Belépés
Sz betűs receptek
... és a rajta maradt pihéket nyílt láng felett lepörköljük. Fejét és csüdjét levágjuk, és eltávolítjuk. Zsíron vöröshagymát pirítunk sárgára, pirospaprikát, törött borsot szórunk rá, és beletesszük a fácánt (a zúzával, a szívvel együtt). Vízzel felöntjük, megsózzuk, és fedő alatt pároljuk. Hozzáadjuk a sárgarépát és petrezselyemgyökeret, a zöldpaprikát és paradicsomot. Amikor a hús ...
2011-01-15 14:29:19
Sz betűs receptek
... és a rajta maradt pihéket nyílt láng felett lepörköljük. Fejét és csüdjét levágjuk, és eltávolítjuk. Zsíron vöröshagymát pirítunk sárgára, pirospaprikát, törött borsot szórunk rá, és beletesszük a fácánt (a zúzával, a szívvel együtt). Vízzel felöntjük, megsózzuk, és fedő alatt pároljuk. Hozzáadjuk a sárgarépát és petrezselyemgyökeret, a zöldpaprikát és paradicsomot. Amikor a hús ...
2011-01-15 14:24:28
S betűs receptek
... hús megpuhul. A levet leszűrjük. A letisztított, megmosott egrest a lében addig főzzük, amíg sárgás színe lesz. Vigyázzunk, nehogy túlfőzzük, mert a bogyók felhasadhatnak! A fövés végén beletesszük a finomra vagdalt petrezselyemzöldjét. A tejszínt a liszttel simára kavarjuk, és ezzel a levest besűrítve még egyszer felfőzzük. Ízlés szerint megcukrozhatjuk. A húst szeletekre vágjuk,...
2011-01-15 12:17:43
M betűs receptek
... nélkül, de többszöri rázogatással és forgatással egy óra hosszat főzzük. Áttörjük, s hagyjuk leülepedni. A levest letisztítjuk, befűszerezzük, bőven sáfrányozzuk, tűzzön meglobbantjuk és beletesszük a halszeleteket, a kockára vágott pityókát és a finomra vágott petrezselymet. Főzzük, míg a burgonya és a hal megpuhul.
MEGJEGYZÉS: Laskával helyettesíthetjük a pityókát. Ha azon...
2011-01-14 20:26:48
K betűs receptek
... db babérlevél, 1 dl tejföl, kevés étolaj, 1 db száraz cseresznyepaprika
Elkészítés: Az ujjnyi vastagra vágott halszeleteket megmossuk és félretesszük. Az étolajat felhevítjük és beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, és világos színűre pirítjuk.
Amikor a hagyma elkészült, ráöntjük a halszeleteket, és fedő alatt pár percig pároljuk.
Ezután rátesszük a paprikát,...
2011-01-14 19:49:01
K betűs receptek
... egyenletesen süljön át, és hogy a sütésnél nagyobb felületen keletkezzen rajta dörzs-felület. Kívül-belül egyenletesen megsózzuk. Az olajat felhevítjük és a zsemlemor...
2011-01-14 19:30:27
K betűs receptek
... apróra vágott hagymát, meghintjük pirospaprikával és felöntjük vizzel. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a köménymagot és felforraljuk. Ráöntjük a rostélyosra, majd félig puhára pároljuk. Beletesszük a karikára vágott kolbászt és a káposztát. Szükség szerint kevés vizet és tejfölt ráöntve, fedő alatt puhára pároljuk. Tálaláskor apróra vágott kaporral megszórjuk.

Kolozsvár...
2011-01-13 22:19:56
K betűs receptek
... fűszerpaprikával, felengedjük egy kevés csontlével, és elkeverjük. Hozzáadunk két-két kockára vágott zöldpaprikát és hámozott, kimagozott paradicsomot. Felforraljuk, hozzáadjuk a maradék csontlevet, beletesszük a paprikákat, és födő alatt készre pároljuk. Amikor elkészül, a paprikákat lapátkanállal kiemeljük. A levet leszűrjük, és tejfölben elkevert liszttel behabarjuk. Leszűrjük,...
2011-01-13 21:32:12
K betűs receptek
... szalonnát apró kockákra vágjuk, és üvegesre megpirítjuk. A húst sózzuk, borsozzuk, paprikás lisztben megforgatjuk, és hirtelen mindkét oldalát megsütjük. Kivesszük a húst a zsírból, és beletesszük az apróra vágott hagymát, és a szétzúzott fokhagymát és üvegesre pároljuk. Ekkor beletesszük a paprikát és a paradicsomot. Amikor félig megpuhult hozzáadjuk a karikára vágott virslit, és...
2011-01-13 21:27:46
H betűs receptek
... hozzáadjuk az összetört fokhagymát, rátesszük a káposztát, a tejfölt és felengedjük a csontlével. Ecettel, cukorral ízesítjük. A leszűrt babot belekeverjük, világos rántással besűrítjük, beletesszük a karikára vágott kolbászt, és még 4-5 percig főzzük.

Helvéciai sonkás pecsenye

Hozzávalók: 1 kg rövidkaraj, só, törött bors, 30 dkg csirkemáj, 20 dkg gomba, eg...
2011-01-13 17:36:57
1 2 3 .....21 22 ..31 32 33 ...41 42 43 
Címkék: rajta maradt, szívvel együtt, levet leszűrjük, lében addig, bogyók felhasadhatnak, fövés végén, finomra vagdalt, liszttel simára, levest besűrítve, húst szeletekre, levest letisztítjuk, kockára vágott, finomra vágott, ujjnyi vastagra, étolajat felhevítjük, apróra vágott, hagyma elkészült, sütésnél nagyobb, olajat felhevítjük, zúzott fokhagymát, karikára vágott, kevés csontlével, maradék csontlevet, paprikákat lapátkanállal, húst sózzuk, szétzúzott fokhagymát, összetört fokhagymát, leszűrt babot, fűszerpaprikával, megcukrozhatjuk, pirospaprikával, felhasadhatnak, lapátkanállal, halszeleteket, petrezselymet, pirospaprikát, befűszerezzük, meglobbantjuk, rázogatással, eltávolítjuk, letisztított, felforraljuk, letisztítjuk, zöldpaprikát, sáfrányozzuk, paradicsomot, vöröshagymát, megforgatjuk, egyenletesen, belekeverjük, félretesszük, felengedjük, beletesszük, megpirítjuk, felhevítjük, lepörköljük, köménymagot, forgatással, keletkezzen, rostélyosra, csontlével, elkészítés, meghintjük, sárgarépát, hozzáadjuk, megjegyzés,
© 2013 TVN.HU Kft.