|
|
|
... kiskanálnyi sót hozzáadunk, a tojásokat ráütjük, és annyi hideg vízzel dolgozzuk össze, hogy hagyományos galuskához hasonló állaga legyen. Enyhén sós vizet forralunk, a galuskát beleszaggatjuk. Akkor kész, amikor a tészta mind feljön a víz felszínére és 1-2 percig főtt. Ezután leszűrjük, lecsöpögtetjük és az olajjal összeforgatjuk. Menet közben megfőzzük a mártást is. A szalonnát ... |
2007-08-13 17:23:06 |
|
|
|
|
|
|
... tojást, a tejet és annyi lisztet, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk (sűrűbbet, mint a palacsintatészta). ĺzlés szerint fűszerezzük. Ola... |
|
2007-06-29 00:45:56 |
|
|
|
|
|
|
... mazsola
Elkészítése:
A tojások sárgáját a liszttel, a tejföllel egy óra hosszat keverjük, azután beleadjuk a tojások habját. Lábasban a cukros-vaníliás tejet felforraljuk, s kanállal beleszaggatjuk a tésztát, négyet-hatot egyszerre. (A tej jól fedje a fánkokat.) Megcukrozva mazsolával tálaljuk. (Szilassy Béláné receptje)
Túrós perecek
Ho... |
2007-05-04 00:56:00 |
|
|
|
|
|
|
... lisztet a dióval, hozzáadjuk a tojást, pici sót, a szerecsendiót. Felöntjük kb. másfél deci vízzel, és sima, híg tésztát keverünk belőle. Egy fazékban sós vizet forralunk, és a tésztát beleszaggatjuk. Ha feljött a felszínre a nokedli, kiszedjük, leöblítjük hideg vízzel és lecsurgatjuk. A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk, a petrezselyemzöldet szintén f... |
|
2007-02-09 00:50:52 |
|
|
|
|