Belépés
Szlovénia eláll a vízerőmű építésének projektjétől a Mura több szlovén szakaszán
... csökkentette volna a föld alatti vizek szintjét, ami veszélyeztette volna az ivóvízellátást, továbbá az ökológiai kár is sokkal nagyobb lett volna, mint azt a környezeti hatástanulmányokban bemutatták. Egyedi mocsaras területről van szó, amelyből eltűntek volna a területre jellemző hal- és madárfajok - hangoztatták.
A terület egyébként része az öt országot átölelő Mura-Dráva-...
2019-01-22 20:22:31
A magyar kultúra napja - Szili Katalin: számunka a haza a magyar nyelv
...
A határon túli autonómiaügyek egyeztetési eljárásaiban közreműködő miniszterelnöki megbízott kedden a romániai Érsemjénben beszélt erről, mielőtt a magyar kultúra napja alkalmából bemutatták a "Jót 's jól. Kazinczy Ferenc emlékezete" című filmet.
A politikus azt mondta, "ott vagyunk otthon, ahol együtt énekelhetjük a Himnuszt, ahol a nyelvünket használjuk, ahol a kultúrá...
2019-01-22 17:42:29
Bemutatták Debrecen város borait
...
Papp László (Fidesz-KDNP) elmondta: három kategóriában - fehér- és vörösbor, illetve pezsgő - 15 borvidék 67 pincészet 126 bora versengett azért, hogy egy évig viselhesse palackján a Debrecen város bora címkét.
Évről évre nő a résztvevők érdeklődése a verseny iránt és egyre jobb minőségű borok kerülnek az úgynevezett "vakkóstolással" pontozó zsűritagok asztalára - tette...
2019-01-17 15:01:38
Bemutatták a kiskorúak védelméről szóló vatikáni tanácskozás programját
...
Ferenc pápa fogadta a tanácskozást előkészítő bizottság tagjait, az egyházfő elmondta, végig jelen lesz a találkozón. A pápa Federico Lombardi atyát, volt szentszéki szóvivőt nevezte ki moderátornak a találkozó plenáris üléseire.
Az egyházfő szeptemberben hirdette meg a püspöki találkozót azt követően, hogy tavaly először a chilei, majd az egyesült államokbeli püspöki ka...
2019-01-16 23:02:37
A magyar-olasz kulturális kapcsolatokat erősítheti a Piedone-film
...
Felidézte, hogy a televízióban rövidebb, 55 perces verzióban már bemutatták az alkotást, a teljes, 90 perces film premier előtti vetítését pedig kedden tartották a Budapesti Olasz Kultúrintézetben. Az olasz külügyminisztérium segítségével a film híre már eljutott a színész hazájába és elképzelhető, hogy az olasz mozikban is bemutatják majd a magyar Piedone-filmet.
Az Ol...
2019-01-16 16:32:08
Bemutatták A magyar nyelv nagyszótára hetedik kötetét Budapesten
... kereskedelmi forgalomban lévő CD-t is feldolgoztak. A jelentésekre mindig példákat is adnak a szöveggyűjteményből, pontos bibliográfiai adatok megjelölésével - tette hozzá.
Az eseményen bemutatták A magyar nyelv nagyszótára online változatát is. Merényi Csaba informatikus elmondta, hogy az online kiadvány a nagyszotar.nytud.hu címen mindenki számára ingyenesen elérhető regisz...
2019-01-16 14:51:42
Balkán Kobra: krimivígjáték a Turay Ida Színházban
...
"Egy unatkozó szépasszony bérgyilkost fogad fel férje megölésére. A megbízott, a Balkán Kobra azonban nincs a helyzet magaslatán, egyebek mellett rosszul lát, ezért vaktában lő" - mondta a rendező szerdán az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsora közös adásában.
Mint elhangzott, a darab eredetijéül szolgáló művet Ivan Kusan horvát s...
2019-01-16 09:41:14
ITM: több mint 300 felsőoktatási fejlesztés valósul meg 280 milliárdos forrásból
... szerencsétlenségek szimulációjára nyílik lehetőség, továbbá egy élethű mentőautóban is gyakorolhatják az ellátást. A sajtótájékoztatón a kar hallgatói egy megtámadott férfi helyszíni ellátását is bemutatták korszerű eszközökkel.
A PTE az MTI érdeklődésére tudatta, hogy a keddi nyílt napon több mint 500 regisztrált érdeklődő vett részt.
Az ITM roadshowja szerdán Győrben ...
2019-01-15 15:21:55
Cseh Nemzeti Filmmúzeum nyílt Prágában
... kedden megnyílt kiállítás négyéves munka...
2019-01-15 11:11:16
Ismét Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny díjátadó
... Operatőrök Társasága és a Magyar Operatőrök Iskolája együttműködésében, a Sparks kamera- és lámpakölcsönző céggel közösen valósul meg.
A közlemény kiemeli: idén ötven éve annak, hogy bemutatták az Easy Rider című filmet, amelyet a díj egyik névadója, Kovács László, az amerikai független mozi emblematikus alakja fényképezett, és munkájával örökre beírta magát a modern mozi tör...
2019-01-14 10:31:14
1 2 3 ...........................171 172 ..............256 257 ..............341 342 343 
Címkék: Szili Katalin, Bemutatták Debrecen, Bemutatták, Balkán Kobra, Turay Ida Színházban, Cseh Nemzeti Filmmúzeum, Ismét Kovács László, Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny, Kazinczy Ferenc, Papp László, Federico Lombardi, Budapesti Olasz Kultúrintézetben, Merényi Csaba, Kossuth Rádió Jó, Ivan Kusan, Operatőrök Társasága, Magyar Operatőrök Iskolája, Easy Rider, Kovács László, vízerőmű építésének, magyar kultúra, magyar nyelv, kiskorúak védelméről, magyar-olasz kulturális, föld alatti, területre jellemző, terület egyébként, határon túli, romániai Érsemjénben, nyelvünket használjuk, évig viselhesse, résztvevők érdeklődése, verseny iránt, tanácskozást előkészítő, egyházfő elmondta, pápa Federico, találkozó plenáris, egyházfő szeptemberben, püspöki találkozót, egyesült államokbeli, televízióban rövidebb, film híre, színész hazájába, olasz mozikban, magyar Piedone-filmet, jelentésekre mindig, eseményen bemutatták, online kiadvány, unatkozó szépasszony, helyzet magaslatán, rendező szerdán, darab eredetijéül,
© 2013 TVN.HU Kft.