|
|
|
... A maradék lisztet hozzáadjuk, és a konyhagép dagasztókarjával lágy tésztává dolgozzuk. Ha túl lágy lenne, egy kevés lisztet adunk még hozzá. A tésztából cipót formálunk, egy mély, belisztezett tálba vagy kelesztőtálba fektetjük, és 40 percig kelni hagyjuk. Ezalatt a duplájára nő.
3. Egy gyúrólapot belisztezünk, és a megkelt kalácstésztát 3 egyenlő részre osztjuk, majd egyenké... |
2021-03-23 14:10:11 |
|
|
|
|
|
|
... helyen,magozzuk ki a szilvát és készítsük el a morzsát a következő képen: keverjük össze a puha rámát ,a cukrot és a lisztet.
Nem tészta készül,hanem morzsa !
Nyújtsd ki a tésztát a belisztezett gyúródeszkán a tepsi méretének megfelelően , fektessük a rámával kikent tepsibe , és sűrűn rakjuk rá a szilvát úgy , hogy a belseje felfelé nézzen, szórjuk rá az apró morzsát.... |
|
2019-09-11 13:19:58 |
|
|
|
|
|
|
... 1 cm széles csíkokra vágjuk, sóval, borssal fűszerezzük, lisztbe forgatjuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy serpenyőben, felhevített olívaolajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a belisztezett, csíkokra vágott húst, majd a sűrített paradicsomot. Pár perc sütés után, hozzáadhatjuk a finom metéltre vágott gépsonkát és a csemegeuborkát is.
Felöntjük a fehérborral és a csontléve... |
2018-09-09 16:31:42 |
|
|
|
|
|
|
... vékonyra nyújtott tésztát is könnyen kezelhetjük, ha rácsavarjuk a sodrófára, majd óvatosan rágörgetjük a sütőlapra.
A ragadós tésztát (mint például a mézes-krémes tésztája) belisztezett fólialapok közé téve tudjuk könnyedén kinyújtani.
Hogyan lesz a fánk "szalagos"? Bő, forró zsiradékban süssük, egyszerre csak keveset tegyünk az edénybe, hogy szabadon úszkál... |
|
2018-07-31 14:15:06 |
|
|
|
|
|
|
... tojáshab egyharmadát rátesszük, óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk. A többi lisztet és a habot még két részletben ugyan így adjuk hozzá.
A masszát egy 35x25 centis, kivajaz... |
|
2018-07-16 10:55:00 |
|
|
|
|
|
|
... mogyoró
Elkészítés:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a cukrot is hozzáadjuk. A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal a habba forgatjuk. Kivajazott, belisztezett tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20 percig sütjük. A krémhez a tojássárgákat a pudingporral, 1 dl tejjel és a fele cukorral simára ke... |
2018-04-13 11:36:57 |
|
|
|
|
|
|
... keverjük. Hozzáadjuk a citrom lereszelt héját és a levét, az olvasztott vajat, a sütőporral elkevert lisztet, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kb. 25X35 cm-es kivajazott, enyhén belisztezett tepsibe simítjuk és 180 °C-on sütjük. Ha kihűlt, citrommázzal bevonjuk. Ehhez a porcukrot a citromlével addig kevergetjük, míg teljesen fel nem oldódik. Egyenletesen a tésztára kenjük, ... |
2018-04-13 11:32:05 |
|
|
|
|
|
|
... folyós, ragadós masszát folpakkal letakarjuk, és hagyjuk a duplájára kelni 10-18 óra alatt.
Fedeles tepsibe vagy sütőtálba 2 ek olívaolajat merünk. A megkelt tésztát jól belisztezett felületen lisztes kézzel hosszúkás téglává formázzuk és a tepsiben minden oldalán az olajba forgatjuk, majd laposra nyomkodjuk úgy, hogy a sarkokat is kitöltse. Meleg helyen, letakarva ke... |
2018-03-16 22:43:35 |
|
|
|
|
|
|
... összezúzzuk, beleszitálunk 15 dkg lisztet, a fűszereket, és hozzáadunk egy nagy csipet sót. A maradék lisztet folyamatosan hozzáadagolva kézzel összedolgozzuk. A tésztát kiöntjük egy belisztezett felületre, és 1 percig gyúrjuk, majd 10 percig hagyjuk pihenni.
Felforralunk egy nagy lábos sós vizet, majd takarék lángra tesszük. A tésztát négy részre osztjuk, majd hosszú... |
2018-02-13 23:54:35 |
|
|
|
|
|
|
... át. Dolgozd
össze a liszttel, tojássárgával, zsírral, sóval és a tejben cukorral felfuttatott élesztővel. A tésztát liszttel meghintett deszkán nyújtsd
ujjnyi vastagra, és belisztezett pogácsaszaggatóval darabold fel.
A kiszaggatott fánkocskákat meleg helyen keleszd meg 1 óra alatt. A fánkokat bő, forró olajban süsd pirosra. Ezt a fánkot édesen és sósan is fogyaszth... |
2018-02-12 13:27:19 |
|
|
|
|