|
 |
|
...
csontszilánkos. ami ugye nagyon fontos ennél az ételnél is a későbbi ízletes
tunkolás végett.
Legjobb vaslábasban, vagy bográcsban főzni, szépen, lassan, totyogósan.
Beletesszük a lábasba a zsírt, felmelegítjük, az apróra vágott hagymát.
Mikor üvegesre párolódik, utána jöhet a köröm és csülök - csülökcsonttal
egyetemben.
Tovább pirítjuk. |... |
2020-02-10 10:10:18 |
|
|
|
|
 |
|
... akkor a langyos tejben elkavarunk 1 tk cukrot majd belemorzsoljuk az élesztőt, lefödjük és meleg helyre tesszük.
A lisztet dagasztótálba szitáljuk, közepébe fészket alakítunk ki és beletesszük a tojássárgákat, majd a felfutott élesztőt és többi hozzávalóval együtt alaposan kidagasztjuk. Tiszta konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük.
Egy 24 cm-es átmérőjű ... |
|
2019-04-23 20:36:32 |
|
|
|
|
 |
|
... lében
só, bors
fél citrom leve
1 közepes lila hagyma (esetleg egy gerezd fokhagyma)
petrezselyemzöld
4 kanál házi majonéz
Elkészítés: A tonhalat lecsöpögtetjük, beletesszük egy mélyebb tálba, villával összetörjük, rácsurgatjuk a citromlevét, sózzuk borsozzuk, hozzáreszeljük a hagymát, esetleg fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet is hozzáadj... |
2019-01-03 17:47:43 |
|
|
|
|
 |
|
... 2 dl tej, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg mandulaforgács, 50 dkg szőlő, vaj és zsemlemorzsa a tepsihez
A vajat kikeverjük a cukorral, majd az egész tojással habosra keverjük. Beletesszük a sütőporral elvegyített lisztet, a tejet, a reszelt citromhéjat és a mandula kétharmad részét, aztán a tésztát összedolgozzuk. Kivajazott és zsemlemorzsával meghintett 25x35 cm-es tepsib... |
|
2018-10-19 16:34:30 |
|
|
|
|
 |
|
... lisztezett tepsibe simítjuk és 160 fokon 30-35 percig sütjük.
Krém: tejből, pudingporból és cukorból hagyományos módon pudingot főzünk. A tojássárgát a porcukorral habosra keverjük, beletesszük a vaníliát és a puha Ramát, végül hozzáadjuk a langyosra hűlt pudingot és jól összekeverjük.
A krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük és hűtőben dermesztjük. Tetejére a tojásfehér... |
|
2018-06-28 19:14:48 |
|
|
|
|
 |
|
... szerint
Elkészítése:
1. Egy nagyobb fazékba két-három liter vizet felteszünk forrni.
2. A sajtot egy nejlonzacskóba tesszük, amit jól bekötözünk, majd mikor a víz már forr, akkor beletesszük körülbelül húsz percre, és hagyjuk forrni.
3. Míg a... |
2018-04-22 18:19:53 |
|
|
|
|
 |
|
... lisztben átforgatjuk, és a szalonna kisült zsírjában hirtelen átsütjük.
A húsokat kiszedjük, és a megmaradt zsír egy részét a tepsi aljába öntjük. A kihűlt krumpli felét karikára vágva beletesszük. Rárakunk a kisült szalonnából és a húsok felét.
A paprikát, paradicsomot, 2 hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, hozzákeverjük a kisült szalonnát, és a hús tetejére halmo... |
2018-04-13 10:05:48 |
|
|
|
|
 |
|
... és ráragasztjuk a kihűlt linzerlapot. A kakaót és a csokoládét egy nagyobb edényben vízgőz fölött felolvasztjuk, előbb keveset hozzáadunk a felvert tejszínhabból, és simára keverjük. Beletesszük a maradék gyümölcsízt, a rumot és a többi tejszínhabot, és az egészet jól összekeverjük. Ha van otthon fém tortakarikánk, rátesszük a gyümölcsízzel összeragasztott két tortalapra, s rátölt... |
2017-12-12 10:23:28 |
|
|
|
|
 |
|
... friss kapor
15 dkg cukor
1 db tojás a lekenéshez
Elkészítés
Felfuttatjuk az élesztőt a cukorral, langyos tejben. Közben a többi hozzávalót beletesszük egy tálba, majd összegyúrjuk és meleg helyen 30 percet kelesztjük.
Egy nagy (vagy két közepes) tepsit kizsírozunk, megszórjuk liszttel, majd a tésztát beleegyengetjük a kezü... |
2017-11-20 20:48:55 |
|
|
|
|