|
|
|
... fehéredéséig kevergetve pirítjuk.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a lestyánlevelet és a paradicsomot, majd vízzel felengedjük. Tartalék lángon főzzük. Ha a zöldségek és a hús is puha, beletesszük a zöldborsót, és közben elkészítjük a galuskát.
Daragaluska készítése:
A tojást szétválasztjuk, és a fehérjéből kemény habot verünk. Beletesszük a tojássárg... |
2017-01-03 21:57:57 |
|
|
|
|
|
|
... citrom
- 1 puncs vagy vaníliapuding
- 2 vaníliás cukor
- cukor izlés szerint
- fél liter tej
- 1 t.k. fahéj
A befőtteket levükkel együtt összeforraljuk, majd beletesszük a citromot, fahéjat, cukrot, vaníliás cukrot.
A pudingot a tejjel csomómentesre keverjük, felöntjük a levessel. Ha túl sűrű pótolhatjuk vízzel.
Pár percig főzzük, ízesítjük... |
|
2016-12-14 13:58:08 |
|
|
|
|
|
|
... múlva elkezdenek pattogni, néhány megpróbál meglógni az edényből. Ekkor lesz jó. Hozzáadjuk a reszelt friss gyömbért, majd tovább pirítjuk állandó kevergetés mellett. Egy perc elteltével beletesszük a porfűszereket: az asafoetidát, a koriandert, a római köményt és a kurkumát, néhány másodpercig keverjük, majd jöhetnek a zöldségek. Beleforgatjuk a fűszeralapba, és lefedjük az edény... |
2016-11-16 13:26:10 |
|
|
|
|
|
|
... 1 csipet aszafoetida
1/4 teás k só
1 csipet chili
Elkészítés
Az apróra vágott káposztát megmossuk, a ghít egy edényben felmelegítjük, beletesszük a fekete mustármagot. Amíg pattog, le húzzuk a tűzről, hozzáadjuk a római köményt, majd, ha pirulni kezdett hozzáadjuk az aszafoetidát, a kurkumát és a chilit, a káposztát és a sót. Összek... |
|
2016-09-17 15:29:07 |
|
|
|
|
|
|
... dl
Elkészítés:
A közepes fej káposztát durva, kb. 3x3-as kockára daraboljuk
serpenyőben olajat hevítünk, amikor forró, beleszórjuk a cukrot, állandó keverés mellett világos barnára olvasztjuk. Beletesszük a káposztát, a curryt, ízlés szerint sót borsot. Kb. 5 percig forró serpenyőben aranybarnára pirítjuk.
Szárnyas ételek mellé ajánlom.
Vigyáza... |
|
2016-07-28 16:01:24 |
|
|
|
|
|
|
... végül meghintjük pirospaprikával, és felöntjük 1 dl vízzel. Fedő alatt kb. 15 perc alatt puhára pároljuk.
Ezalatt megpucoljuk és feldaraboljuk a zöldségeket. Ha kész az alap, beletesszük a zöldségeket és a babér levelet, felöntjük vízzel, és kb. 20 perc alatt készre főzzük.
A tojásból egy kevés liszttel és egy csipet sóval nokedlit készítünk, majd belesza... |
2016-07-11 12:43:30 |
|
|
|
|
|
|
... szükséges, mint a szárítottból. Ha lehetséges, ne használjunk őrölt fűszereket, mert nem tudjuk átszűrni.
Egy nagyobb űrtartalmú edénybe öntsünk annyi vizet, hogyha a másik edényt beletesszük, ne nyomja ki belőle a vizet. Ezt követően a felső üres edénybe beleöntjük a 2 csésze mézet, forraljuk alatta a vizet, és amikor a méz olvadásnak indul, azaz folyósabbá válik, tegyük a ... |
2016-07-03 15:55:40 |
|
|
|
|
|
|
... zeller (lehet szárított is)
3 csésze száraz kenyér kockákra vágva
1 csésze tejföl ( esetleg tejszín )
Elkészítés
Az összetevőket a kenyér és tejföl kivételével beletesszük a felmelegített levesbe és 10 percig főzzük. Ezt követően habarjuk bele a tejfölt, esetleg szűrjük le, és tálalásnál tegyük bele a kenyeret. Forrón fogyasszuk.
Betegség eseté... |
2016-01-30 19:25:08 |
|
|
|
|
|
|
... sárgarépát, a leszűrt lencsét, a gyökereket, a babérleveleket, és felöntjük kb. 1,5 liter vízzel (főzés közben pótoljuk a vizet).
Amikor majdnem puha a lencse és a hús, akkor beletesszük a sót, és belecsipegetjük a csipetkét, és készre főzzük.
Csipetke elkészítése: 10 dkg lisztet összegyúrunk 1 db tojással, pici sóval, és a tésztából apró darabokat csipegetünk a ... |
2015-12-31 12:02:46 |
|
|
|
|
|
|
... tejföl (esetleg még egy pici, mert nem mindegyik tejföl egyforma)
- 1 kocka élesztő (50 g)
1. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk.
2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is.
3. A tésztát ezután összegyúrjuk, és hűtőbe pihentetjük a tésztát legalább öt-hat órát. A mami szerint este érdemes be... |
2015-12-28 23:46:47 |
|
|
|
|