|
|
|
... és a rajta maradt pihéket nyílt láng felett lepörköljük. Fejét és csüdjét levágjuk, és eltávolítjuk. Zsíron vöröshagymát pirítunk sárgára, pirospaprikát, törött borsot szórunk rá, és beletesszük a fácánt (a zúzával, a szívvel együtt). Vízzel felöntjük, megsózzuk, és fedő alatt pároljuk. Hozzáadjuk a sárgarépát és petrezselyemgyökeret, a zöldpaprikát és paradicsomot. Amikor a hús ... |
2011-01-15 14:29:19 |
|
|
|
|
|
|
... és a rajta maradt pihéket nyílt láng felett lepörköljük. Fejét és csüdjét levágjuk, és eltávolítjuk. Zsíron vöröshagymát pirítunk sárgára, pirospaprikát, törött borsot szórunk rá, és beletesszük a fácánt (a zúzával, a szívvel együtt). Vízzel felöntjük, megsózzuk, és fedő alatt pároljuk. Hozzáadjuk a sárgarépát és petrezselyemgyökeret, a zöldpaprikát és paradicsomot. Amikor a hús ... |
|
2011-01-15 14:24:28 |
|
|
|
|
|
|
... hús megpuhul. A levet leszűrjük. A letisztított, megmosott egrest a lében addig főzzük, amíg sárgás színe lesz. Vigyázzunk, nehogy túlfőzzük, mert a bogyók felhasadhatnak! A fövés végén beletesszük a finomra vagdalt petrezselyemzöldjét. A tejszínt a liszttel simára kavarjuk, és ezzel a levest besűrítve még egyszer felfőzzük. Ízlés szerint megcukrozhatjuk. A húst szeletekre vágjuk,... |
2011-01-15 12:17:43 |
|
|
|
|
|
|
... nélkül, de többszöri rázogatással és forgatással egy óra hosszat főzzük. Áttörjük, s hagyjuk leülepedni. A levest letisztítjuk, befűszerezzük, bőven sáfrányozzuk, tűzzön meglobbantjuk és beletesszük a halszeleteket, a kockára vágott pityókát és a finomra vágott petrezselymet. Főzzük, míg a burgonya és a hal megpuhul.
MEGJEGYZÉS: Laskával helyettesíthetjük a pityókát. Ha azon... |
|
2011-01-14 20:26:48 |
|
|
|
|
|
|
... db babérlevél, 1 dl tejföl, kevés étolaj, 1 db száraz cseresznyepaprika
Elkészítés: Az ujjnyi vastagra vágott halszeleteket megmossuk és félretesszük. Az étolajat felhevítjük és beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, és világos színűre pirítjuk.
Amikor a hagyma elkészült, ráöntjük a halszeleteket, és fedő alatt pár percig pároljuk.
Ezután rátesszük a paprikát,... |
|
2011-01-14 19:49:01 |
|
|
|
|
|
|
... egyenletesen süljön át, és hogy a sütésnél nagyobb felületen keletkezzen rajta dörzs-felület. Kívül-belül egyenletesen megsózzuk. Az olajat felhevítjük és a zsemlemor... |
2011-01-14 19:30:27 |
|
|
|
|
|
|
... apróra vágott hagymát, meghintjük pirospaprikával és felöntjük vizzel. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a köménymagot és felforraljuk. Ráöntjük a rostélyosra, majd félig puhára pároljuk. Beletesszük a karikára vágott kolbászt és a káposztát. Szükség szerint kevés vizet és tejfölt ráöntve, fedő alatt puhára pároljuk. Tálaláskor apróra vágott kaporral megszórjuk.
Kolozsvár... |
2011-01-13 22:19:56 |
|
|
|
|
|
|
... fűszerpaprikával, felengedjük egy kevés csontlével, és elkeverjük. Hozzáadunk két-két kockára vágott zöldpaprikát és hámozott, kimagozott paradicsomot. Felforraljuk, hozzáadjuk a maradék csontlevet, beletesszük a paprikákat, és födő alatt készre pároljuk. Amikor elkészül, a paprikákat lapátkanállal kiemeljük. A levet leszűrjük, és tejfölben elkevert liszttel behabarjuk. Leszűrjük,... |
2011-01-13 21:32:12 |
|
|
|
|
|
|
... szalonnát apró kockákra vágjuk, és üvegesre megpirítjuk. A húst sózzuk, borsozzuk, paprikás lisztben megforgatjuk, és hirtelen mindkét oldalát megsütjük. Kivesszük a húst a zsírból, és beletesszük az apróra vágott hagymát, és a szétzúzott fokhagymát és üvegesre pároljuk. Ekkor beletesszük a paprikát és a paradicsomot. Amikor félig megpuhult hozzáadjuk a karikára vágott virslit, és... |
2011-01-13 21:27:46 |
|
|
|
|
|
|
... hozzáadjuk az összetört fokhagymát, rátesszük a káposztát, a tejfölt és felengedjük a csontlével. Ecettel, cukorral ízesítjük. A leszűrt babot belekeverjük, világos rántással besűrítjük, beletesszük a karikára vágott kolbászt, és még 4-5 percig főzzük.
Helvéciai sonkás pecsenye
Hozzávalók: 1 kg rövidkaraj, só, törött bors, 30 dkg csirkemáj, 20 dkg gomba, eg... |
2011-01-13 17:36:57 |
|
|
|
|