|
|
|
...
Hagymásiné Berei Joli Jol...
Leirok egy nagyon finom receptet, ugy találtam, de azóta a család kedvence lett. Kostoljátok meg, jó étvégyat hozzá.
Zalai borzas hús
Hozzávalók:
80 dkg sertéscomb, 30dkg burgonya, 10 dkg liszt, 10 dkg reszelt sajt,
1db tojás , 1dl tej, 2 gerezd fokhagyma, őrölt bors, só... |
2014-06-13 17:21:33 |
|
|
|
|
|
|
... megmaradt tejet. A tésztát addig gyúrjuk-gyömöszöljük, amíg hólyagossá válik. Ekkor beledolgozzuk a vajat is. Cipót formálunk belőle, és liszttel meghintett tálba rakva, a tetejét is belisztezzük.
Ruhával letakarva addig kelesztjük, amíg eredeti térfogatához képest duplájára nő. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és lisztbe mártott nagy fánkszaggatóval vagy pohá... |
|
2014-05-24 19:26:39 |
|
|
|
|
|
|
... deszkához, annak a felmenőit emlegetve, akire haragszunk (nekem csapkodás nélkül is jó szokott lenni, de néha jól jön az, ha a férfiak látják/hallják mekkora macera egy ilyen süti). Ezután belisztezzük a gyúródeszkát és a tésztát kinyújtjuk kb. akkorára, mint a deszka (2-3 mm vastagra). Ezután 10 deka vajat vagy margarint elkeverünk három evőkanál porcukorral s egy csomag vanillin... |
2014-05-07 13:55:00 |
|
|
|
|
|
|
... labdát formázunk belőle és előre-hátra, bal kézzel magunk felé nyújtjuk, miközben jobb kézzel eltoljuk magunktól. 10 percig gyúrjuk, amíg sima, rugalmas, puha tésztát nem kapunk.
Belisztezzük a tészta tetejét, és 15 percig szobahőmérsékleten kelesztjük.
Amíg a tészta kel, addig elkészítjük a paradicsomszószt. Ehhez felmelegítünk egy lábost, majd beleöntünk kevés ... |
|
2013-09-01 19:41:16 |
|
|
|
|
|
|
... letakarva, kb. 15 percig pihentetjük. Ezután a kissé megkelt gombócokból kb. 55 cm hosszú tésztarudakat sodrunk.
A két végét ellentétes irányban a közepéig feltekerjük (ha enyhén belisztezzük őket formázás előtt, akkor nem tapadnak össze). Lazán, hogy sütés közben is megtarthassák a formájukat.
Sütőpapíros tepsin, letakarva hagyjuk őket kb. 30 percig kelni.
... |
|
2012-08-14 11:33:49 |
|
|
|
|
|
|
... hozzávalókat összegyúrjuk, a nyújtógéppel vékonyra nyújtjuk (6-os fokozaton). 8 cm átmérőjű kerek lapokat szaggatunk a tésztából.
A sütőformákat olvasztott vajjal bekenjük, belisztezzük. Mindegyikbe egy kerek lapot rakunk, belenyomkodjuk. ¾ részéig megtöltjük a töltelékkel, ami sütéskor feljön és szépen megtelik.
Hozzávalók a töltelékhez:... |
2012-03-26 22:15:28 |
|
|
|
|
|
|
... hozzávalókat összegyúrjuk, a nyújtógéppel vékonyra nyújtjuk (6-os fokozaton). 8 cm átméroju kerek lapokat szaggatunk a tésztából.
A sütoformákat olvasztott vajjal bekenjük, belisztezzük. Mindegyikbe egy kerek lapot rakunk, belenyomkodjuk. 3 részéig megtöltjük a töltelékkel, ami sütéskor feljön és szépen megtelik.
Hozzávalók a töltelékhez:
- 150 g d... |
2012-03-26 21:59:30 |
|
|
|
|
|
|
... Legalább 24 órára hűtőbe tesszük, de az sem baj ha 2-3 napra. A hagymát felszeleteljük és karikákra szedjük.
Elkészítés: A hús mindkét oldalát kevés olajon átsütjük. A hagymát belisztezzük, majd szűrőbe tesszük és lerázzuk róla a felesleget. Bő, forró olajban kis adagokban ropogósra sütjük, majd papírtörlőre vagy szalvétára szedjük. A lényeg, hogy az olajat leitassuk ró... |
2011-10-04 18:45:01 |
|
|
|
|
|
|
... dkg cukor
Elkészítés:
Elő melegítjük a sütőt 180 fokra. A tortaformánk alját kiszedjük, és egy tepsire helyezzük a karikát, két újságlapra, vagy sütőpapírra, és belisztezzük picit. Elkészítjük a piskótánkat. A fehérjét elkezdjük verni, majd ha kezd fehéredni, akkor beleszórjuk a cukrot,és kemény habbá verjük. Ha kész, rászitáljuk a tetejére a lisztet és a kak... |
2011-05-13 07:05:40 |
|
|
|
|
|
|
... dkg sertéskaraj, só, zsír, liszt, 15 dkg füstölt szalonna, 40 dkg gomba, zöldpaprika, paradicsom (vagy lecsó), pirospaprika, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 3 dl tejföl.
A bordákat belisztezzük, sózás után elősütjük, majd lábasba szedjük. Az apró kockákra vágott füstölt szalonnát az elősütéshez felhasznált zsírban megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre... |
2011-01-26 20:19:19 |
|
|
|
|