|
|
|
Pikáns töltött paradicsom
.........................
Hozzávalók: 10-12 db nagyobb, kemény paradicsom, 10 dkg juhtúró, 2 db
közepes burgonya, 1 teáskanál Piros arany, ételízesítő, 1 teáskanál
mustár, késhegynyi hagymakrém, 1 kávéskanál vaj, késhegynyi őrölt
bors, 1 teáskanál só.
Elkészítése: A paradicsomok tetejét levágjuk, belét... |
2010-09-30 19:28:36 |
|
|
|
|
|
|
Tojásos spenótgaluska
.....................
Hozzávalók: 20 dkg friss spenót vagy 1 csomag mirelit spenót,
8 db tojás, 4 gerezd fokhagyma, 8 evőkanál liszt, 1 evőkanál vaj,
1 evőkanál só, vegeta.
Elkészítése: A spenótot megpároljuk vízben, hozzáadjuk az összezúzott
fokhagymát és összeturmixoljuk. (Ha mirelittel dolgozunk, a... |
|
2010-09-30 19:27:24 |
|
|
|
|
|
|
...
Töltött karalábé
................
Hozzávalók: 10-12 db zsenge karalábé, fél csomag szója-granulátum,
fél csésze rizs, 2 db tojás, 1-1 késhegynyi hagyma- és fokhagymakrém,
késhegynyi pirospaprika, csipetnyi őrölt bors, 1 teáskanál só, 1
kávéskanál vaj, fél pohár tejföl, vegeta.
Elkészítése: A karalábét megtisztítjuk és sós vízb... |
2010-09-30 19:26:32 |
|
|
|
|
|
|
Szójaburger
...........
Hozzávalók: 1 csomag szója-granulátum, 1 db zsemle, 2 evőkanál
szójaliszt, 1-1 késhegynyi hagyma- és fokhagymakrém, késhegynyi
pirospaprika, késhegynyi őrölt bors, 1 teáskanál só, 2 db
tojás, a sütéshez: olaj, 4 db hamburger buci, salátalevél,
kígyóuborka-szeletek, ketchup és mustár.
Elkészítése: A ... |
|
2010-09-30 19:25:46 |
|
|
|
|
|
|
...
Zöldségkrémleves
................
Hozzávalók: friss vegyes zöldség (kb. fél kg, főleg sárgarépa),
késhegynyi curry, 1 teáskanál só, 2 db babérlevél fél csokor
petrezselyem, 1 evőkanál tárkonyecet, fél pohár tejföl, vegeta.
Elkészítése: A megtisztított zöldségeket felaprítjuk és a
babérlevéllel puhára főzzük, annyi ví... |
|
2010-09-30 18:07:48 |
|
|
|
|
|
|
Zelleres, savanykás bableves
............................
Hozzávalók: fél kg szárazbab, 1 db friss zeller a zöldjével együtt,
10 dkg szarvacska vagy hasonló száraztészta, 3 db babérlevél, 1
teáskanál só, 1 kávéskanál olaj, csipetnyi cukor, 1 evőkanál liszt,
csipetnyi pirospaprika, fél pohár tejföl, vegeta.
Elkészítése: Az előz&... |
2010-09-30 17:38:59 |
|
|
|
|
|
|
Zelleres, savanyú lencseleves
.............................
Hozzávalók: 25 dkg lencse, 1 db friss zeller, a zöldjével együtt,
1 evőkanál tárkonyecet, 2 gerezd fokhagyma, 2 fej hagyma, 2 db
babérlevél, 1 teáskanál só, csöpp olaj, vegeta.
Elkészítése: A lencsét 10 órán át áztatjuk, majd leszûrjük és
másfélszer annyi vízben feltes... |
2010-09-30 17:26:01 |
|
|
|
|
|
|
Búzafű
A búzafűlé jelenleg a világ egyik legnépszerűbb új egészséges táplálkozás-kiegészítőjévé válik.
Valójában nem újdonság ennek a fiatal búzából préselt édeskés, zöld lének az alkalmazása az egészség védelmére. Ismert volt Sumerben, Egyiptomban, a yogikus Óind - kultúrában é... |
2010-09-30 10:57:43 |
|
|
|
|
|
|
Haspuffadás, hasgörcsök, hasmenés, hányinger, hányás, bőrkiütések - csak néhány a Crohn-betegséggel járó tünetek közül. Ez a krónikus bélrendszeri gyulladás nagyon alattomos, sokszor évekig alig észrevehető tüneteket produkál, majd minden ok nélkül újra aktív lesz és megkeseríti a betegek életét. Korábban hazánkban nagyon kevés Crohn-betegről tudtak az orvosok, míg ma ez a... |
2010-09-29 22:36:53 |
|
|
|
|
|
|
TAÁBORY JÁNOS
Mint néma pacsirta
(Részlet)
Az árnyak testté lettek. Sír nélkül alszanak. Mind néma.
Elfolynak lelkünkön szerető emléknek. Remeg a láng,
akár enyelegve nevetgélő, szürke tollruhás madárseregtől
a sűrű lomb, a csönd tömör csúcsán segítségért ágaskodik,
szinte hallom, ahogy felsikolt... |
2010-09-28 08:13:27 |
|
|
|
|