|
|
|
... el előző nap úgy még ízletesebb és puhább lesz a hús. A vöröshagymát megtisztítjuk, felszeleteljük és karikákra szedjük.
A húst serpenyőben szép pirosra sütjük. A hagymakarikákat belisztezzük és bő forró olajba kisütjük.
Egyszerre mindig csak keveset tegyünk az olajba gyorsabban sül, nem ázik el és így marad ropogós.
Szűrőbe vagy papírtörlőre szedjük. A tojásokból t... |
2018-09-09 16:27:31 |
|
|
|
|
|
|
... közepesen kemény tészta legyen belőle.
Jól kidolgozzuk (ez a konyhai robotgéppel könnyen és gyorsan megtehető), majd cipót formálva belőle, lisztezett, nagy tálba rakjuk. A tetejét is belisztezzük, ezután letakarjuk egy tiszta konyharuhával. Duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és tenyérnyi darabokat szakítunk ki belőle. Olajos kézzel szé... |
|
2018-07-31 14:19:30 |
|
|
|
|
|
|
... adjuk.
Nagyon ragacsos tésztát kapunk, lehűtjük hűtőben kb. 1 óra.
Amint lehűlt, 5 felé osztjuk a tésztánkat, most már nyújtható lesz. Sütőpapírt kicsit belisztezzük és elnyújtjuk az első lapot kb. 30x35 cm, a többivel is így járunk el.
Előmelegített sütőbe 180 C-on 7-10 perc alatt világosra sütjük, figyelni kell, mert gyorsan sül... |
2018-02-07 18:26:03 |
|
|
|
|
|
|
... tojásfehérjét laza
mozdulatokkal beleforgatjuk. A lisztet a sütőporral és a sóval elkeverjük, és könnyedén
a banános masszába forgatjuk.
Egy kuglófformát margarinnal kikenünk, belisztezzük, a banános tésztával megtöltjük.
Sütőben, kis lánggal (150 fok, légkeveréses sütőben 135 fok) kb. 1 óra 30 percen át sütjük. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük. ... |
|
2017-12-22 17:33:33 |
|
|
|
|
|
|
... hogy ne száradjon ki, és egy órára hűtőbe tesszük.
Pihentetés után, vékonyan lisztezett gyúródeszkán, a tésztát 1 mm vastagra, enyhén áttetszőre nyújtjuk. Mindkét felét belisztezzük, majd hengerré hajtogatjuk(minél többször hajtjuk, annál hosszabb lesz a tészta!), majd 7-8 mm széles csíkokra szeleteljük. (Ha nem akarjuk az egészet megfőzni,ruhaszárítóra lógatva kiszár... |
|
2017-09-09 22:41:02 |
|
|
|
|
|
|
... Amikor a tészta eleget pihent, egyenként kinyújtjuk. (Ha belenyomjuk az ujjunkat a tésztába, és ott marad a helye, akkor elég puha.) A nyújtáshoz az asztalra teszünk egy tiszta abroszt, belisztezzük, majd a tésztát a tenyerünkkel kilapítgatjuk, és elkezdjük kihúzni. A kezünket belisztezzük, a tészta tetejét kissé bezsírozzuk, és a kézfejünkkel, belülről kifelé haladva óvatosan húz... |
2017-01-31 23:49:49 |
|
|
|
|
|
|
... sajtot is. Ezután a zöldségeket egy fakanállal vagy egy spatulával jól beledolgozzuk.
Egy hosszúkás kenyérsütő formát vagy egy őzgerinc formát vékonyan megkenünk olajjal és belisztezzük.
Mi őzgerinc formát használtunk.
Beleöntjük a masszát, jól elegyengetjük, majd közepes lángon sütjük körülbelül 30 - 40 percet. Érdemes tűpróbával ellenőrizni, akkor látj... |
2017-01-30 09:33:25 |
|
|
|
|
|
|
... cs. sütőpor
- 3 ek kakaópor
- 2 tojás
- 6 dkg kókuszreszelék
- 15-20 dkg meggy
- 2 tojásfehérje
- 2 cs. habfixáló
Egy tepsit kikenünk vajjal és belisztezzük. Félretesszük.A lisztet a sütőporral egy nagyobb keverőtálba öntjük és hozzákeverjük a kakaóport. A darabokra vágott margarint a szintén darabokra vágott csokival egy lábasban felolvas... |
2017-01-26 14:27:41 |
|
|
|
|
|
|
... ruhával letakarjuk, 10 percig pihentetjük, majd ismét átgyúrjuk.
Enyhén lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát, majd átlósan két háromszögre vágjuk. Az egyiket belisztezzük, félretesszük. A másik háromszöget egyenlő oldalúra nyújtjuk, a közepét megkenjük a bazsalikomos-fokhagymás paradicsomlével, rárakjuk a bab felét, és megszórjuk a sajt felével.... |
2016-12-05 21:19:03 |
|
|
|
|
|
|
... aroma
25 dkg. vaj
15 dkg. porcukor
20 dkg. étcsokoládé
kevés olivaolaj
Elkészítése:
Két őzgerinc formát olvasztott vajjal kikenünk, belisztezzük.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a porcukorral, majd lazán belekeverjük a sárgákat, az olajat, és a vizet, végül a sütőporos lisztet is hozzáforgatjuk... |
2016-12-01 12:59:41 |
|
|
|
|