Belépés
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
... és
beleforgatjuk a vadhúst. Visszatesszük, és addig sütjük, míg a hús külsején kéreg
képződik.
A hideg sertészsírban elkeverjük az őrölt paprikát, majd apró darabkákban beleszeljük a
tv-paprikát. Paradicsomlével felöntjük, simára kidolgozzuk, félretesszük.
Egy kisebb lábasban a vörösbort felmelegítjük a babérlevelekkel és a borókabogyókkal.
Felforralj...
2018-09-16 17:43:08
Ízőrzők - Révfülöp
... ízlés szerint megsózzuk. Amikor a paradicsom megpuhult, a bőrét lehúzzuk, és a húsát összevágva visszaborítjuk a bográcsba.
A burgonyát, a kolbászt, és a kölest is hozzákeverjük, és beleszeljük a csípős paprikát.
. félórányi rotyogtatás után, amikor a köles már megpuhult, a tejfölt szafttal felmelegítve beleborítjuk. Folyamatos kevergetés mellett összefőzzük, és tálaljuk...
2017-04-27 07:28:25
Legyezős csirkemell
... sóval, ezzel bekenjük a csirkemellet. 10-15 percig pihentetjük. Közben bekapcsoljuk a sütőt.
Megpucoljuk a sárgarépát, zellert, majd felkarikázzuk, a zsenge cukkinit héjastól beleszeljük. A tepsi aljába kókuszzsírt kenünk, majd rárakjuk a sárgarépa, zeller és cukkini karikákat. Megsózzuk, meghintjük egy csipetnyi kaporral,

...
2016-03-21 22:35:39
Fûszeres zöldbab
... használunk), vegeta.

Elkészítése: A vajon, fedő alatt, megpároljuk a zöldbabot, a
keskeny csíkokra vágott zöldpaprikát és a piros paradicsompaprikát.
Zöldséggyaluval beleszeljük a megtisztított sárgarépát is. Ízesítjük,
és 1 dl vízzel puhára pároljuk. Ahogy a zöldség megfőtt, belekeverjük
a paradicsompürét. Jól összefőzzük az egészet. Száraz, sült je...
2015-07-16 07:16:54
Juhtúróval/Csirkehússal töltött gombafejek
... medvehagyma
sajt

bors
Elkészítése:

A gombákat előkészítjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

A töltelékhez a húst sózzuk, borsozzuk, beleszeljük a medvehagyma felét, a paradicsom felét kis kockára vágjuk, és azt is húshoz keverjük. A fél adag gombafejekbe töltjük a húsos tölteléket.

A másik töltelékhez a juhtúrót átt...
2015-06-18 13:05:23
Nyárutó ízű omlós pite - A Nyárutó c. film híres pitéje
... majd vékony cikkelyeket metszünk belőle. Hozzáadjuk a fahéjat és a cukrot, majd állni hagyjuk, amíg a tésztát előkészítjük.

A tésztához összekeverjük a lisztet a sóval, majd beleszeljük a hideg vajdarabokat. Két késsel gyorsan összedolgozzuk: a lényeg, hogy kis vajas-lisztes darabok legyenek, a vaj darabok legyenek minél kisebbek és ne maradjon sima lisztes rész.
...
2014-10-01 08:48:36
Bográcsos csülökpörkölt
... bors
ételízesítő
1 babérlevél
ízlés szerint burgonya

Elkészítés:

A húst felkockázzuk, a csontot is kettévágjuk, megmossuk. A bőrkét is beleszeljük a zsírosával együtt, de nagyobb darabokra, hogy ki lehessen szedni, ha megfőtt.

A húst feltesszük főnni annyi hideg vízben, hogy ellepje. Ha felforrt, le is lehet szedni a habj...
2014-06-06 23:40:38
Konyakos borjúvese recept
... és egy citrom levét adunk. Amikor a vese félig megpuhult leszűrjük és vékony csíkokra vágjuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk és nem túl apróra vágjuk. A margarinon megdinszteljük, beleszeljük a zöldpaprikát, a paradicsomot és a szétzúzott fokhagymát.
Hozzáadjuk a csíkokra vágott borjú vesét. Rálocsoljuk a konyakot, hozzáadjuk a majorannát, és ízlés szerint sózzuk és bors...
2012-04-17 11:19:12
villányi mandukatorta
... segítségével.
8 tojássárgáját 5 dkg cukorral, a lisztet 2 cs vaníliával és a kávéval gőz felett felfőzzük állandó keverés mellett. A tűzről levéve átszűrjük, és langyosra hűtjük, beleszeljük a margarint, és addig keverjük, míg el nem olvad. Kifagyasztjuk, és géppel habosra keverjük. Ezzel töltjük 3 sorban a lapokat és a 4. lappal beborítjuk. Kívülről nincs bevonva, de pl. cso...
2012-03-08 20:10:16
Csülökpörkölt bográcsban
... paprika
1 db erős paprika
1 nagy paradicsom

bors
ízlés szerint burgonya



A húst felkockázzuk, a csontot is kettévágjuk, megmossuk. A bőrkét is beleszeljük a zsírosával együtt, de nagyobb darabokra, hogy ki lehessen szedni, ha megfőtt.

A húst feltesszük főnni annyi hideg vízben, hogy ellepje. Amikor már jól összeforrt, r...
2012-02-07 16:17:40
1 2 3 4 
Címkék: hideg sertészsírban, őrölt paprikát, kisebb lábasban, vörösbort felmelegítjük, paradicsom megpuhult, bőrét lehúzzuk, húsát összevágva, csípős paprikát, tejfölt szafttal, zsenge cukkinit, tepsi aljába, csipetnyi kaporral, megtisztított sárgarépát, zöldség megfőtt, gombákat előkészítjük, húst sózzuk, medvehagyma felét, paradicsom felét, húsos tölteléket, másik töltelékhez, tésztát előkészítjük, tésztához összekeverjük, hideg vajdarabokat, húst felkockázzuk, zsírosával együtt, húst feltesszük, citrom levét, vese félig, vöröshagymát megtisztítjuk, margarinon megdinszteljük, szétzúzott fokhagymát, csíkokra vágott, tűzről levéve, nyírmártonfalva, borókabogyókkal, babérlevelekkel, paradicsomlével, zöldséggyaluval, paradicsompürét, visszaborítjuk, összedolgozzuk, megdinszteljük, hozzákeverjük, csülökpörkölt, felkarikázzuk, megtisztított, beleforgatjuk, felmelegítjük, visszatesszük, sertészsírban, tojássárgáját, kifagyasztjuk, összekeverjük, megtisztítjuk, előkészítjük, felmelegítve, félretesszük, vajdarabokat,
© 2013 TVN.HU Kft.