|
|
|
... előételként pirítóssa
Hordós savanyúság
Kitűnő házi savanyúság, amit bátran feltálalhatunk sültekhez, pörkölthöz, grillhúsokhoz, sült csülökhöz. Hozzávalók Cukor, citromsav, nátrium-benzonát
Ne dobd ki a görögdinnye héját, készíts belőle lekvárt!
A görögdinnye nem hiányozhat a hűtőnkből. Ez a gyümölcs nagyon finom és tele van vitaminnal, de a héját mégis kidobj... |
2017-09-18 08:59:53 |
|
|
|
|
|
|
... nekünk
Hordós savanyúság
Kitűnő házi savanyúság, amit bátran feltálalhatunk sültekhez, pörkölthöz, grillhúsokhoz, sült csülökhöz. Hozzávalók Cukor, citromsav, nátrium-benzonát
Lecsó télire tartósítószer nélkül-egyszerűbben
Bele az üvegbe, olajjal öntöm le és nem kell bele tartósító! Hozzávalók 4 kg paprika 2 kg paradicsom... |
|
2017-08-17 07:53:51 |
|
|
|
|
|
|
... liter víz
fél liter 20%-os ecet
12 dkg só
68 dkg cukor
4-5 babérlevél
1/4 csomag mustármag
1/4 csomag egész bors
2 dkg borkénpor
1 kávéskanál nátrium benzonát
3-4 meggyfa levél
1-2 kisebb diófa levél
paprika - ketté vágva és kimagozva több fér bele
zöld paradicsom
karfiol
erős paprika
apró hagyma... |
2016-06-16 16:10:57 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
kb. 4-5 kg paprika
4 db paradicsom
5 nagy fej vöröshagyma
zsír
só ízlés szerint
tört pirospaprika ízlés szerint
2 kk. Na-benzonat el is maradhat, de több zsírt kell használni, mint általában így a zsír is tartósít és a só is télen az üvegben (nekem 6 üveg lett)
Elkészítés:
A paprikát és... |
|
2015-07-28 08:27:00 |
|
|
|
|
|
|
...0,5 dkg zöldparadicsom
0,5 dkg fejes káposzta
5 fej vöröshagyma
1 kiskanál nátrium benzonát
1,5 evőkanál ecet
1 evőkanál só
A sóból,ecetből nátrium-benzonátból alaplevet készítek,és a többi, tetszés szerint felszeletelt hozzávalót összekeverem vele.
Majd üvegekbe töltöm,és erre ráöntöm a levet.Majd vízgőzben felforralom,és végül kihűlé... |
|
2013-12-12 20:53:45 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
2,5 kg paradicsom
1 kiskanál nátrium benzonát
Elkészítés:
A paradicsomokat hideg vízben, több léről alaposan átmossuk, és a hibás részeket kivágjuk. Nagyobb darabokra vágjuk.
Egy fazékba tesszük, és meg-megkavargatva fél óráig főzzük.
Még melegen paradicsompasszírozón átpasszírozzuk.
A levet visszatesszük főn... |
2012-11-23 13:45:00 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
2 kg csípős paprika
20 dkg cukor
10 dkg só
mustármag
nátrium benzonát
ecet
Elkészítés:
Alaposan megtisztítjuk a paprikákat, majd lecsepegtetjük. Tetszés szerinti üvegekbe helyezzük. A nagyobb darabokat el is lehet vagdalni.
Felteszünk két liter vizet főni, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a mustármag... |
2012-11-05 15:32:15 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg padlizsán
4 evőkanál olaj
1 evőkanál 10%-os ecet
1/2 kiskanál nátrium-benzonát
Elkészítés:
A padlizsánokat forró sütőben feketedésig sütjük.Ekkorra már összeesik , a húsa is megpárolódik.Hideg folyó víz alatt lehúzzuk a héját.Villával összetörjük, de lehet turmixolni is.Egy lapos sütő edénybe felforrósítunk ... |
2012-10-24 12:34:40 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
3 kg piros kaliforniai paprika
2 evőkanál só
1 kiskanál nátrium-benzonát
Elkészítés:
A megtisztított paprikát géppel ledaráljuk, nagy edénybe rakjuk, belekeverjük a sót és a nátrium benzonátot. 15 percig hagyjuk, amíg elolvad a só, utána üvegekbe tesszük és lezárjuk a tetejét.
... |
2012-10-15 17:34:31 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál só
1 kiskanál bors
5 evőkanál cukor
1 kiskanál bazsalikom
1 szál fahéj
1 csokor petrezselyemzöld
5 db fokhagymagerezd
1 csomag nátrium-benzonát
2 kg tv paprika
1/2 csomag szódabikarbona
Elkészítés:
A paradicsomot alaposan megmossuk és forró vízben kb. két percig főzzük.
Paszírozzzuk és ut... |
2012-07-12 17:00:46 |
|
|
|
|