni,majd szűrőkanállal,szitára szedjük, és kihűlni hagyjuk.
A narancsok héját, le pucoljuk,és 2 dl tejben,néhány percig főzzük.Kihűlni ha...
2011-10-13 11:57:08
Gombás galuska
... elfelezzük, és kissé kihűtjük. Az egyik felét belekeverjük a galuskatésztába. Bő, sós vizet foralunk, amelybe egy teás¬kanálnyi olajat is öntünk. A galuskát a szokásos módon beleszaggatjuk a vízbe és megfőzzük. (Ha az összes galuska mind feljött a víz tetejére, meg is főtt.) Ezután meleg vízzel leöblítjük, és melegen tartjuk. A megmaradt párolt gombát visszatesszük a tűzre, rá...
2011-10-10 16:15:01
Kelbimbó leves
... levesbe, és a kelbimbót fedő alatt puhára főzzük. Közben a tojást kissé felverjük, összekeverjük a liszttel és az olajjal, majd megsózzuk. A forrásban lévő levesbe mokkáskanállal beleszaggatjuk a galuskákat. Ha a galuskák mind feljöttek a leves tetejére, akkor a liszttel simára kevert kefirt a leveshez öntjük. Folyamatosan kevergetve ismét felforraljuk, öt percig főzzük, majd után...
2011-10-10 16:12:04
Gombás galuska
... elfelezzük, és kissé kihűtjük. Az egyik felét belekeverjük a galuskatésztába. Bő, sós vizet foralunk, amelybe egy teás¬kanálnyi olajat is öntünk. A galuskát a szokásos módon beleszaggatjuk a vízbe és megfőzzük. (Ha az összes galuska mind feljött a víz tetejére, meg is főtt.) Ezután meleg vízzel leöblítjük, és melegen tartjuk. A megmaradt párolt gombát visszatesszük a tűzre, rá...
2011-10-10 07:33:45
Káposztás sztrapacska...
... megpároljuk.

A krumplit apró lyukú reszelőn lereszeljük, a tojásokat ráütjük, és annyi liszttel keverjük össze, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk. Ezt forró
sós vízbe kanállal beleszaggatjuk, és mikor a víz tetejére feljönnek a galuskák, tésztaszűrővel kiszedjük.

A kifőtt galuskát a szalonna zsírjába szedjük, majd a káposztával összekeverjük. A szt...
2011-10-10 06:23:54
Tárkonyos receptek
... ízesítjük, majd megszórjuk 2 evőkanál liszttel és feleresztjük 1,2 l vízzel. Beleteszünk egy csokor apróra vágott tárkonyt és átforraljuk. Ezután 1 tojásból galuskát készítünk, és azt beleszaggatjuk.
Tálaláskor tejföllel és citromlével ízesítjük.

Tárkonyos sertés-raguleves
Hozzávalók 6 személyre: 40 dkg sertéscomb vagy - lapocka, 1 közepes vöröshagyma, 4 evőka...
2011-10-03 19:59:37
1 2 3 .....20 21 22 ..31 32 ..40 41 42 
Címkék: tojásokat összekeverjük, tejföllel hozzáadunk, gyöngyöző levesbe, picit duzzadni, apróra vágott, tejet felforraljuk, tojásokat szétválasztjuk, edényben vizet, liszttel kihabosítjuk, forró tejbe, kemény habbá, narancsok héját, egyik felét, szokásos módon, összes galuska, megmaradt párolt, kelbimbót fedő, tojást kissé, forrásban lévő, galuskák mind, leves tetejére, liszttel simára, leveshez öntjük, krumplit apró, tojásokat ráütjük, kifőtt galuskát, szalonna zsírjába, káposztával összekeverjük, csokor apróra, narancsesszencia, galuskatésztába, tojásfehérjéket, petrezselyemmel, beleszaggatjuk, mokkáskanállal, tésztaszűrővel, szétválasztjuk, visszatesszük, összekeverjük, szűrőkanállal, belekeverjük, megborsozzuk, kihabosítjuk, feleresztjük, folyamatosan, lekapcsoljuk, felforraljuk, beleteszünk, zöldségeket, felengedjük, beletesszük, citromlével, átforraljuk, káposztával, vöröshagyma, megpároljuk, sztrapacska, köménymagot, lereszeljük, zöldborsót, tálaláskor, vaníliával, elfelezzük, leöblítjük, megszórjuk, hozzávalók,
© 2013 TVN.HU Kft.