Belépés
Madártej mikróban
... vaníliás cukrot és egy kevés...
2009-01-16 12:43:47
Disznótoros ételek
... apróra metélt petrezselyemzöldet, a majoránnát, sót, és 10 percig pihentetjük. Közben a levest fűszerezzük a citromlével, csöpp cukorral, és ha újból felforrt, akkor a májas galuskát beleszaggatjuk. Akkor finom igazán, ha a galuska apró. A megfőtt galuska feljön a leves színére. Ezután a lángot eloltjuk alatta, belekeverjük a tejszínt, és azonnal tálalhatjuk.
Tüdősgombócleves...
2008-12-01 23:30:51
Fejessaláta változatok
... tojást, egy kiskanálnyi mustárt és ízlés szerint ugyanannyi paradicsompüré-konzervet. Megsózzuk, borsozzuk, esetleg egy kis porcukorral is ízesíthetjük, és jó simára keverjük. Ekkor beleszaggatjuk a fejes salátát, és összekeverve néhány percre a hűtőszekrénybe tesszük. A tálalás pillanatában még rácsavarunk egy fél citromlevet, ezt elkeverjük rajta és azonnal asztalra adjuk. Ízlés...
2008-12-01 23:27:01
A kóser konyha
... formázunk.

Tojásos galuska
Hozzávalók: l tojás, l kávéskanál libazsír, 2 kanál liszt, só, csipet pirospaprika.
A hozzávalókat összekeverjük, s a forró levesbe kiskanállal beleszaggatjuk.

Kreplah
Hozzávalók: 2 csésze liszt, 2 tojássárgája, csipet só, fél csésze víz, a töltelékhez: 1 csésze apróra vagdalt főtt hús, l fej hagyma, 1 tojás, 1 evőkan...
2008-12-01 23:00:02
Fõételek
... burgonyát a keményítőre. Hozzáadjuk a tojást, a hagymát, sózzuk, borsozzuk, és ha nagyon híg lenne, teszünk hozzá egy kis lisztet. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és egy evőkanállal beleszaggatjuk a reszeléket, melyet lapáttal megforgatva mindkét oldalán szép pirosra sütünk.
A lazacot óvatosan lemossuk, majd rézsútosan szép nagy szeletekre vágjuk, melyeket rózsává formálva...
2008-11-29 17:16:59
Zöldséges bableves
... a liszttel simára keverjük, majd behab...
2008-11-03 08:06:40
burgonyás ételek
... tészta állagú masszát kapjunk. Kevés tengeri sóval, őrölt borssal és ízlés szerint mustárral, valamint az apróra vágott fokhagymával ízesítjük. A felforrósított olajba evőkanállal beleszaggatjuk a krumplis masszát, majd a kanál hátoldalával, fél centis lapokká nyomkodjuk. Mindkét oldalát pirosra sütjük közepes lángon, ha már pirosodik figyelni kell, hogy le ne égjen. Szűrőpapírra ...
2008-09-16 17:49:27
Zöldségleves sonkagaluskával
... vöröshagymakrémmel és a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, kissé megsózzuk. Két mokkáskanalat a lobogva forró ételízesítős vízbe mártunk, é...
2008-09-13 08:34:33
Tökfasírt
... kicsavarjuk, és egy egy tálba rakjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a durvára reszelt sajtot, a felvert tojást és az apróra vágott kaprot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Forró olajba evőkanállal beleszaggatjuk, lapos, kerek formára igazítjuk. Mindkét oldalát ropogósra sütjük. Melegen fogyasztjuk. Jó étvágyat!

Megjegyzés:

A tököt lehet helyettesíteni cukkiniv...
2008-08-01 21:16:41
Kati Szakácskönyvéből:)
... ízesítjük, felforraljuk. Közben a vajgaluskához a tojást elkeverjük a margarinnal, sóval és fele-fele arányban liszttel és búzadarával úgy hogy lágy tésztát kapjunk. Ha a leves felforrt, beleszaggatjuk a galuskát és miután levettük a tűzről, bőven megszórjuk petrezselyemmel.
Aki szereti, tálalhatja tejfellel.

Jótanács:spárgából én inkább a vastagabbat szoktam vála...
2008-07-03 12:42:16
1 2 3 .....20 21 ...31 32 ..40 41 42 
Címkék: Kati Szakácskönyvéből, kóser konyha, levest fűszerezzük, májas galuskát, galuska apró, megfőtt galuska, leves színére, lángot eloltjuk, kiskanálnyi mustárt, fejes salátát, hűtőszekrénybe tesszük, tálalás pillanatában, hozzávalókat összekeverjük, forró levesbe, serpenyőben olajat, evőkanállal beleszaggatjuk, lazacot óvatosan, liszttel simára, apróra vágott, felforrósított olajba, krumplis masszát, kanál hátoldalával, fölaprított petrezselyemmel, lobogva forró, durvára reszelt, felvert tojást, tököt lehet, tojást elkeverjük, leves felforrt, vastagabbat szoktam, tüdősgombócleves, szakácskönyvéből, petrezselyemmel, sonkagaluskával, helyettesíteni, beleszaggatjuk, paradicsompüré, felforrósított, hűtőszekrénybe, mokkáskanalat, vajgaluskához, összekeverjük, fokhagymával, felforraljuk, ízesíthetjük, szűrőpapírra, összekeverve, ételízesítős, zöldségleves, pirospaprika, hozzávalókat, belekeverjük, pillanatában, hátoldalával, tojássárgája, tálalhatjuk, disznótoros, fejessaláta, vastagabbat, rácsavarunk, fűszerezzük,
© 2013 TVN.HU Kft.