Belépés
Gomba raguleves daragaluskával
... fehéredéséig kevergetve pirítjuk.

Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a lestyánlevelet és a paradicsomot, majd vízzel felengedjük. Tartalék lángon főzzük. Ha a zöldségek és a hús is puha, beletesszük a zöldborsót, és közben elkészítjük a galuskát.

Daragaluska készítése:

A tojást szétválasztjuk, és a fehérjéből kemény habot verünk. Beletesszük a tojássárg...
2017-01-03 21:57:57
~ Vegyes gyümölcsleves ~
... citrom
- 1 puncs vagy vaníliapuding
- 2 vaníliás cukor
- cukor izlés szerint
- fél liter tej
- 1 t.k. fahéj
A befőtteket levükkel együtt összeforraljuk, majd beletesszük a citromot, fahéjat, cukrot, vaníliás cukrot.
A pudingot a tejjel csomómentesre keverjük, felöntjük a levessel. Ha túl sűrű pótolhatjuk vízzel.
Pár percig főzzük, ízesítjük...
2016-12-14 13:58:08
Szamósza
... múlva elkezdenek pattogni, néhány megpróbál meglógni az edényből. Ekkor lesz jó. Hozzáadjuk a reszelt friss gyömbért, majd tovább pirítjuk állandó kevergetés mellett. Egy perc elteltével beletesszük a porfűszereket: az asafoetidát, a koriandert, a római köményt és a kurkumát, néhány másodpercig keverjük, majd jöhetnek a zöldségek. Beleforgatjuk a fűszeralapba, és lefedjük az edény...
2016-11-16 13:26:10
Káposztás subji
... 1 csipet aszafoetida
1/4 teás k só
1 csipet chili

Elkészítés

Az apróra vágott káposztát megmossuk, a ghít egy edényben felmelegítjük, beletesszük a fekete mustármagot. Amíg pattog, le húzzuk a tűzről, hozzáadjuk a római köményt, majd, ha pirulni kezdett hozzáadjuk az aszafoetidát, a kurkumát és a chilit, a káposztát és a sót. Összek...
2016-09-17 15:29:07
Panjabi káposzta
... dl

Elkészítés:

A közepes fej káposztát durva, kb. 3x3-as kockára daraboljuk
serpenyőben olajat hevítünk, amikor forró, beleszórjuk a cukrot, állandó keverés mellett világos barnára olvasztjuk. Beletesszük a káposztát, a curryt, ízlés szerint sót borsot. Kb. 5 percig forró serpenyőben aranybarnára pirítjuk.
Szárnyas ételek mellé ajánlom.
Vigyáza...
2016-07-28 16:01:24
Húsos-tejfölös zöldbableves
... végül meghintjük pirospaprikával, és felöntjük 1 dl vízzel. Fedő alatt kb. 15 perc alatt puhára pároljuk.
Ezalatt megpucoljuk és feldaraboljuk a zöldségeket. Ha kész az alap, beletesszük a zöldségeket és a babér levelet, felöntjük vízzel, és kb. 20 perc alatt készre főzzük.
A tojásból egy kevés liszttel és egy csipet sóval nokedlit készítünk, majd belesza...
2016-07-11 12:43:30
Nagy sláger a gyógynövényes méz – otthon is elkészith
... szükséges, mint a szárítottból. Ha lehetséges, ne használjunk őrölt fűszereket, mert nem tudjuk átszűrni.
Egy nagyobb űrtartalmú edénybe öntsünk annyi vizet, hogyha a másik edényt beletesszük, ne nyomja ki belőle a vizet. Ezt követően a felső üres edénybe beleöntjük a 2 csésze mézet, forraljuk alatta a vizet, és amikor a méz olvadásnak indul, azaz folyósabbá válik, tegyük a ...
2016-07-03 15:55:40
Gyógyító fokhagymaleves
... zeller (lehet szárított is)
3 csésze száraz kenyér kockákra vágva
1 csésze tejföl ( esetleg tejszín )

Elkészítés
Az összetevőket a kenyér és tejföl kivételével beletesszük a felmelegített levesbe és 10 percig főzzük. Ezt követően habarjuk bele a tejfölt, esetleg szűrjük le, és tálalásnál tegyük bele a kenyeret. Forrón fogyasszuk.

Betegség eseté...
2016-01-30 19:25:08
Már nem is emlékszem
... sárgarépát, a leszűrt lencsét, a gyökereket, a babérleveleket, és felöntjük kb. 1,5 liter vízzel (főzés közben pótoljuk a vizet).
Amikor majdnem puha a lencse és a hús, akkor beletesszük a sót, és belecsipegetjük a csipetkét, és készre főzzük.
Csipetke elkészítése: 10 dkg lisztet összegyúrunk 1 db tojással, pici sóval, és a tésztából apró darabokat csipegetünk a ...
2015-12-31 12:02:46
Vajas pogácsa
... tejföl (esetleg még egy pici, mert nem mindegyik tejföl egyforma)
- 1 kocka élesztő (50 g)
1. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk.
2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is.
3. A tésztát ezután összegyúrjuk, és hűtőbe pihentetjük a tésztát legalább öt-hat órát. A mami szerint este érdemes be...
2015-12-28 23:46:47
1 2 3 4 5 ....21 22 ..31 32 ...41 42 43 
Címkék: tojást szétválasztjuk, fehérjéből kemény, befőtteket levükkel, tejjel csomómentesre, reszelt friss, perc elteltével, római köményt, apróra vágott, edényben felmelegítjük, fekete mustármagot, babér levelet, kevés liszttel, csipet sóval, nagyobb űrtartalmú, másik edényt, felső üres, felmelegített levesbe, leszűrt lencsét, tésztából apró, közepébe beletesszük, tojások sárgáját, tésztát ezután, tésztát legalább, mami szerint, pirospaprikával, összemorzsoljuk, belecsipegetjük, lestyánlevelet, babérleveleket, fokhagymaleves, összeforraljuk, daragaluskával, szétválasztjuk, csomómentesre, gyógynövényes, feldaraboljuk, vaníliapuding, gyümölcsleves, felmelegített, beleforgatjuk, porfűszereket, felmelegítjük, paradicsomot, szárítottból, összetevőket, fehéredéséig, zöldbableves, aszafoetidát, fűszeralapba, aranybarnára, rámorzsoljuk, összegyúrunk, összegyúrjuk, használjunk, másodpercig, beletesszük, elkészítjük, asafoetidát, aszafoetida, daragaluska, mustármagot, beleszórjuk, serpenyőben, megpucoljuk, zöldségeket, pótolhatjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.