|
|
|
... és
beleforgatjuk a vadhúst. Visszatesszük, és addig sütjük, míg a hús külsején kéreg
képződik.
A hideg sertészsírban elkeverjük az őrölt paprikát, majd apró darabkákban beleszeljük a
tv-paprikát. Paradicsomlével felöntjük, simára kidolgozzuk, félretesszük.
Egy kisebb lábasban a vörösbort felmelegítjük a babérlevelekkel és a borókabogyókkal.
Felforralj... |
2018-09-16 17:43:08 |
|
|
|
|
|
|
... ízlés szerint megsózzuk. Amikor a paradicsom megpuhult, a bőrét lehúzzuk, és a húsát összevágva visszaborítjuk a bográcsba.
A burgonyát, a kolbászt, és a kölest is hozzákeverjük, és beleszeljük a csípős paprikát.
. félórányi rotyogtatás után, amikor a köles már megpuhult, a tejfölt szafttal felmelegítve beleborítjuk. Folyamatos kevergetés mellett összefőzzük, és tálaljuk... |
|
2017-04-27 07:28:25 |
|
|
|
|
|
|
... sóval, ezzel bekenjük a csirkemellet. 10-15 percig pihentetjük. Közben bekapcsoljuk a sütőt.
Megpucoljuk a sárgarépát, zellert, majd felkarikázzuk, a zsenge cukkinit héjastól beleszeljük. A tepsi aljába kókuszzsírt kenünk, majd rárakjuk a sárgarépa, zeller és cukkini karikákat. Megsózzuk, meghintjük egy csipetnyi kaporral,
... |
2016-03-21 22:35:39 |
|
|
|
|
|
|
... használunk), vegeta.
Elkészítése: A vajon, fedő alatt, megpároljuk a zöldbabot, a
keskeny csíkokra vágott zöldpaprikát és a piros paradicsompaprikát.
Zöldséggyaluval beleszeljük a megtisztított sárgarépát is. Ízesítjük,
és 1 dl vízzel puhára pároljuk. Ahogy a zöldség megfőtt, belekeverjük
a paradicsompürét. Jól összefőzzük az egészet. Száraz, sült je... |
|
2015-07-16 07:16:54 |
|
|
|
|
|
|
... medvehagyma
sajt
só
bors
Elkészítése:
A gombákat előkészítjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A töltelékhez a húst sózzuk, borsozzuk, beleszeljük a medvehagyma felét, a paradicsom felét kis kockára vágjuk, és azt is húshoz keverjük. A fél adag gombafejekbe töltjük a húsos tölteléket.
A másik töltelékhez a juhtúrót átt... |
|
2015-06-18 13:05:23 |
|
|
|
|
|
|
... majd vékony cikkelyeket metszünk belőle. Hozzáadjuk a fahéjat és a cukrot, majd állni hagyjuk, amíg a tésztát előkészítjük.
A tésztához összekeverjük a lisztet a sóval, majd beleszeljük a hideg vajdarabokat. Két késsel gyorsan összedolgozzuk: a lényeg, hogy kis vajas-lisztes darabok legyenek, a vaj darabok legyenek minél kisebbek és ne maradjon sima lisztes rész.
... |
2014-10-01 08:48:36 |
|
|
|
|
|
|
... bors
ételízesítő
1 babérlevél
ízlés szerint burgonya
Elkészítés:
A húst felkockázzuk, a csontot is kettévágjuk, megmossuk. A bőrkét is beleszeljük a zsírosával együtt, de nagyobb darabokra, hogy ki lehessen szedni, ha megfőtt.
A húst feltesszük főnni annyi hideg vízben, hogy ellepje. Ha felforrt, le is lehet szedni a habj... |
2014-06-06 23:40:38 |
|
|
|
|
|
|
... és egy citrom levét adunk. Amikor a vese félig megpuhult leszűrjük és vékony csíkokra vágjuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk és nem túl apróra vágjuk. A margarinon megdinszteljük, beleszeljük a zöldpaprikát, a paradicsomot és a szétzúzott fokhagymát.
Hozzáadjuk a csíkokra vágott borjú vesét. Rálocsoljuk a konyakot, hozzáadjuk a majorannát, és ízlés szerint sózzuk és bors... |
2012-04-17 11:19:12 |
|
|
|
|
|
|
... segítségével.
8 tojássárgáját 5 dkg cukorral, a lisztet 2 cs vaníliával és a kávéval gőz felett felfőzzük állandó keverés mellett. A tűzről levéve átszűrjük, és langyosra hűtjük, beleszeljük a margarint, és addig keverjük, míg el nem olvad. Kifagyasztjuk, és géppel habosra keverjük. Ezzel töltjük 3 sorban a lapokat és a 4. lappal beborítjuk. Kívülről nincs bevonva, de pl. cso... |
2012-03-08 20:10:16 |
|
|
|
|
|
|
... paprika
1 db erős paprika
1 nagy paradicsom
só
bors
ízlés szerint burgonya
A húst felkockázzuk, a csontot is kettévágjuk, megmossuk. A bőrkét is beleszeljük a zsírosával együtt, de nagyobb darabokra, hogy ki lehessen szedni, ha megfőtt.
A húst feltesszük főnni annyi hideg vízben, hogy ellepje. Amikor már jól összeforrt, r... |
2012-02-07 16:17:40 |
|
|
|
|