Belépés
Húsvéti fonott kalács........
... A maradék lisztet hozzáadjuk, és a konyhagép dagasztókarjával lágy tésztává dolgozzuk. Ha túl lágy lenne, egy kevés lisztet adunk még hozzá. A tésztából cipót formálunk, egy mély, belisztezett tálba vagy kelesztőtálba fektetjük, és 40 percig kelni hagyjuk. Ezalatt a duplájára nő.
3. Egy gyúrólapot belisztezünk, és a megkelt kalácstésztát 3 egyenlő részre osztjuk, majd egyenké...
2021-03-23 14:10:11
Szilvás sütemény
... helyen,magozzuk ki a szilvát és készítsük el a morzsát a következő képen: keverjük össze a puha rámát ,a cukrot és a lisztet.
Nem tészta készül,hanem morzsa !
Nyújtsd ki a tésztát a belisztezett gyúródeszkán a tepsi méretének megfelelően , fektessük a rámával kikent tepsibe , és sűrűn rakjuk rá a szilvát úgy , hogy a belseje felfelé nézzen, szórjuk rá az apró morzsát....
2019-09-11 13:19:58
Fehérboros pulykatokány
... 1 cm széles csíkokra vágjuk, sóval, borssal fűszerezzük, lisztbe forgatjuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy serpenyőben, felhevített olívaolajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a belisztezett, csíkokra vágott húst, majd a sűrített paradicsomot. Pár perc sütés után, hozzáadhatjuk a finom metéltre vágott gépsonkát és a csemegeuborkát is.
Felöntjük a fehérborral és a csontléve...
2018-09-09 16:31:42
Konyhai kisokos
... vékonyra nyújtott tésztát is könnyen kezelhetjük, ha rácsavarjuk a sodrófára, majd óvatosan rágörgetjük a sütőlapra.

A ragadós tésztát (mint például a mézes-krémes tésztája) belisztezett fólialapok közé téve tudjuk könnyedén kinyújtani.

Hogyan lesz a fánk "szalagos"? Bő, forró zsiradékban süssük, egyszerre csak keveset tegyünk az edénybe, hogy szabadon úszkál...
2018-07-31 14:15:06
BARACKOS PITE - variációk
... tojáshab egyharmadát rátesszük, óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk. A többi lisztet és a habot még két részletben ugyan így adjuk hozzá.
A masszát egy 35x25 centis, kivajaz...
2018-07-16 10:55:00
Raffaelló szelet:
... mogyoró

Elkészítés:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a cukrot is hozzáadjuk. A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal a habba forgatjuk. Kivajazott, belisztezett tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20 percig sütjük. A krémhez a tojássárgákat a pudingporral, 1 dl tejjel és a fele cukorral simára ke...
2018-04-13 11:36:57
Citromos szelet
... keverjük. Hozzáadjuk a citrom lereszelt héját és a levét, az olvasztott vajat, a sütőporral elkevert lisztet, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kb. 25X35 cm-es kivajazott, enyhén belisztezett tepsibe simítjuk és 180 °C-on sütjük. Ha kihűlt, citrommázzal bevonjuk. Ehhez a porcukrot a citromlével addig kevergetjük, míg teljesen fel nem oldódik. Egyenletesen a tésztára kenjük, ...
2018-04-13 11:32:05
Hagymás focaccia
... folyós, ragadós masszát folpakkal letakarjuk, és hagyjuk a duplájára kelni 10-18 óra alatt.
Fedeles tepsibe vagy sütőtálba 2 ek olívaolajat merünk. A megkelt tésztát jól belisztezett felületen lisztes kézzel hosszúkás téglává formázzuk és a tepsiben minden oldalán az olajba forgatjuk, majd laposra nyomkodjuk úgy, hogy a sarkokat is kitöltse. Meleg helyen, letakarva ke...
2018-03-16 22:43:35
Zsályás-bazsalikomos gnocchi
... összezúzzuk, beleszitálunk 15 dkg lisztet, a fűszereket, és hozzáadunk egy nagy csipet sót. A maradék lisztet folyamatosan hozzáadagolva kézzel összedolgozzuk. A tésztát kiöntjük egy belisztezett felületre, és 1 percig gyúrjuk, majd 10 percig hagyjuk pihenni.
Felforralunk egy nagy lábos sós vizet, majd takarék lángra tesszük. A tésztát négy részre osztjuk, majd hosszú...
2018-02-13 23:54:35
Farsang idején - 5 SZUPER FÁNKRECEPT
... át. Dolgozd
össze a liszttel, tojássárgával, zsírral, sóval és a tejben cukorral felfuttatott élesztővel. A tésztát liszttel meghintett deszkán nyújtsd
ujjnyi vastagra, és belisztezett pogácsaszaggatóval darabold fel.
A kiszaggatott fánkocskákat meleg helyen keleszd meg 1 óra alatt. A fánkokat bő, forró olajban süsd pirosra. Ezt a fánkot édesen és sósan is fogyaszth...
2018-02-12 13:27:19
1 2 3 ..........34 35 .....52 53 .....68 69 70 
Címkék: BARACKOS PITE, SZUPER FÁNKRECEPT, maradék lisztet, konyhagép dagasztókarjával, kevés lisztet, tésztából cipót, gyúrólapot belisztezünk, megkelt kalácstésztát, következő képen, puha rámát, tepsi méretének, rámával kikent, apró morzsát, szalonnát vékony, sűrített paradicsomot, finom metéltre, ragadós tésztát, mézes-krémes tésztája, többi lisztet, 35x25 centis, tojásfehérjét kemény, vége felé, kókuszreszelékkel összekeverjük, habba forgatjuk, fele cukorral, citrom lereszelt, olvasztott vajat, sütőporral elkevert, kemény habbá, citromlével addig, tésztára kenjük, duplájára kelni, megkelt tésztát, tepsiben minden, olajba forgatjuk, nagy csipet, tésztát kiöntjük, belisztezett felületre, nagy lábos, tésztát négy, tejben cukorral, tésztát liszttel, kiszaggatott fánkocskákat, fánkot édesen, dagasztókarjával, összedolgozzuk, csemegeuborkát, tojásfehérjét, beleforgatjuk, mozdulatokkal, kelesztőtálba, hozzáadhatjuk, tojássárgával, kalácstésztát, összekeverjük, tojássárgákat, beleszitálunk, hozzáadagolva, előmelegített,
© 2013 TVN.HU Kft.