Belépés
Körömpörkölt
...
csontszilánkos. ami ugye nagyon fontos ennél az ételnél is a későbbi ízletes
tunkolás végett.
Legjobb vaslábasban, vagy bográcsban főzni, szépen, lassan, totyogósan.
Beletesszük a lábasba a zsírt, felmelegítjük, az apróra vágott hagymát.
Mikor üvegesre párolódik, utána jöhet a köröm és csülök - csülökcsonttal
egyetemben.
Tovább pirítjuk. |...
2020-02-10 10:10:18
Ferdinánd tekercs
... akkor a langyos tejben elkavarunk 1 tk cukrot majd belemorzsoljuk az élesztőt, lefödjük és meleg helyre tesszük.
A lisztet dagasztótálba szitáljuk, közepébe fészket alakítunk ki és beletesszük a tojássárgákat, majd a felfutott élesztőt és többi hozzávalóval együtt alaposan kidagasztjuk. Tiszta konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük.

Egy 24 cm-es átmérőjű ...
2019-04-23 20:36:32
Szendvicskrémek Regenor Kúrához
... lében
só, bors
fél citrom leve
1 közepes lila hagyma (esetleg egy gerezd fokhagyma)
petrezselyemzöld
4 kanál házi majonéz
Elkészítés: A tonhalat lecsöpögtetjük, beletesszük egy mélyebb tálba, villával összetörjük, rácsurgatjuk a citromlevét, sózzuk borsozzuk, hozzáreszeljük a hagymát, esetleg fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet is hozzáadj...
2019-01-03 17:47:43
Szőlős finomságok
... 2 dl tej, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg mandulaforgács, 50 dkg szőlő, vaj és zsemlemorzsa a tepsihez

A vajat kikeverjük a cukorral, majd az egész tojással habosra keverjük. Beletesszük a sütőporral elvegyített lisztet, a tejet, a reszelt citromhéjat és a mandula kétharmad részét, aztán a tésztát összedolgozzuk. Kivajazott és zsemlemorzsával meghintett 25x35 cm-es tepsib...
2018-10-19 16:34:30
Diós-vaníliás szelet
... lisztezett tepsibe simítjuk és 160 fokon 30-35 percig sütjük.
Krém: tejből, pudingporból és cukorból hagyományos módon pudingot főzünk. A tojássárgát a porcukorral habosra keverjük, beletesszük a vaníliát és a puha Ramát, végül hozzáadjuk a langyosra hűlt pudingot és jól összekeverjük.
A krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük és hűtőben dermesztjük. Tetejére a tojásfehér...
2018-06-28 19:14:48
Arató menü
... fokhagyma gerezdeket, néhány szem borsot, és fedő alatt puhára főzzük. a hagymát és a fokhagymát a végén kivesszük belőle.
A tejfölt simára keverjük a liszttel, a leveshez adjuk, beletesszük a megmosott, lecsepegtetett rizst ízlés szerint savanyítjuk, és lassú forralással addig főzzük, amíg a rizs megpuhul.
Levesszük a lábast a tűzről, és a leveshez adjuk a 2-2 evőkaná...
2018-06-26 12:51:09
Őrületes sajttekercs, a hidegtálak királynője!
... szerint





Elkészítése:

1. Egy nagyobb fazékba két-három liter vizet felteszünk forrni.

2. A sajtot egy nejlonzacskóba tesszük, amit jól bekötözünk, majd mikor a víz már forr, akkor beletesszük körülbelül húsz percre, és hagyjuk forrni.

3. Míg a...
2018-04-22 18:19:53
Szatmári tepsis hús
... lisztben átforgatjuk, és a szalonna kisült zsírjában hirtelen átsütjük.
A húsokat kiszedjük, és a megmaradt zsír egy részét a tepsi aljába öntjük. A kihűlt krumpli felét karikára vágva beletesszük. Rárakunk a kisült szalonnából és a húsok felét.
A paprikát, paradicsomot, 2 hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, hozzákeverjük a kisült szalonnát, és a hús tetejére halmo...
2018-04-13 10:05:48
Karácsonyi receptek
... és ráragasztjuk a kihűlt linzerlapot. A kakaót és a csokoládét egy nagyobb edényben vízgőz fölött felolvasztjuk, előbb keveset hozzáadunk a felvert tejszínhabból, és simára keverjük. Beletesszük a maradék gyümölcsízt, a rumot és a többi tejszínhabot, és az egészet jól összekeverjük. Ha van otthon fém tortakarikánk, rátesszük a gyümölcsízzel összeragasztott két tortalapra, s rátölt...
2017-12-12 10:23:28
Túrós-kapros dübbencs
... friss kapor
15 dkg cukor
1 db tojás a lekenéshez

Elkészítés

Felfuttatjuk az élesztőt a cukorral, langyos tejben. Közben a többi hozzávalót beletesszük egy tálba, majd összegyúrjuk és meleg helyen 30 percet kelesztjük.

Egy nagy (vagy két közepes) tepsit kizsírozunk, megszórjuk liszttel, majd a tésztát beleegyengetjük a kezü...
2017-11-20 20:48:55
1 2 3 .....21 22 ..31 32 ...41 42 43 
Címkék: Szendvicskrémek Regenor Kúrához, hidegtálak királynője, későbbi ízletes, apróra vágott, langyos tejben, lisztet dagasztótálba, felfutott élesztőt, gerezd fokhagyma, tonhalat lecsöpögtetjük, mélyebb tálba, vajat kikeverjük, egész tojással, sütőporral elvegyített, reszelt citromhéjat, mandula kétharmad, tésztát összedolgozzuk, porcukorral habosra, puha Ramát, langyosra hűlt, kihűlt tészta, végén kivesszük, tejfölt simára, leveshez adjuk, rizs megpuhul, nagyobb fazékba, nejlonzacskóba tesszük, szalonna kisült, húsokat kiszedjük, megmaradt zsír, tepsi aljába, kihűlt krumpli, kisült szalonnából, húsok felét, petrezselymet apróra, kisült szalonnát, kihűlt linzerlapot, nagyobb edényben, felvert tejszínhabból, maradék gyümölcsízt, többi tejszínhabot, gyümölcsízzel összeragasztott, többi hozzávalót, tésztát beleegyengetjük, petrezselyemzöld, zsemlemorzsával, összeragasztott, szendvicskrémek, beleegyengetjük, lecsöpögtetjük, csontszilánkos, nejlonzacskóba, csülökcsonttal, hozzáreszeljük, lecsepegtetett,
© 2013 TVN.HU Kft.