|
|
|
... szerint
1 dl napraforgó olaj (a tepsi aljára)
1 csokor petrezselyem (felaprítva)
2 ek sertészsír (a gombás töltelékhez)
Elkészítés
Először a tepsit beolajozzuk.
Egy serpenyőbe kevés zsírt teszünk, felhevítjük, erre öntjük a tisztított, vékonyra szeletelt hagymákat, majd a tisztított, szeletelt gombát.
Ételízesítővel, borssal megszórju... |
2020-12-07 10:25:42 |
|
|
|
|
|
|
... habosra keverjük a vaníliakivonattal és 1,2 dl vízzel, majd a lisztes elegybe dolgozzuk. Végül beleforgatjuk a reszelt csokoládét vagy a pasztillákat.
A gofrisütőt ecsettel beolajozzuk. Egymás után, adagonként rámerjük a nyers tésztát, és 3-4 percig sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni, és az öntettel meglocsolva kínáljuk.
... |
|
2018-05-18 22:42:35 |
|
|
|
|
|
|
... Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd beleforgatjuk a lisztet. Végül beledolgozzuk a reszelt csokoládét, a tejet és a kinyomkodott reszelt almát.
Az előmelegített gofrisütőt beolajozzuk, és a tésztából egymás után 8-10 gofrit sütünk 3-4 perc alatt. A kész darabokat kistányérra helyezzük és megszórjuk reszelt csokoládéval. Almaszeletekkel díszítve kínáljuk.
... |
2018-04-03 23:52:08 |
|
|
|
|
|
|
... hosszában végig a dagadó közepére helyezzük a tölteléket.
A töltelék köré tekerjük a disznóhúst, ügyelve arra, hogy a hús sehol ne fedje át önmagát. Zsineggel összekötjük, beolajozzuk és fűszerezzük. A bőrét megszurkáljuk, majd 160°C fokos sütőben körülbelül 3 órán keresztül sütjük.
Ha úgy gondoljuk, szakácsfáklyával ropogósra piríthatjuk a bőrt a sütési... |
|
2018-03-18 00:28:56 |
|
|
|
|
|
|
... kenéshez.
Felverjük a tojásokat,hozzáadjuk a sót,tejet,tejfölt,túrót,és a 3 evőkanál
olajat.Zománcos tepsit kiolajozunk(széleit is),belehelyezzük az első réteslapot
vékonyan beolajozzuk,és ezen a módon még 4 lapot rétegezünk.
8 lapot félreteszünk,a többi lapot egyesével belemártjuk a masszába,
tenyerünkkel összegyűrjük(göngyöljük) és a tepsibe egymás... |
|
2018-02-12 22:00:06 |
|
|
|
|
|
|
... olajjal, majd még egy réteslap következik.
Ezt követően rásimítjuk a túrós masszával elkevert tésztát, amit beborítunk a maradék réteslapokkal, úgy hogy a réteslapok tetejét egyenként beolajozzuk.
A legfelső lapot a maradék olajjal elkevert 1 db tojássárgával megkenjük.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb 40 perc alatt szép pirosra sütjük, ha a teteje nagyon pirulna ... |
2018-02-01 14:39:19 |
|
|
|
|
|
|
... Röviddel a sütés előtt a combokat kivesszük a hűtőből, és bedörzsöljük a maradék páccal.
Egy párolóráccsal ellátott tepsibe kb. 2 dl vizet töltünk, és a rácsot vékonyan beolajozzuk. Ráfektetjük a csirkecombokat, és az előmelegített sütőben sütjük kb. 40 percig.
Tálkában 1-1 ek sót és mézet elkeverünk 1/2 dl meleg vízzel, majd a combokat negyedóránként meg... |
2017-10-06 22:14:42 |
|
|
|
|
|
|
... és sós vízben megfőzzük (a vízhez adjunk pár csepp citromlevet). Ne főzzük nagyon puhára!
A muffin formába beletesszük a papír kapszlikat, és az ujjaink segítségével kissé beolajozzuk, majd minden papír aljába teszünk egy icipici vajat.
Az időközben megfőtt karfiolt leszűrjük, és elosztjuk a papír kapszlikban. Rászórjuk az apróra vágott sonkát, a petrezselyem... |
2016-06-30 10:32:44 |
|
|
|
|
|
|
... sütjük.
Tepsibe tesszük a sütőpapírt, és ecsettel beolajozzuk. Ráhelyezzük a fánkkorongokat, majd a tetejüket is megkenjük olajjal, sütőben 200 fokon sütjük.
http://kicsibors.blogspot.hu/2014_01 _01_arc... |
2016-05-05 10:15:15 |
|
|
|
|
|
|
... majd letakarva kelesztjük egy órán át.
Mikor a tészta megkelt, egy gáztepsibe szilikonos sütőpapírt terítünk. Ezt vékonyan megkenjük étolajjal, ráborítjuk a tésztát, a tetejét is beolajozzuk, és egyenletesen kilapítjuk a lemezen.
Megszurkáljuk, és 15 perc alatt elősütjük egy 230 C-ra előmelegített sütőben légkeverés nélkül.
Ha megvan, megkenjük a tetejét a tejföllel... |
2016-04-16 19:01:43 |
|
|
|
|