|
|
|
... vaníliás cukrot és egy kevés... |
2009-01-16 12:43:47 |
|
|
|
|
|
|
... apróra metélt petrezselyemzöldet, a majoránnát, sót, és 10 percig pihentetjük. Közben a levest fűszerezzük a citromlével, csöpp cukorral, és ha újból felforrt, akkor a májas galuskát beleszaggatjuk. Akkor finom igazán, ha a galuska apró. A megfőtt galuska feljön a leves színére. Ezután a lángot eloltjuk alatta, belekeverjük a tejszínt, és azonnal tálalhatjuk.
Tüdősgombócleves... |
|
2008-12-01 23:30:51 |
|
|
|
|
|
|
... tojást, egy kiskanálnyi mustárt és ízlés szerint ugyanannyi paradicsompüré-konzervet. Megsózzuk, borsozzuk, esetleg egy kis porcukorral is ízesíthetjük, és jó simára keverjük. Ekkor beleszaggatjuk a fejes salátát, és összekeverve néhány percre a hűtőszekrénybe tesszük. A tálalás pillanatában még rácsavarunk egy fél citromlevet, ezt elkeverjük rajta és azonnal asztalra adjuk. Ízlés... |
2008-12-01 23:27:01 |
|
|
|
|
|
|
... formázunk.
Tojásos galuska
Hozzávalók: l tojás, l kávéskanál libazsír, 2 kanál liszt, só, csipet pirospaprika.
A hozzávalókat összekeverjük, s a forró levesbe kiskanállal beleszaggatjuk.
Kreplah
Hozzávalók: 2 csésze liszt, 2 tojássárgája, csipet só, fél csésze víz, a töltelékhez: 1 csésze apróra vagdalt főtt hús, l fej hagyma, 1 tojás, 1 evőkan... |
|
2008-12-01 23:00:02 |
|
|
|
|
|
|
... burgonyát a keményítőre. Hozzáadjuk a tojást, a hagymát, sózzuk, borsozzuk, és ha nagyon híg lenne, teszünk hozzá egy kis lisztet. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és egy evőkanállal beleszaggatjuk a reszeléket, melyet lapáttal megforgatva mindkét oldalán szép pirosra sütünk.
A lazacot óvatosan lemossuk, majd rézsútosan szép nagy szeletekre vágjuk, melyeket rózsává formálva... |
|
2008-11-29 17:16:59 |
|
|
|
|
|
|
... a liszttel simára keverjük, majd behab... |
2008-11-03 08:06:40 |
|
|
|
|
|
|
... tészta állagú masszát kapjunk. Kevés tengeri sóval, őrölt borssal és ízlés szerint mustárral, valamint az apróra vágott fokhagymával ízesítjük. A felforrósított olajba evőkanállal beleszaggatjuk a krumplis masszát, majd a kanál hátoldalával, fél centis lapokká nyomkodjuk. Mindkét oldalát pirosra sütjük közepes lángon, ha már pirosodik figyelni kell, hogy le ne égjen. Szűrőpapírra ... |
2008-09-16 17:49:27 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagymakrémmel és a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, kissé megsózzuk. Két mokkáskanalat a lobogva forró ételízesítős vízbe mártunk, é... |
2008-09-13 08:34:33 |
|
|
|
|
|
|
... kicsavarjuk, és egy egy tálba rakjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a durvára reszelt sajtot, a felvert tojást és az apróra vágott kaprot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Forró olajba evőkanállal beleszaggatjuk, lapos, kerek formára igazítjuk. Mindkét oldalát ropogósra sütjük. Melegen fogyasztjuk. Jó étvágyat!
Megjegyzés:
A tököt lehet helyettesíteni cukkiniv... |
2008-08-01 21:16:41 |
|
|
|
|
|
|
... ízesítjük, felforraljuk. Közben a vajgaluskához a tojást elkeverjük a margarinnal, sóval és fele-fele arányban liszttel és búzadarával úgy hogy lágy tésztát kapjunk. Ha a leves felforrt, beleszaggatjuk a galuskát és miután levettük a tűzről, bőven megszórjuk petrezselyemmel.
Aki szereti, tálalhatja tejfellel.
Jótanács:spárgából én inkább a vastagabbat szoktam vála... |
2008-07-03 12:42:16 |
|
|
|
|