Belépés
Harcsapaprikás
... megfonnyasztjuk rajta az apróra vágott hagymát, majd a tűzről lehúzva meghintjük a pirospaprikával. Beledobjuk a felkockázott paradicsomot, rászűrjük a halalaplevet, és fedő alatt sűrűre főzzük. Beletesszük a halszeleteket, és lassú tűzön gyöngéden puhára főzzük. A liszttel elkevert tejföllel besűrítjük, megöntözzük tejföllel. A kapros galuskával tálaljuk. Galuska: A lisztet elkev...
2008-12-19 00:36:47
Finom dísz a MÉZESKALÁCS
... szódabikarbóna, fűszere ízlés szerint: szegfűszeg, fahéj, reszelt citromhéj

Elkészítés: A mézet gőz fölött meglágyítjuk, hozzáadjuk a margarint, és óvatosan összedolgozzuk. Ha kihűlt beletesszük a tojást, és végül hozzáadjuk a lisztet, meg a fűszereket, és a szódabikarbonát. Összedolgozzuk, majd kb 2 órát hűvös helyen pihentetjük. Kb 1 cm vastagra kinyújtjuk, kiszaggat...
2008-12-16 15:30:03
Fõételek
... vágott füstölt szalonnát a bográcsban kisütjük. Hozzáadjuk a fölszeletelt vöröshagymát és a karikára vágott kolbászt és az egészet, addig sütjük, míg a hagyma üvegesre párolódik. Ekkor beletesszük a cikkekre szelt paprikát és a paradicsomot, meghintjük pirospaprikával, sóval, és jól átforgatjuk. Lassú tűzön főzzük. Ha a szétfőtt paradicsomtól már jó szaftja lett, beleszórjuk a kül...
2008-11-29 17:16:59
Sport szelet
... kakaó
50 dkg darált keksz


A tejben felolvasztjuk a rámát
A cukrot összekeverjük a kakaóval
Majd a tejes rámát,és a cukros kakaót összekeverjük
Beletesszük a rum aromát
Végül hozzá keverjük a darált kekszet


Egy téglalap formájú jénaiba vagy tálcába,aminek kis pereme van, jól belenyomkodjuk
Majd leöntjük csokimá...
2008-10-24 15:22:49
Almás káposztával sült pulykam
... kiöblítjük és lecsöpögtetjük. Az almák magházát eltávolítjuk, nyolcadoljuk, majd a káposztával, babérlevéllel, borssal együtt mély sütőedénybe terítjük. Serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a húst, meghintjük őrölt borssal, és mindkét oldalát megkapatjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a gerezdekre szelt hagymát, és a bort, és 4 percig pirítjuk, végül a káposzta tetejére fektetjü...
2008-10-18 07:22:14
Tejfölös mustáros csirkemáj
... csirkemáj,
1 vöröshagyma,
4 e.k olaj,
1 tejföl,
1dl tejszín,
3 e.k mustár,
só,
bors.

Az olajon aranysárgára pirítjuk a hagymát, beletesszük a májat, állandó kevergetés mellett fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és kiforralva készre főzzük. Csak a végén sózzuk! Tört burgonya vagy rizs illik hozzá.

[li...
2008-10-17 18:55:53
karfiolos tészta
... köménymag
lecsó. illetve paprika paradicsom.
1dl tejfel
i kiskanál liszt

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát az olajon megpároljuk megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a lecsót, felöntjük egy kis vizzel és kicsit főzzük.
Beletesszük az összevágott karfiolt a füszereket és készre főzzükA végén a tejfölös liszttel behabarjuk a tetejét megszórh...
2008-08-14 12:26:18
Sajtos kifli
... majd egy negyedet még három részre.
Tölteléket tehetünk bele: lekvárt, sajtot, kakaót - ízlés szerint.|...
2008-08-08 18:26:07
Boros, mazsolás almaleves
... fehérbors
félmaréknyi mosott és rumba áztatott mazsola

Elkészítés: Az almákat meghámozzuk és kicsumázzuk, vékony gerezdekre vágva egy kisebb fazékba tesszük, ráöntve a bort, beletesszük a cukrot és felforraljuk. Egy másik edényben 4 dl vizet forralunk a fűszerekkel, és kb. 10 percig főzzük, majd a fűszerekről leszűrt vizet hozzáöntjük az almához. A pudingot simá...
2008-07-16 15:07:33
Kati Szakácskönyvéből:)
... bors
ételízesítő

A zöldségeket megtisztítjuk, apróra vágjuk, kevés margarinon, kevés vízzel, ételízesítővel puhára pároljuk. Merülő mixerrel elturmixoljuk, felengedjük vízzel, beletesszük a húsleveskockát. 1 evőkanál lisztet kevés meleg vízzel simára keverünk, hozzáadjuk a tejfelt, és ha a leves felforrt,
behabarjuk. Őrölt fehér borssal ízesítjük. Pirított zs...
2008-07-03 12:42:16
1 2 3 .....21 22 ..31 32 ...41 42 43 
Címkék: Kati Szakácskönyvéből, apróra vágott, tűzről lehúzva, felkockázott paradicsomot, liszttel elkevert, kapros galuskával, lisztet elkev, bográcsban kisütjük, fölszeletelt vöröshagymát, karikára vágott, hagyma üvegesre, cikkekre szelt, szétfőtt paradicsomtól, tejben felolvasztjuk, cukrot összekeverjük, tejes rámát, cukros kakaót, darált kekszet, téglalap formájú, almák magházát, gerezdekre szelt, káposzta tetejére, olajon aranysárgára, többi hozzávalót, végén sózzuk, olajon megpároljuk, összevágott karfiolt, tejfölös liszttel, tetejét megszórh, almákat meghámozzuk, kisebb fazékba, másik edényben, fűszerekről leszűrt, pudingot simá, zöldségeket megtisztítjuk, leves felforrt, szakácskönyvéből, pirospaprikával, megfonnyasztjuk, szódabikarbonát, összedolgozzuk, szódabikarbóna, lecsöpögtetjük, harcsapaprikás, húsleveskockát, ételízesítővel, belenyomkodjuk, halszeleteket, összekeverjük, elturmixoljuk, megtisztítjuk, felolvasztjuk, paradicsomtól, babérlevéllel, felforraljuk, halalaplevet, vöröshagymát, paradicsomot,
© 2013 TVN.HU Kft.