|
|
|
... vaníliás cukrot és egy kevés cukrot ... |
2008-07-01 09:29:41 |
|
|
|
|
|
|
... kiforraljuk. Közben a tojássárgákat a mézzel, a maradék vajjal kikeverjük, hozzáadjuk a kukoricadarát. Összedolgozzuk, majd óvatosan hozzákeverjük a keményre vert tojásfehérjét. Beleszaggatj... |
|
2008-04-08 11:53:16 |
|
|
|
|
|
|
... válik,
majd langyosra hűtjük. Az egész tojásokat agyenként simára keverjük benne, majd a túrót is belekeverjük.
Az olajat felforrósítjuk és a kanalat belemártjuk, utána beleszaggatjuk a tésztát,szép pirosra kiszütjük.
Papírtörölközőn leitatjuk.Porcukorral meghintve,hideg mákmártással meglocsolva, a meleg párolt meggy kíséri.
Laktató és nagyon finom,könnyű... |
2008-03-27 08:55:33 |
|
|
|
|
|
|
... zsemlemorzsa.
Elkészítés:
A vizet egy lábasba öntjük beletesszük a sót és a zsírt.
Ha felforrt akkor beletesszük a lisztet és megfőzük.
A zsemlemorzsát megpirítjuk egy kis zsíron és kiskanállal beleszaggatjuk a tésztát.
Forrón cukorral tálaljuk.
Tanácsok:
Én a tésztába is teszek egy kis cukrot, bár a recept nem írja, igen fino... |
|
2008-02-16 18:21:05 |
|
|
|
|
|
|
... annyi hideg vízzel, hogy galuskalágyságú masszát kapjunk.
Elkeverjük a tejfölben és 1 merőkanál levesben a rizslisztet, a leveshez adjuk szelíd forrásban tartjuk. Beleszaggatjuk a galuskákat, és már csak addig főzzük tovább amíg a galuskák a leves színére jönnek ( 1-2 perc).
Utánasózzuk, borsozzuk, lehúzzuk a tüzről, hozzáadjuk a vágott petrezselymet, és a f... |
|
2008-02-16 11:42:01 |
|
|
|
|
|
|
... doboz kefír, 20 dkg
lisz +2 tk. sütőpor
A hozzávalókat keverjük össze, majd 5 percig
hagyjuk állni.Egy serpenyőben melegítsünk olajat,
Ha forró kanállal beleszaggatjuk a fánkokat, gyorsan
megsülnek és maguktól megfordulnak.
Szalvétára szedjük ki és csepegtessük le.
Bármilyen lekvárral, pudinggal, öntettel finom.Egy
tartalmasa... |
2008-02-14 13:37:03 |
|
|
|
|
|
|
... és a lisztet. Annyi vizet keverünk a masszába, hogy a szokásos galuskatészta keménységű legyen. Bő egyliternyi vizet forralunk, b... |
2008-02-07 11:26:18 |
|
|
|
|
|
|
... víz
túró
Elkészítés:
Kukoricadarából kását főzünk,tejjel vagy vízzel,ízlés szerint.Nagyon puhára kell főzni,ezért lassú tűzön,állandó keverés mellett készül.Ha kihűlt,kanállal beleszaggatjuk forrásban lévő vízbe.Ha elkészültek a nokedlik,olvasztott zsírba szedjük,beleforgatjuk.Az így elkészült réges-régi ételt túróval fogyasztjuk.
Tanácsok:
Éde... |
2007-11-16 21:59:20 |
|
|
|
|
|
|
... hagyjuk állni. A tésztának majdnem galuskamassza keménységűnek kell lennie. A még fagyos kukoricaszemeket is belekeverjük, majd a forró olajba mártott teáskanállal 170 fokos olajba beleszaggatjuk a masszát. Egyszerre csak keveset tegyünk az olajsütő készülékbe, mert a sülés folyamán megnő a kukoricapuffancs! A 7-8 perc alatt megsült tésztát lecsöpögtetjük, és tálra tesszük. (Ha ko... |
2007-10-17 17:54:45 |
|
|
|
|
|
|
... majd meghintjük 2 evőkanál lisztel és feleresztjük 1,2 l víz... |
2007-08-17 17:36:34 |
|
|
|
|