Belépés
Krónika 10. rész (költségvetés, határozathozatalok)
... a családról szól - szögezte le. A költségvetés üzen a fiataloknak, azoknak, akik itthon képzelik el a jövőjüket és gyermeket akarnak vállalni - emelte ki az államtitkár.
A törvényjavaslat azt a célt is szolgálja, hogy az államháztartás hiánya GDP-arányosan három százalék alatt legyen és az adósságráta tovább csökkenjen - mondta.

Határozathozatalok

Módosí...
2020-06-29 19:33:22
Kósa Lajos: a tervezett törvény megtiltja a kizárólagossági szerződéseket a sör-, az üdítő- ás az ásványvíz-pia
... brandek, amelyeket a nagy gyártók importáltak Magyarországra.
Kósa Lajos szerint ugyanez a helyzet az üdítőitalok és az ásványvizek piacán is.
A politikus megismételte: a törvényjavaslata arra irányul, hogy egyrészt tilos legyen kizárólagossági szerződést kötni, másrészt olyan szerződést, ami a kis gyártók kiszorítását lehetővé tevő előnyökhöz juttatja a nagy gyártókat.|...
2020-06-27 13:51:30
MNB Inflációs jelentés: szerény GDP-bővülés várható az idén
... lassabb nominális GDP növekedés hatására. Hozzátette: a költségvetés idei hiánya azonban nemzetközi összehasonlításban alacsony marad. A májusban benyújtott 2021. évi költségvetési törvényjavaslat 2,9 százalékos hiánycélt tartalmaz.
A GDP-arányos államadósság ráta 2011 óta tartó folyamatos csökkenése 2020-ban átmenetileg megáll a magasabb költségvetési hiány és a nominális GD...
2020-06-25 13:41:33
Novák Katalin és Kósa Lajos: a testvéreket segíti az illetéktörvény módosítása
... kapnak. "Ugyanezt teszik a 13. havi nyugdíj, a nyugdíjprémium vagy korábban az Erzsébet-utalványok kapcsán is" - mondta.
Hozzátette: rengeteg pozitív visszajelzést kaptak a törvényjavaslat benyújtását követően, "az emberek örülnek neki, és ez a lényeg".
Kósa Lajos jelezte: gondolkodtak azon is, hogy lehetővé teszik az unokahúgok és unokaöcsök illetékmentes öröklését, d...
2020-06-13 07:02:42
Varga Judit: a kormány a feltételes szabadságra bocsátás szigorítását javasolja
...
A hozzátartozók védelme érdekében a törvényjavaslat további szigorítást is bevezet, és a hozzátartozók sérelmére elkövetett súlyos személy elleni erőszakos bűncselekmények esetén is a feltételes szabadságra bocsátás kizárásáról rendelkezik - közölte az igazságügyi miniszter.
Varga Judit kiemelte: a hozzátartozók védelme érdekében a kisebb tárgyi súlyú cselekményeknél is ...
2020-06-10 14:12:26
A Pedagógusok Szakszervezete nem támogatja az iskolaőrség létrehozását
... Az iskolai agresszió megfékezésére a megelőzést, az ezt segítő szakemberek alkalmazását tartják azonban a leghatékonyabbnak, ezért elutasítják az iskolaőrség létrehozására tett törvényjavaslatot.
Kifejtették: nem állapítható meg a parlament elé benyújtott módosításból, ki és miként dönti majd el, egy iskolában szükséges-e az iskolaőrség alkalmazása, a nevelési-oktatási intézm...
2020-06-09 11:41:57
Koronavírus - Varga Judit: a magyar védekezés volt az egyik legsikeresebb Európában
... együttműködésére".
Az igazságügyi miniszter kiemelte, hogy a nemzetközi viszonylatban is rendkívül sikeres védekezésnek köszönhetően a kormány már május 26-án benyújtotta az Országgyűlésnek azt a törvényjavaslatot, amely a veszélyhelyzet megszüntetését célozza.
Ugyanakkor hangsúlyozta, a járványügyi készültséget fenn kell tartani,hogy a kormány továbbra is időben hozhass...
2020-06-05 15:22:45
Koronavírus - Gulyás: sikeresen és eredményesen védekezett Magyarország
... járványügyi szabályokat.
Gulyás Gergely elmondta, a kormány benyújtotta az Országgyűlésnek ajárványügyi készültség fenntartásról és a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot.
Június 16-át követően egy-két napon belül megszűnhet a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet. Ezt követően a színházak, múzeumok, mozik és fürdők kinyithatnak.
A kormány sze...
2020-06-04 12:51:48
Koronavírus - Szijjártó: az év végéig fel kellene oldani az uniós korlátozásokat a beruházások állami támogatás
... kormány nem nyilvánítja majd befejezettnek a veszélyhelyzetet, és így örökre rendeletekkel fog kormányozni. Ezek nem igazak, mert a kormány benyújtotta a felhatalmazást visszaadó törvényjavaslatot a parlamentnek - jelentette ki.
Szijjártó Péter kijelentette: a kormányt nem érdekli, hogyan vélekednek róla külföldön, a politikát a magyar emberek véleménye és elvárása alapján al...
2020-06-03 14:14:02
Koronavírus - Varga Judit: Magyarország uniós tagállamok között elsőként fogja megszüntetni a különleges jogren
... szakaszába lépett, ezért a kormány május 26-án benyújtotta az Országgyűlésnek a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a március 30-án elfogadott törvény hatályon kívül helyezéséről szóló törvényjavaslatot - közölte.
Varga Judit arra emlékeztetett, hogy a veszélyhelyzet kihirdetésével kapcsolatban Magyarországgal szemben hónapok óta példátlan, összehangolt politikai kampány és hi...
2020-05-28 16:01:58
1 2 3 ...................62 63 ..........94 95 .........124 125 126 
Címkék: Kósa Lajos, Novák Katalin, Varga Judit, Pedagógusok Szakszervezete, Gulyás Gergely, Szijjártó Péter, tervezett törvény, kizárólagossági szerződéseket, testvéreket segíti, illetéktörvény módosítása, feltételes szabadságra, iskolaőrség létrehozását, magyar védekezés, egyik legsikeresebb, uniós korlátozásokat, beruházások állami, különleges jogren, családról szól, költségvetés üzen, államháztartás hiánya, adósságráta tovább, nagy gyártók, ásványvizek piacán, politikus megismételte, törvényjavaslata arra, nagy gyártókat, költségvetés idei, májusban benyújtott, magasabb költségvetési, nyugdíjprémium vagy, törvényjavaslat benyújtását, emberek örülnek, hozzátartozók védelme, törvényjavaslat további, hozzátartozók sérelmére, igazságügyi miniszter, kisebb tárgyi, iskolai agresszió, iskolaőrség létrehozására, iskolában szükséges-e, iskolaőrség alkalmazása, nevelési-oktatási intézm, nemzetközi viszonylatban, veszélyhelyzet megszüntetését, járványügyi készültséget, kormány továbbra, kormány benyújtotta,
© 2013 TVN.HU Kft.