Belépés
Vacsoracsata-Mari-Desszert
... a magházát vájjuk ki. Tegyük egy kis tálba a gesztenyemasszát, öntsük rá a tejszínt, tegyük hozzá az összetört diót és a kekszet, majd dolgozzuk lágy masszává. Töltsük meg a kivájt almák belsejét a gesztenyés krémmel, majd tegyük egy tűzálló tálba. Csorgassuk meg olvasztott vajjal és juharsziruppal. Tegyük forró, 150 fokos sütőbe és pároljuk 10-12 perc alatt puhára.

Tál...
2008-03-19 17:15:59
Hétvégi villámdiéta
... alábbi diéta ételadagjai is két személyre szólnak.

Péntek

Vacsora

Hideg uborkaleves és töltött paradicsom: Egy megmosott kígyóuborkát meghámozunk, belsejét (magházát) kivájjuk és l pohár joghurttal szétturmixoljuk. Negyed liter zacskós levessel felöntjük, majd ízesítjük. Négy paradicsomot lefejezünk, kivájjuk. 25 dkg tonhalat feldarabolunk, ...
2008-02-03 22:02:54
Itt a farsang...........
... ízesítjük.

Húsételek

Farsangi részeges csirke

hozzávalók: egy csirke, 8 dkg vaj, 3 dl fehérbor, 12 dkg füstölt szalonna, majoránna, őrölt bors és só

A megmosott csirkét kívül-belül megsózzuk, belsejét majoránnával, külső felületét borssal fűszerezzük. Az így előkészített csirkét magas falú tepsibe helyezzük, leöntjük olvasztott vajjal, t...
2008-01-16 17:13:50
Cipóban sült hagymaleves
... forrald össze, ha kell, sózd utána. Vedd le a tűzről, és keverd hozzá a fehérbort.

A zsemlék tetején csinálj egy kb. 2-3 cm-es kör alakú nyílást, és azon keresztül szedd ki a belsejét. Óvatosan, nehogy megrepedjen, vagy kilyukadjon. Nyúlj bele az ujjaddal, és körbe nyomogasd a tésztáját a héjához. Tedd meleg (ne forró!) sütőbe, és szárítsd ki egy kicsit.
...
2007-12-27 22:44:23
Tojáslikőr 1
... tejet a vaníliarúddal felforralni, majd leszedni a fölét. A tojássárgákat a cukorral krémesre keverni, majd beleönteni a szeszeket. A még meleg tejből kivenni a vaníliarudat, ketté vágni, belsejét kikaparni, és a tojásos krémmel együtt a tejbe rakni, majd takarékon kicsit összemelegíteni. Nem szabad felforralni, mert a tojás kicsapódik! Kihűteni és hűtőben tárolni. Már másnap fog...
2007-12-27 15:28:35
Bableves cipóban
... pirítjuk.

Belekeverjük a zúzott fokhagymát, és a levesbe öntjük. Vigyázni kell, mert erősen forrni fog! Elkeverjük a levesben, és még 10 percig forraljuk. Közben a cipók tetejét levágjuk, kikaparjuk a belsejét, és 180 C-fokra előmelegített sütőben kicsit megpirítjuk.

Amikor elkészült a leves, belemerjük a cipókba, tetejére tejfölt teszünk, és azonnal tálal...
2007-11-18 11:55:31
A drágakövek 5.
... általában a glyptika egyik legnagyobbszerű alkotása, a ma a nápolyi múzeumban őrzött Farnese-csésze, ez az egyetlen darab szardonixból kidolgozott gyönyörű darab, melynek külsejét egy Gorgó-fő, belsejét mitológiai vonatkozású jelenet díszíti. Innen került ki a Louvrenak onixból remekelt Ptolemaios-vázája s a híres Ptolemaios-kameók, melyek egyikét Bécs őrzi, másikát RUBENS másolta...
2007-10-10 11:15:25
szülői teszt :)
... amit a kecskék megesznek vagytönkretesznek!

Amig ezt nem tudod könnyen megcsinálni, ne is ábrándozz a gyerekekről!



11.

Vájd ki egy dinnye belsejét! Csinálj rá egy kis lyukat! Akaszd a

mennyezetre, és lenditsd meg ! Végy egy tányér spenótfozeléket, és egy

kanállal próbáld meg a spenótot a lengedező dinnyé...
2007-08-31 14:53:01
Rejtélyek - Gíza
... asztronómiai megfigyelések segítségével ? Vagy talán használtak már vízzel töltött szintezőt ? De hogy miként állt össze ez a terv még csak nem is sejthetjük...

A piramis belsejét alkotó kövek mind a gízai fennsíkról származnak. A Szfinx, Khephrén fáraó jelképe egy kőfejtő helyén áll. A kívül lévő turai mészkövek a Nílus keleti partjáról ...
2007-04-26 04:59:03
Ki zenél?
... származhatnak ezek a szép hangok. Sejtették, hogy lennie kell egy zongoristának, akit nem látnak bár, de hallják, hogy a közelükben van.

Egy nap egy kisegér kijjebb merészkedett a zongora belsejéből és felfedezte a zene titkát. Különböző hosszúságú fémhúrok rezegtek, és ez a rezgés adta a hangokat. Így hát az egerek nem hittek tovább a zongoristában, hanem tud...
2007-04-23 09:51:57
1 2 3 .8 .12 .15 16 
Címkék: magházát vájjuk, összetört diót, kivájt almák, gesztenyés krémmel, tűzálló tálba, megmosott kígyóuborkát, megmosott csirkét, zsemlék tetején, vaníliarúddal felforralni, cukorral krémesre, tojásos krémmel, tejbe rakni, tojás kicsapódik, zúzott fokhagymát, levesbe öntjük, cipók tetejét, glyptika egyik, nápolyi múzeumban, egyetlen darab, híres Ptolemaios-kameók, kecskék megesznek, dinnye belsejét, tányér spenótfozeléket, piramis belsejét, gízai fennsíkról, kívül lév&otilde, szép hangok, kisegér kijjebb, zongora belsejéb&#245, zene titkát, rezgés adta, gesztenyemasszát, összemelegíteni, spenótfozeléket, szétturmixoljuk, legnagyobbszerű, juharsziruppal, előmelegített, feldarabolunk, tojássárgákat, megfigyelések, zongoristának, származhatnak, vaníliarúddal, zongoristában, merészkedett, paradicsomot, majoránnával, szardonixból, vacsoracsata, belekeverjük, segítségével, előkészített, asztronómiai, kígyóuborkát, vaníliarudat, megrepedjen, fűszerezzük, felforralni, kilyukadjon, vonatkozású, uborkaleves, hagymaleves,
© 2013 TVN.HU Kft.