Belépés
Almás kevert
... szódabikarbóna.
-A csokoládémázhoz: 12 dkg porcukor, 3 ev'kanál kakaó, 2
ev'kanál forró víz, 5 dkg vaj vagy margarin.
•A cukrot, tojást, citromlevet jól összekeverjük. Beletesszük a
reszelt almát. A lisztbe belekeverjük a süt'port, szódabikarbónát, diót,
vaníliát. Hozzáadjuk a cukros-almás anyaghoz, és zsírozott,
kilisztezett tepsibe öntjük....
2009-11-29 15:42:10
Kókuszos szelet
... előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
3. Amíg a tészta sül, a krémet elkészítjük: a cukrot, a vajat, a tejet és a kakaót felfőzzük. Majd ha kicsit ez kihűlt, beletesszük a rumot.
4. A megsült tésztát 2-3 cm széles és 6 cm hosszú szeletekre vágjuk.
5. A szeleteket villára szúrva belemártjuk a langyos, de még folyós krémbe, majd nyomban...
2009-11-10 20:36:21
Vacsora csata
... gyömbér

10 dkg édes morzsa

5 dkg vaj

Elkészítési mód:

1. A sárgadinnyét meghámozzuk, kimagozzuk, majd apróra vágjuk.

2. Kevés vajat forrósítunk, beletesszük a sárgadinnyét, és megpirítjuk. Fahéjjal és gyömbérrel fűszerezzük, cukorral és vaníliás cukorral édesítjük, félig megpároljuk, majd lecsepegtetjük.

3. Ha kihűl...
2009-10-27 14:34:43
Sport szelet
... cukor1 rum aroma3 kanál kakaó 50 dkg darált keksz
A tejben felolvasztjuk a rámát .A cukrot összekeverjük a kakaóval.
Majd a tejes rámát,és a cukros kakaót összekeverjük.
Beletesszük a rum aromát. Végül hozzá keverjük a darált kekszet
Egy téglalap formájú jénaiba vagy tálcába,aminek kis pereme van,
jól belenyomkodjuk. Majd leöntjük csokimázzal!
A c...
2009-06-24 11:22:29
Ételünk az életünk...
...
1 ek konyak

Elkészítés:
A kacsamelleket a bőrös felükön beírdaljuk, sózzuk, borsozzuk.
Egy vastag falú sütőedényt felforrósítunk, és bőrös oldalukkal lefelé beletesszük a húsokat. Kb. 3 percig sütjük, aztán megfordítjuk és újabb 3 perc következik.
A máz hozzávalóit összekeverjük, a sütőt beizzítjuk 220 fokra.
A hús alól minden zsiradékot kiö...
2009-06-04 16:23:51
Csülkös receptkönyv
... hideg vízben beáztatjuk, másnap leöblítjük, hozzáadjuk a csülköt, a babérlevelet, a sót, felöntjük vízzel, majd fedő alatt puhára főzzük. A vajon megfonnyasszuk a finomra vágott hagymát, beletesszük a felvágott zellerzöldet, és a leveshez adjuk. A csülköt kivesszük a főzőléből, kisebb darabokra vágjuk, aztán visszatesszük a levesbe, majd belefőzzük a tésztát. Amikor kész, eltávolí...
2009-05-19 18:45:11
Gyermekkorom ízei - 4. rész
... gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, sós vízben megfőzzük. Ha mirelit borsót használunk, azt is megfőzzük. A sűrített paradicsomot, vagy ketchupot elkeverjük az ananász levével, és a húsra öntjük. Beletesszük a sárgarépát, kukoricát, zöldborsót, és a kisebb darabokra vágott ananászt és összeforraljuk. Curys rizzsel tálaljuk.

Orsika rovata (orsika.virtus.hu)
...
2009-04-18 16:57:41
Mandula
... 1 órát kell főzni. (Gyerekkoromban ezt úgy szoktam, hogy 12 másodpercig látható legyen a főzőkanál által húzott csík. :-) ). Ha nem elég sűrű, kifolyik a krém. Miután hűlt egy kicsit, beletesszük a vajat, majd a mandulaaromát ízlés szerint. Mi szeretjük, ha sok van benne, van, aki csak pár cseppet tesz. A zöldet szoktuk használni, mert szép színt is ad a krémnek. A krémmel megtölt...
2009-03-31 10:22:17
Mit tud a burgonya...még
... nem illik az ételbe, akár ki is dobhatjuk.

Az oxidálódott ezüsttárgyak, ékszerek tisztításához nem kell vegyszer. Megfőzünk néhány darab burgonyát, és langyosra hűlt vizébe beletesszük a tisztítandó ezüstöt. Ha az oxidréteg eltűnt, leöblítjük, és szárazra töröljük.

Ha szemüvegünket átdörzsöljük nyers burgonyaszelettel, majd puha ruhával, kevésbé fog bepárás...
2009-02-20 14:54:39
Gasztronómiai lexikon K - L
... történő sütés:

A sütést minimális, de forró zsiradékban kezdjük, hogy a hús felületén a rostok és a fehérjék a hő hatására védőréteget képezzenek. A hússzeleteket beletesszük a forró zsírba, egyik, majd másik oldalát is szép pirosra, ropogósra sütjük.

Kiforralás (lsd. még átforralás):

A liszttel sûrített ételek sû...
2009-01-09 11:43:09
1 2 3 .....21 22 ..31 32 ...41 42 43 
Címkék: lisztbe belekeverjük, cukros-almás anyaghoz, krémet elkészítjük, kakaót felfőzzük, megsült tésztát, szeleteket villára, sárgadinnyét meghámozzuk, tejben felolvasztjuk, cukrot összekeverjük, tejes rámát, cukros kakaót, darált kekszet, téglalap formájú, bőrös felükön, vastag falú, sütőt beizzítjuk, vajon megfonnyasszuk, finomra vágott, felvágott zellerzöldet, leveshez adjuk, csülköt kivesszük, sűrített paradicsomot, ananász levével, húsra öntjük, kisebb darabokra, főzőkanál által, mandulaaromát ízlés, zöldet szoktuk, krémmel megtölt, oxidálódott ezüsttárgyak, tisztítandó ezüstöt, oxidréteg eltűnt, sütést minimális, hússzeleteket beletesszük, forró zsírba, liszttel s&#251, csokoládémázhoz, szódabikarbónát, megfonnyasszuk, lecsepegtetjük, összeforraljuk, szódabikarbóna, gyerekkoromban, belenyomkodjuk, felforrósítunk, gasztronómiai, tisztításához, előmelegített, összekeverjük, felolvasztjuk, mandulaaromát, kacsamelleket, hússzeleteket, szemüvegünket, visszatesszük, megfordítjuk, átdörzsöljük, kilisztezett,
© 2013 TVN.HU Kft.