Belépés
HÁZIASSZONY LEXIKONA 10.1
... amelyek bár tiszta vízben élnek, de algákkal táplálkoznak, igen kellemetlen iszapízűek lesznek, amit még főzéssel sem lehet eltávolítani. Mikor a halat megtisztítjuk, távolítsuk el óvatosan a belet és kopoltyút, mert ezekben székel a rossz szag és az íz. Mossuk ki a hal belsejét áramló vízben. Angolna, cigányhal külső, nagyon nyálkás bőre valóságos gyűjtőhely. Bőrüket rendszerint ...
2007-10-06 00:45:55
Szeptemberi áhitat
... Kosztolányi Dezső: Szeptemberi áhitat

Szeptemberi reggel, fogj glóriádba,
ne hagyj, ne hagyj el, szeptemberi nap,
most, amikor úgy lángolsz, mint a fáklya
s szememből az önkívület kicsap,
emelj magadhoz. Föl-föl, még ez egyszer,
halál fölé, a régi romokon,
segíts nekem, szeptember, ne eressz el,
testvéri ősz, forrón-égő rokon.
Én ...
2007-09-13 17:24:25
Rácz pite
Élvezetes leírása az jó magyar ételeknek - 49.

Az 1800-as évek végén jelent meg Zilahy Ágnes szakácskönyve, melyet maga Jókai Mór ajánlott a nagyközönségnek, s melynek receptgyűjteménye izgalmas kalandot jelenthet a ma háziaszszonyának is. Amellett, hogy változatos főznivalót talál benne, kortörténetnek is igen érdekes. Szerzője, bevallása szerint, semmit nem szeretett, ...
2007-09-09 09:57:54
A jó magyar ételek
Élvezetes leírása az jó magyar ételeknek - 49.

Az 1800-as évek végén jelent meg Zilahy Ágnes szakácskönyve, melyet maga Jókai Mór ajánlott a nagyközönségnek, s melynek receptgyűjteménye izgalmas kalandot jelenthet a ma háziaszszonyának is. Amellett, hogy változatos főznivalót talál benne, kortörténetnek is igen érdekes. Szerzője, bevallása szerint, semmit nem szere...
2007-09-09 00:33:29
A ponty
..."Ej, de nehéz dolog a ponttyal csókolózni!
Nemcsak mer' a pontynak túl kicsi a szája,
Hanem mer' a ponty az nyálkás, undorító .
Kihányja a belét, aki megpróbálja"

Laár András...
2007-08-31 16:04:15
Romhányi versek
A rák haladása
Egy nagyszerű fóka rámordult a rákra:
- Ne haladjon hátra,
hisz nem jut előbbre soha,
kinek vissza van az oda.
Ám a ráknak, mi tagadás,
visszásnak tűnt ez a tanács.
Azt értette belőle,
szégyenszemre hátráljon meg előre.
De kevéssel előbb úgy gondolta aztán,
más kárát tanulná meg a saját hasznán,
hogyha maga...
2007-08-21 21:06:10
Sütik Anna figyelj!!!!!!!!!!!!
... beleönröm a kis méretű tepsibe és megsütöm. (Előmelegített sütőben 5 perc nagy lángon, majd
közepes lángon)
Dió helyett lehet darált mákot, vagy 2 evőkanál kakaót (nem neskakaó) beletenni.




Tepertős pogácsa
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 40 dkg tepertő, 4,5 dl tej, 2 kk. cukor, 1 ek. só, 4 dkg élesztő, 1 tojássárga, bors, vaj. ...
2007-08-03 11:06:23
Túróval töltött zsemle
Túróval töltött zsemle ( 6 személyre )


Alapanyagok:
-12 zsemle
-80 dkg túró
-2 tojás
-20 dkg porcukor
-1 cs. vaníliáscukor
-5 dkg mazsola
-1 citrom
-10 dkg kristálycukor
-1/2 dl tej


Elkészítés:

1.
A zsemléket kettévágom, a belét kiszedem. A túrót alaposan átpasszírozom, hozzákeverem a to...
2007-07-30 17:12:43
Pár torta recept
... 2 dl tej, két kávéskanál cukor, fél kávéskanál só, 10 dkg vaj, egy tojás, 10 dkg cukor, 25 dkg túró, négy nagy alma

Mély tálba öntjük a hideg tejet, belemorzsoljuk az élesztöt, beletesszük a cukrot és a sót. Simára keverjük, hozzáadjuk al isztet, majd rugalmas tésztává dagasztjuk. Lisztezett felületen kisujjnyi vékonyságúra nyújtjuk, megkenjük puha vajjal és félbehajtju...
2007-07-28 07:39:03
Meggyes-vaníliás málnadzsem
Hozzávalók:

50 dkg málna, 75 dkg meggy, 2 vaníliarúd, 1 kg cukor

Elkészítése:

A málnát átválogatjuk, a meggyet kimagozzuk, és 50 dkg-ot lemérünk belőle. A vaníliarúd belét kikapargatjuk, a gyümölcsökkel és a cukorral együtt egy nagy fazékba

teszszük. Tíz percig állni hagyjuk, hogy levet eresszenek. Belekeverjük a zselírozó cukrot, állandó...
2007-06-29 00:36:51
1 2 3 ............43 44 ......64 65 ......84 85 86 87 
Címkék: HÁZIASSZONY LEXIKONA, Sütik Anna, Kosztolányi Dezső, Zilahy Ágnes, Jókai Mór, Laár András, halat megtisztítjuk, rossz szag, önkívület kicsap, régi romokon, 1800-as évek, ponttyal csókolózni, nagyszerű fóka, saját hasznán, zsemléket kettévágom, belét kiszedem, túrót alaposan, hideg tejet, málnát átválogatjuk, meggyet kimagozzuk, vaníliarúd belét, cukorral együtt, nagy fazékba, zselírozó cukrot, háziaszszonyának, nagyközönségnek, kortörténetnek, belemorzsoljuk, kristálycukor, átpasszírozom, megtisztítjuk, szakácskönyve, szégyenszemre, gyümölcsökkel, előmelegített, vaníliáscukor, kikapargatjuk, táplálkoznak, hozzákeverem, átválogatjuk, eltávolítani, belekeverjük, vékonyságúra, kellemetlen, szeptemberi, beletesszük, félbehajtju, kosztolányi, háziasszony, rendszerint, elkészítése, megpróbálja, alapanyagok, távolítsuk, változatos, kimagozzuk, hozzávalók, tojássárga, gyűjtőhely, főznivalót, szeptember, csókolózni, kávéskanál, elkészítés, málnadzsem, vaníliarúd, lisztezett, kettévágom, visszásnak, iszapízűek, dagasztjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.