|
|
|
... szódabikarbóna.
-A csokoládémázhoz: 12 dkg porcukor, 3 ev'kanál kakaó, 2
ev'kanál forró víz, 5 dkg vaj vagy margarin.
•A cukrot, tojást, citromlevet jól összekeverjük. Beletesszük a
reszelt almát. A lisztbe belekeverjük a süt'port, szódabikarbónát, diót,
vaníliát. Hozzáadjuk a cukros-almás anyaghoz, és zsírozott,
kilisztezett tepsibe öntjük.... |
2009-11-29 15:42:10 |
|
|
|
|
|
|
... előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
3. Amíg a tészta sül, a krémet elkészítjük: a cukrot, a vajat, a tejet és a kakaót felfőzzük. Majd ha kicsit ez kihűlt, beletesszük a rumot.
4. A megsült tésztát 2-3 cm széles és 6 cm hosszú szeletekre vágjuk.
5. A szeleteket villára szúrva belemártjuk a langyos, de még folyós krémbe, majd nyomban... |
2009-11-10 20:36:21 |
|
|
|
|
|
|
... gyömbér
10 dkg édes morzsa
5 dkg vaj
Elkészítési mód:
1. A sárgadinnyét meghámozzuk, kimagozzuk, majd apróra vágjuk.
2. Kevés vajat forrósítunk, beletesszük a sárgadinnyét, és megpirítjuk. Fahéjjal és gyömbérrel fűszerezzük, cukorral és vaníliás cukorral édesítjük, félig megpároljuk, majd lecsepegtetjük.
3. Ha kihűl... |
2009-10-27 14:34:43 |
|
|
|
|
|
|
... cukor1 rum aroma3 kanál kakaó 50 dkg darált keksz
A tejben felolvasztjuk a rámát .A cukrot összekeverjük a kakaóval.
Majd a tejes rámát,és a cukros kakaót összekeverjük.
Beletesszük a rum aromát. Végül hozzá keverjük a darált kekszet
Egy téglalap formájú jénaiba vagy tálcába,aminek kis pereme van,
jól belenyomkodjuk. Majd leöntjük csokimázzal!
A c... |
2009-06-24 11:22:29 |
|
|
|
|
|
|
...
1 ek konyak
Elkészítés:
A kacsamelleket a bőrös felükön beírdaljuk, sózzuk, borsozzuk.
Egy vastag falú sütőedényt felforrósítunk, és bőrös oldalukkal lefelé beletesszük a húsokat. Kb. 3 percig sütjük, aztán megfordítjuk és újabb 3 perc következik.
A máz hozzávalóit összekeverjük, a sütőt beizzítjuk 220 fokra.
A hús alól minden zsiradékot kiö... |
2009-06-04 16:23:51 |
|
|
|
|
|
|
... hideg vízben beáztatjuk, másnap leöblítjük, hozzáadjuk a csülköt, a babérlevelet, a sót, felöntjük vízzel, majd fedő alatt puhára főzzük. A vajon megfonnyasszuk a finomra vágott hagymát, beletesszük a felvágott zellerzöldet, és a leveshez adjuk. A csülköt kivesszük a főzőléből, kisebb darabokra vágjuk, aztán visszatesszük a levesbe, majd belefőzzük a tésztát. Amikor kész, eltávolí... |
2009-05-19 18:45:11 |
|
|
|
|
|
|
... gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, sós vízben megfőzzük. Ha mirelit borsót használunk, azt is megfőzzük. A sűrített paradicsomot, vagy ketchupot elkeverjük az ananász levével, és a húsra öntjük. Beletesszük a sárgarépát, kukoricát, zöldborsót, és a kisebb darabokra vágott ananászt és összeforraljuk. Curys rizzsel tálaljuk.
Orsika rovata (orsika.virtus.hu)
... |
2009-04-18 16:57:41 |
|
|
|
|
|
|
... 1 órát kell főzni. (Gyerekkoromban ezt úgy szoktam, hogy 12 másodpercig látható legyen a főzőkanál által húzott csík. :-) ). Ha nem elég sűrű, kifolyik a krém. Miután hűlt egy kicsit, beletesszük a vajat, majd a mandulaaromát ízlés szerint. Mi szeretjük, ha sok van benne, van, aki csak pár cseppet tesz. A zöldet szoktuk használni, mert szép színt is ad a krémnek. A krémmel megtölt... |
2009-03-31 10:22:17 |
|
|
|
|
|
|
... nem illik az ételbe, akár ki is dobhatjuk.
Az oxidálódott ezüsttárgyak, ékszerek tisztításához nem kell vegyszer. Megfőzünk néhány darab burgonyát, és langyosra hűlt vizébe beletesszük a tisztítandó ezüstöt. Ha az oxidréteg eltűnt, leöblítjük, és szárazra töröljük.
Ha szemüvegünket átdörzsöljük nyers burgonyaszelettel, majd puha ruhával, kevésbé fog bepárás... |
2009-02-20 14:54:39 |
|
|
|
|
|
|
... történő sütés:
A sütést minimális, de forró zsiradékban kezdjük, hogy a hús felületén a rostok és a fehérjék a hő hatására védőréteget képezzenek. A hússzeleteket beletesszük a forró zsírba, egyik, majd másik oldalát is szép pirosra, ropogósra sütjük.
Kiforralás (lsd. még átforralás):
A liszttel sûrített ételek sû... |
2009-01-09 11:43:09 |
|
|
|
|