|
|
|
... megfonnyasztjuk rajta az apróra vágott hagymát, majd a tűzről lehúzva meghintjük a pirospaprikával. Beledobjuk a felkockázott paradicsomot, rászűrjük a halalaplevet, és fedő alatt sűrűre főzzük. Beletesszük a halszeleteket, és lassú tűzön gyöngéden puhára főzzük. A liszttel elkevert tejföllel besűrítjük, megöntözzük tejföllel. A kapros galuskával tálaljuk. Galuska: A lisztet elkev... |
2008-12-19 00:36:47 |
|
|
|
|
|
|
... szódabikarbóna, fűszere ízlés szerint: szegfűszeg, fahéj, reszelt citromhéj
Elkészítés: A mézet gőz fölött meglágyítjuk, hozzáadjuk a margarint, és óvatosan összedolgozzuk. Ha kihűlt beletesszük a tojást, és végül hozzáadjuk a lisztet, meg a fűszereket, és a szódabikarbonát. Összedolgozzuk, majd kb 2 órát hűvös helyen pihentetjük. Kb 1 cm vastagra kinyújtjuk, kiszaggat... |
|
2008-12-16 15:30:03 |
|
|
|
|
|
|
... vágott füstölt szalonnát a bográcsban kisütjük. Hozzáadjuk a fölszeletelt vöröshagymát és a karikára vágott kolbászt és az egészet, addig sütjük, míg a hagyma üvegesre párolódik. Ekkor beletesszük a cikkekre szelt paprikát és a paradicsomot, meghintjük pirospaprikával, sóval, és jól átforgatjuk. Lassú tűzön főzzük. Ha a szétfőtt paradicsomtól már jó szaftja lett, beleszórjuk a kül... |
2008-11-29 17:16:59 |
|
|
|
|
|
|
... kakaó
50 dkg darált keksz
A tejben felolvasztjuk a rámát
A cukrot összekeverjük a kakaóval
Majd a tejes rámát,és a cukros kakaót összekeverjük
Beletesszük a rum aromát
Végül hozzá keverjük a darált kekszet
Egy téglalap formájú jénaiba vagy tálcába,aminek kis pereme van, jól belenyomkodjuk
Majd leöntjük csokimá... |
|
2008-10-24 15:22:49 |
|
|
|
|
|
|
... kiöblítjük és lecsöpögtetjük. Az almák magházát eltávolítjuk, nyolcadoljuk, majd a káposztával, babérlevéllel, borssal együtt mély sütőedénybe terítjük. Serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a húst, meghintjük őrölt borssal, és mindkét oldalát megkapatjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a gerezdekre szelt hagymát, és a bort, és 4 percig pirítjuk, végül a káposzta tetejére fektetjü... |
|
2008-10-18 07:22:14 |
|
|
|
|
|
|
... csirkemáj,
1 vöröshagyma,
4 e.k olaj,
1 tejföl,
1dl tejszín,
3 e.k mustár,
só,
bors.
Az olajon aranysárgára pirítjuk a hagymát, beletesszük a májat, állandó kevergetés mellett fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és kiforralva készre főzzük. Csak a végén sózzuk! Tört burgonya vagy rizs illik hozzá.
[li... |
2008-10-17 18:55:53 |
|
|
|
|
|
|
... köménymag
lecsó. illetve paprika paradicsom.
1dl tejfel
i kiskanál liszt
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát az olajon megpároljuk megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a lecsót, felöntjük egy kis vizzel és kicsit főzzük.
Beletesszük az összevágott karfiolt a füszereket és készre főzzükA végén a tejfölös liszttel behabarjuk a tetejét megszórh... |
2008-08-14 12:26:18 |
|
|
|
|
|
|
... majd egy negyedet még három részre.
Tölteléket tehetünk bele: lekvárt, sajtot, kakaót - ízlés szerint.|... |
2008-08-08 18:26:07 |
|
|
|
|
|
|
... fehérbors
félmaréknyi mosott és rumba áztatott mazsola
Elkészítés: Az almákat meghámozzuk és kicsumázzuk, vékony gerezdekre vágva egy kisebb fazékba tesszük, ráöntve a bort, beletesszük a cukrot és felforraljuk. Egy másik edényben 4 dl vizet forralunk a fűszerekkel, és kb. 10 percig főzzük, majd a fűszerekről leszűrt vizet hozzáöntjük az almához. A pudingot simá... |
2008-07-16 15:07:33 |
|
|
|
|
|
|
... bors
ételízesítő
A zöldségeket megtisztítjuk, apróra vágjuk, kevés margarinon, kevés vízzel, ételízesítővel puhára pároljuk. Merülő mixerrel elturmixoljuk, felengedjük vízzel, beletesszük a húsleveskockát. 1 evőkanál lisztet kevés meleg vízzel simára keverünk, hozzáadjuk a tejfelt, és ha a leves felforrt,
behabarjuk. Őrölt fehér borssal ízesítjük. Pirított zs... |
2008-07-03 12:42:16 |
|
|
|
|