Belépés
Zsebes karaj
... éjszakára a hűtőbe tesszük érlelődni.

Másnap a zsebecskékbe vastagabbra szelt sajtot, bacon szalonnát, kolbász karikákat és vöröshagyma szeleteket rakosgatunk, majd az egészet beletesszük az előzőleg 1/2 óráig hideg vízben áztatott römertopfba/ cserépedénybe.

A tetejét még csíkokra vágott kaliforniai paprikával kirakosgatjuk, aláöntünk 2 dl vizet, melyben fel...
2018-10-29 11:27:38
Klasszikus zöldbableves házi nokedlival
... megtiszítjuk, 2 cm-es darabokra vágjuk, és a megdinsztelt hagymára dobjuk. Összekeverjük, és közepes lángon, fedő alatt pár percig pároljuk.
Ha kissé már megpuhult, megsózzuk, beletesszük a zúzott fokhagymát, összekeverjük, meszórjuk a pirospaprikával, a liszttel, és ismát alaposan összekeverjük, rászórjuk a felaprított petrezselyemzöldet, majd felöntjük forró vízzel...
2018-10-24 20:46:08
Zalai betyárleves
... a kockára vágott hagymát. Meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadjuk az apróra vágott húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.Felengedjük 3 dl vízzel, és félpuhára főzzük.
Bele...
2018-10-24 18:50:20
Almás pite zöld habbal
... összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk, végül beleöntjük a tojássárgákat és a tejfölt. A gáztepsit kikenjük, sütőpapírral kibéleljük, és a jól kidolgozott tésztát egyenletesen beletesszük. A tepsivel együtt a hűtőbe rakjuk fél órára.

A töltelék alapanyagait kb. 10 perc alatt összefőzzük.

A tészta tetejét beszórjuk morzsával, rásimítjuk...
2018-10-23 17:41:03
Sajtgombócleves
... a szódabikarbónát - összekeverjük. 10 percet állni hagyjuk, majd nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle.
...
2018-10-22 15:47:35
Szőlős finomságok
... dl tej, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg mandulaforgács, 50 dkg szőlő, vaj és zsemlemorzsa a tepsihez

A vajat kikeverjük a cukorral, majd az egész tojással habosra keverjük. Beletesszük a sütőporral elvegyített lisztet, a tejet, a reszelt citromhéjat és a mandula kétharmad részét, aztán a tésztát összedolgozzuk. Kivajazott és zsemlemorzsával meghintett 25x35 cm-es tepsibe ...
2018-10-19 16:34:30
Tallóztam
... literre, így számítva literenként 1 fakanál lisztet meg piritunk 2 evőkanál - ha kevésnek bizonyul lehet több - zsírban.

Ha szép zsemleszínűre pirult, levesszük a tűzről, beletesszük a pirospaprikát, simára keverjük a forró rántásban a tejfölt, felengedjük apránként a tejjel, majd folytonos kevergetés közben hozzáöntjük a forrásban lévő leveshez. Megkóstoljuk, ha szüksé...
2018-10-12 20:17:19
Kati szelet
... tojásfehérje
25 dkg kristálycukor
Valamint:
csokoládé




Elkészités: A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. A többi hozzávalót beletesszük, összegyúrjuk. Először kétfele osztjuk a tésztát, és az egyik felét kinyújtjuk, kisütjük. A megmaradt tésztát ismét kétfele osztjuk, és 2 vékonyabb lapot sütünk belőle. Így öss...
2018-10-02 11:49:45
H.Kohut Katalin: Tavaszi karalábé csoda
... nagyobb lábasba olajat öntünk, megfonnyasztjuk benne a közepes méretű, apróra vágott hagymát, megszórjuk zöldpetrezselyemmel, vízzel felöntjük, belehelyezzük a húsleves kockát, majd beletesszük az apróra vágott karalábékat alulra, rájuk egyesével a megtöltött karalábé leveleket és húsgombócokat. Fedő alatt, állandó ellenőrzése mellett, hogy a víz leve nem főtt-e le, megfőzzük puhá...
2018-09-27 15:22:21
H.Kohut Katalin: Aranygaluska
... amíg sűrűsödni kezd. Forrni nem szabad a sodónak, mert a tojássárga összecsomósodik benne. Akkor van készen, ha a kanálról nem fut le, hanem azt sűrűn bevonja. Ha a tűzről levettük, beletesszük a vajat és ezzel fényesre kavarjuk. Hidegen, vagy melegen tálaljuk. Ha kihűlés közben besűrűsödne, tejszínnel, vagy tejjel higítjuk.

A csokoládé sodó készítéséhez a vanília sodó...
2018-09-27 15:21:30
1 2 3 ................603 604 .........905 906 ........1206 1207 1208 
Címkék: Kohut Katalin, hűtőbe tesszük, zsebecskékbe vastagabbra, egészet beletesszük, megdinsztelt hagymára, zúzott fokhagymát, kockára vágott, apróra vágott, gáztepsit kikenjük, tepsivel együtt, hűtőbe rakjuk, töltelék alapanyagait, tészta tetejét, vajat kikeverjük, egész tojással, sütőporral elvegyített, reszelt citromhéjat, mandula kétharmad, tésztát összedolgozzuk, forró rántásban, forrásban lévő, lisztet elmorzsoljuk, többi hozzávalót, egyik felét, megmaradt tésztát, közepes méretű, húsleves kockát, megtöltött karalábé, tojássárga összecsomósodik, tűzről levettük, csokoládé sodó, vanília sodó, fűszerpaprikával, sajtgombócleves, összecsomósodik, megfonnyasztjuk, pirospaprikával, zsemlemorzsával, szódabikarbónát, összedolgozzuk, mandulaforgács, kristálycukor, kirakosgatjuk, összekeverjük, húsgombócokat, belehelyezzük, tojássárgákat, cserépedénybe, pirospaprikát, zsemleszínűre, zsemlemorzsa, egyenletesen, elmorzsoljuk, összegyúrjuk, alapanyagait, zsebecskékbe, megdinsztelt, sütőpapírral, zöldbableves, megkóstoljuk,
© 2013 TVN.HU Kft.