Belépés
Baconszeletekbe göngyölt töltött csirkemell
... szerint
1 dl napraforgó olaj (a tepsi aljára)
1 csokor petrezselyem (felaprítva)
2 ek sertészsír (a gombás töltelékhez)

Elkészítés

Először a tepsit beolajozzuk.
Egy serpenyőbe kevés zsírt teszünk, felhevítjük, erre öntjük a tisztított, vékonyra szeletelt hagymákat, majd a tisztított, szeletelt gombát.
Ételízesítővel, borssal megszórju...
2020-12-07 10:25:42
A legegyszerűbb csokoládés gofri
... habosra keverjük a vaníliakivonattal és 1,2 dl vízzel, majd a lisztes elegybe dolgozzuk. Végül beleforgatjuk a reszelt csokoládét vagy a pasztillákat.
A gofrisütőt ecsettel beolajozzuk. Egymás után, adagonként rámerjük a nyers tésztát, és 3-4 percig sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni, és az öntettel meglocsolva kínáljuk.

...
2018-05-18 22:42:35
Almás-csokis gofri
... Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd beleforgatjuk a lisztet. Végül beledolgozzuk a reszelt csokoládét, a tejet és a kinyomkodott reszelt almát.
Az előmelegített gofrisütőt beolajozzuk, és a tésztából egymás után 8-10 gofrit sütünk 3-4 perc alatt. A kész darabokat kistányérra helyezzük és megszórjuk reszelt csokoládéval. Almaszeletekkel díszítve kínáljuk.
...
2018-04-03 23:52:08
Göngyölt töltött sertésdagadó
... hosszában végig a dagadó közepére helyezzük a tölteléket.
A töltelék köré tekerjük a disznóhúst, ügyelve arra, hogy a hús sehol ne fedje át önmagát. Zsineggel összekötjük, beolajozzuk és fűszerezzük. A bőrét megszurkáljuk, majd 160°C fokos sütőben körülbelül 3 órán keresztül sütjük.
Ha úgy gondoljuk, szakácsfáklyával ropogósra piríthatjuk a bőrt a sütési...
2018-03-18 00:28:56
Farsangi ételek...
... kenéshez.

Felverjük a tojásokat,hozzáadjuk a sót,tejet,tejfölt,túrót,és a 3 evőkanál
olajat.Zománcos tepsit kiolajozunk(széleit is),belehelyezzük az első réteslapot
vékonyan beolajozzuk,és ezen a módon még 4 lapot rétegezünk.
8 lapot félreteszünk,a többi lapot egyesével belemártjuk a masszába,
tenyerünkkel összegyűrjük(göngyöljük) és a tepsibe egymás...
2018-02-12 22:00:06
Vargabéles
... olajjal, majd még egy réteslap következik.
Ezt követően rásimítjuk a túrós masszával elkevert tésztát, amit beborítunk a maradék réteslapokkal, úgy hogy a réteslapok tetejét egyenként beolajozzuk.
A legfelső lapot a maradék olajjal elkevert 1 db tojássárgával megkenjük.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb 40 perc alatt szép pirosra sütjük, ha a teteje nagyon pirulna ...
2018-02-01 14:39:19
Sütőben grillezett csirkecomb
... Röviddel a sütés előtt a combokat kivesszük a hűtőből, és bedörzsöljük a maradék páccal.
Egy párolóráccsal ellátott tepsibe kb. 2 dl vizet töltünk, és a rácsot vékonyan beolajozzuk. Ráfektetjük a csirkecombokat, és az előmelegített sütőben sütjük kb. 40 percig.
Tálkában 1-1 ek sót és mézet elkeverünk 1/2 dl meleg vízzel, majd a combokat negyedóránként meg...
2017-10-06 22:14:42
Sonkás karfiol muffin
... és sós vízben megfőzzük (a vízhez adjunk pár csepp citromlevet). Ne főzzük nagyon puhára!

A muffin formába beletesszük a papír kapszlikat, és az ujjaink segítségével kissé beolajozzuk, majd minden papír aljába teszünk egy icipici vajat.

Az időközben megfőtt karfiolt leszűrjük, és elosztjuk a papír kapszlikban. Rászórjuk az apróra vágott sonkát, a petrezselyem...
2016-06-30 10:32:44
Túrófánk sütőben
... sütjük.



Tepsibe tesszük a sütőpapírt, és ecsettel beolajozzuk. Ráhelyezzük a fánkkorongokat, majd a tetejüket is megkenjük olajjal, sütőben 200 fokon sütjük.
http://kicsibors.blogspot.hu/2014_01 _01_arc...
2016-05-05 10:15:15
Kenyérlángos
... majd letakarva kelesztjük egy órán át.
Mikor a tészta megkelt, egy gáztepsibe szilikonos sütőpapírt terítünk. Ezt vékonyan megkenjük étolajjal, ráborítjuk a tésztát, a tetejét is beolajozzuk, és egyenletesen kilapítjuk a lemezen.
Megszurkáljuk, és 15 perc alatt elősütjük egy 230 C-ra előmelegített sütőben légkeverés nélkül.
Ha megvan, megkenjük a tetejét a tejföllel...
2016-04-16 19:01:43
1 2 3 .5 6 7 8 9 10 11 
Címkék: legegyszerűbb csokoládés, tepsi aljára, gombás töltelékhez, tepsit beolajozzuk, serpenyőbe kevés, lisztes elegybe, reszelt csokoládét, gofrisütőt ecsettel, nyers tésztát, öntettel meglocsolva, kinyomkodott reszelt, előmelegített gofrisütőt, tésztából egymás, kész darabokat, dagadó közepére, töltelék köré, első réteslapot, többi lapot, tepsibe egymás, réteslap következik, túrós masszával, maradék réteslapokkal, réteslapok tetejét, legfelső lapot, maradék olajjal, teteje nagyon, sütés előtt, combokat kivesszük, maradék páccal, párolóráccsal ellátott, rácsot vékonyan, előmelegített sütőben, combokat negyedóránként, vízhez adjunk, muffin formába, papír kapszlikat, ujjaink segítségével, icipici vajat, időközben megfőtt, papír kapszlikban, apróra vágott, tészta megkelt, gáztepsibe szilikonos, szakácsfáklyával, baconszeletekbe, almaszeletekkel, ételízesítővel, fánkkorongokat, csirkecombokat, negyedóránként, megszurkáljuk, előmelegített, belehelyezzük, legegyszerűbb, párolóráccsal, réteslapokkal, beleforgatjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.