Belépés
Letartóztatták Azerbajdzsán szerbiai nagykövetét
... fogták el, és egyebek mellett hivatali visszaéléssel, valamint közpénzek hűtlen kezelésével gyanúsítják.
A nyomozásról nem közöltek további részleteket, ám annyi bizonyos, nemcsak a belgrádi nagykövetet, hanem az azerbajdzsáni külügyminisztérium több alkalmazottját is előállították.
Ivica Dacic szerb külügyminiszter a sajtó megkeresésére közölte, hogy a diplomatát Azer...
2020-08-13 18:32:37
A koszovói kormányfő tagadja, hogy kitiltották volna a szerb politikusokat Koszovóból
... sodorja az ország északi, többségében szerbek lakta részét. Mint írta: az intézkedés mindaddig hatályban marad, amíg Belgrád nem hagy fel "fenyegető" viselkedésével.
A pristinai és a belgrádi sajtó beszámolói szerint azonban Ramush Haradinaj leszögezte, nincs érvényben ilyen általános tiltás.
A szerb politikusok általában úgy léphetnek csak be Koszovó területére, hogy el...
2019-07-05 17:12:19
Illegális bevándorlás - Két afgán tizenéves meggyilkolt egy migráns férfit Belgrádban
...
Az egyik támadót már elfogták a hatóságok, a másikat még keresik.
A belgrádi sajtó nem hivatalos értesülése szerint az illegális bevándorlók egy kávézó előtt verekedtek össze éjjel, ezt követően pedig a két fiatalkorú késsel támadt a húszéves férfira.
Szerbiában az úgynevezett balkáni migránsútvonal 2016-os lezárása után jelentősen megcsappant a migránsok száma. Míg...
2019-06-06 09:11:25
Ideiglenesen visszavonhatja a szerbiai árukra kivetett védővámot Koszovó
... egyoldalúan kiáltotta ki függetlenségét Szerbiától, de Belgrád ezt azóta sem hajlandó elismerni, és továbbra is saját, déli t...
2019-01-23 13:21:31
Ismét előrehozott választást írhatnak ki Szerbiában
... hét hete tüntet Belgrádban és több szerbiai városban, az államfő lemondását követelve. Aleksandar Vucic köztársasági elnök egyben a kormányzó Szerb Haladó Párt (SNS) elnöke is.
A belgrádi sajtó beszámolói szerint az SNS politikusai nem zárkóznának el az előrehozott választástól, de Aleksandar Vucic úgy nyilatkozott, egyelőre még nem tartja indokoltnak a voksolás kezdeményezés...
2019-01-21 15:01:42
Szigorú biztonsági intézkedésekkel készül Putyin látogatására Belgrád
... embere, külföldi látogatásai alkalmával mindig több biztonsági gyűrű is körbeveszi, jól látható és "láthatatlan" testőrök is védik.
A szerb sajtó információi szerint az orosz küldöttség belgrádi tartózkodása idején több mint húsz megállapodást írnak alá a felek. Ezek főként az energiaügy, az infrastruktúra, a mezőgazdaság, az oktatás és a kultúra területét érintik.
Vlag...
2019-01-16 13:42:10
Ciprasz szerint a koszovói vámok megemelése csak "olaj a tűzre" Pristina és Belgrád kapcsolatában
... bírálta Pristinának azt a lépését is, hogy hadsereggé alakítja a biztonsági erőket. Aláhúzta, hogy Görögország támogatja Szerbiát a Koszovóval folytatott vita rendezésében, és arra kérte a belgrádi politikusokat, hogy folytassák a kapcsolat rendezését célzó békés törekvéseiket.
Aleksandar Vucic a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy Szerbia számára fontos az, hogy Görögország és ...
2018-12-22 07:08:18
Szerbiában tizenöt év börtönre ítélték a "balkáni kokainkirályt"
... Nyugat-Európába.
Saricot 2015-ben első fokon húsz év letöltendő börtönbüntetésre ítélték, ám ezt később a fellebbviteli bíróság megsemmisítette, mert úgy ítélte meg, hogy az illetékes belgrádi bíróság hibázott, amikor nem a 2005-ben elfogadott, enyhébb büntetési tételeket tartalmazó szerb büntető törvénykönyv szerint szabta ki a büntetéseket, hanem az új, 2009 óta létező, sú...
2018-12-10 13:31:33
Hasogdzsi-ügy - A meggyilkolt újságíró személyes holmijára bukkanhattak egy autóban
... rekonstruálni azt is, hogy azok az autók, amelyek október 2-án hagyták el Szaúd-Arábia isztambuli főkonzulátusát, milyen helyeken álltak meg. Ezért az Isztambul külterületi zöldövezetének számító Belgrádi erdőben, illetve a Márvány-tenger déli partján fekvő egyik város, Yalova környékén is kutatnak.
Az Ihlas török hírügynökség kedden tudatta: a hatóságok kedden két órán át vi...
2018-10-23 20:41:47
Diplomáciai viszály tört ki Zágráb és Belgrád között, amiért utóbbi a hitleri Németországhoz hasonlította Horvá
... eleget a szerb államfő meghívásának, és nem látogat el Belgrádba, ami valamikor ősszel lett volna esedékes.
A szerb államfő szerint a horvát sajtó hajtóvadászatot indított ellen. Belgrádi sajtótájékoztatóján kedden újságírói kérdésre válaszolva Vucic kijelentette: azt szeretné, ha Horvátországgal jó viszony maradna fenn, és bárkit szeretettel várnak, aki Szerbiába látogat, d...
2018-08-07 22:58:49
1 2 3 6 7 10 11 12 13 14 
Címkék: Letartóztatták Azerbajdzsán, Ivica Dacic, Ramush Haradinaj, Aleksandar Vucic, Szerb Haladó Párt, koszovói kormányfő, szerb politikusokat, migráns férfit, szerbiai árukra, koszovói vámok, meggyilkolt újságíró, hitleri Németországhoz, belgrádi nagykövetet, sajtó megkeresésére, diplomatát Azer, ország északi, intézkedés mindaddig, belgrádi sajtó, szerb politikusok, egyik támadót, illegális bevándorlók, kávézó előtt, húszéves férfira, úgynevezett balkáni, migránsok száma, államfő lemondását, kormányzó Szerb, előrehozott választástól, voksolás kezdeményezés, szerb sajtó, orosz küldöttség, kultúra területét, biztonsági erőket, belgrádi politikusokat, kapcsolat rendezését, sajtótájékoztatón kiemelte, fellebbviteli bíróság, illetékes belgrádi, 2005-ben elfogadott, hatóságok kedden, szerb államfő, horvát sajtó, börtönbüntetésre, intézkedésekkel, külügyminiszter, hajtóvadászatot, horvátországgal, megsemmisítette, németországhoz, migránsútvonal, letartóztatták, visszavonhatja, függetlenségét, főkonzulátusát,
© 2013 TVN.HU Kft.