Belépés
Mézeskalács
... késhegynyi fahéj
1 késhegynyi szegfűszeg
(mézeskalács fűszerkeverék a legjobb, egy tasakkal)
2 db tojás
2 evőkanál vagy 1 dl virágméz
Elkészítés:
Az összetevőket berakjuk egy tálba, összegyúrjuk, és akár pihentetés nélkül azonnal nyújtjuk, szaggatjuk, és 5-10 percig sütjük 160 fokon. Figyelgetni kell, nagyon hamar elkészül. Ha mogyoróbarna, akkor le...
2022-12-03 19:51:12
Mézeskrémes
... kihűlt-e már a pudingunk, ha igen, akkor hozzákeverjük a vajas porcukorhoz. Kb. 1/3 részét kivesszük, és hozzáadunk 2 evőkanál kakaót.
A máz hozzávalóit jól összedolgozzuk, és egy picit berakjuk a hűtőbe.
Az első lap az egyik kakaós lap, erre jön a világosabb pudingkrém egyik fele, rárakjuk az egyik világosabb tésztalapunkat, erre a kakaós krémet, aztán a másik világos t...
2021-12-12 09:11:06
Göngyölt, sült pörc
... fokhagyma,
őrölt kömény,
paprika(őrölt),
kötözőzsineg.

Elkészítés
A szalonnát jó alaposan besózzuk minden oldalán(ne sajnáljuk a sót!),mélyebb falú tálba rakjuk,lefedjük és berakjuk a hűtőbe 2 napra. Ez idő alatt levet fog engedni,de ezt nem kell leönteni róla!

2 nap letelte után kimossuk a sóból,papírtörlővel leitatjuk minden oldaláról a ...
2021-04-09 16:27:46
Hosszú ideig pihe-puha mákos, diós, vagy gesztenyés kifli ah
... zsiradékot, hozzáadjuk a cukrot, és a tejföllel szépen összegyúrjuk. Ez is pihentetős tészta, mint általában a belegyúrt élesztősök, úgyhogy néhány órára, de akár egy egész éjszakára is berakjuk a hűtőbe.
Mikor kivesszük, akkor kétféle módon készíthetjük el. Vagy kinyújtjuk az egészet, és nagyobb pohárral kiszaggatjuk, a maradékot összegyúrva, újra kinyújtva, kiszaggatva, vag...
2019-11-27 18:40:38
Álmaink
Álmaink didergő márványszobrok,
berakjuk őket templomainkba:
vágyunk, mely testünket életre szítja,
ragyogtat köréjük koszorút, csokrot.

Szavaink mellszobrok hideg aranyból,
napjaink útján hordozzuk őket:
az élő istenek másutt nőnek,
magasba szökvén árny lepte partról.

Az ember mindig tétova, bágyadt,
fáraszt a tett, a pih...
2018-09-20 13:25:10
Mandulás sárgarépasütemény
... fahéj
50 gr burgonya-liszt
egy kevés vaj a tepsi aljára
egy kis macesz-liszt


Elkészítés:
Begyújtjuk a sütőt és 180 fokra állítjuk, hogy előmelegedjen, mire berakjuk a süteményt.
Alaposan megmossuk a sárgarépát aztán meghámozzuk, és aprólyukú reszelőn lereszeljük. Két nedvszívó papír közé helyezzük, kicsit megnyomkodjuk, hogy a felesleges n...
2018-04-26 11:44:53
Két krémes mézes krémes
... már a pudingunk, ha igen, akkor hozzákeverjük a vajas porcukorhoz. Kb. 1/3 részét kivesszük, és hozzáadunk 2 evőkanál kakaót.
A máz hozzávalóit jól összedolgozzuk, és egy picit berakjuk a hűtőbe.
Az első lap az egyik kakaós lap, erre jön a világosabb pudingkrém egyik fele, rárakjuk az egyik világosabb tésztalapunkat, erre a kakaós krémet, aztán a másik világos té...
2018-02-13 12:04:49
Szilveszteri bóléságaink
... sárgadinnyét, 2 narancsot, 2 citromot, 2 lime-ot, 2 banánt és 1 őszibarackkonzervet. Hozzáadunk az őszibarack levét, 10 evőkanál cukrot, 1 üveg vodkát, fél liter dinnyelikőrt, jól megkeverjük és berakjuk a hűtőbe. Szervírozás előtt nyakonöntjük 2 liter ananászlével és 1 üveg száraz pezsgővel.

Narancsbólé

Egy narancsot átdörzsölünk négy kockacukorral. A naranc...
2017-12-31 22:26:58
Flódni
... nem kapunk.

2., Négy egyenlő részre kell osztani a tésztát (érdemes lemérni) és kinyújtani tepsiméretre.

3., A tésztalapokat sütőpapírra tesszük és egy éjszakára berakjuk a hűtőbe.

4., A diós töltelékhez közepes lángon főzzük az összetevőket míg a cukor teljesen el nem olvad és a massza be nem sűrűsödik. Utána azonnal tárolódobozba kell tenni, lehű...
2017-12-12 10:50:50
Női szeszély
... citromhéj, pici só, ribizlilekvár, vagdalt dió

Elkészítés:
10 dkg porcukrot, a lisztet, a citromhéjat a vajjal és a tojások sárgájával téstává gyúrjuk, majd egy fél órára berakjuk a hűtőbe. A hűtőből kivéve kisujjnyi vékonyra nyújtjuk, tepsibe rakjuk és közepesen meleg sütőben 3/4 részig megsütjük. A sütőből kivéve megkenjük a lekvárral. A tojások fehérjéjét a mar...
2017-11-27 13:29:07
1 2 3 .....17 18 ..25 26 ..33 34 35 
Címkék: összetevőket berakjuk, vajas porcukorhoz, picit berakjuk, egyik kakaós, világosabb pudingkrém, egyik világosabb, kakaós krémet, másik világos, tejföllel szépen, belegyúrt élesztősök, egész éjszakára, maradékot összegyúrva, ember mindig, tepsi aljára, sárgarépát aztán, őszibarack levét, narancsot átdörzsölünk, tésztalapokat sütőpapírra, éjszakára berakjuk, diós töltelékhez, cukor teljesen, tojások sárgájával, hűtőből kivéve, sütőből kivéve, tojások fehérjéjét, összedolgozzuk, márványszobrok, tésztalapunkat, hozzákeverjük, ribizlilekvár, fűszerkeverék, megnyomkodjuk, kockacukorral, tárolódobozba, tésztalapokat, előmelegedjen, papírtörlővel, templomainkba, nyakonöntjük, dinnyelikőrt, átdörzsölünk, összegyúrjuk, összetevőket, tepsiméretre, mogyoróbarna, ananászlével, szilveszteri, sárgadinnyét, készíthetjük, kiszaggatjuk, kötözőzsineg, mellszobrok, kiszaggatva, figyelgetni, töltelékhez, sütőpapírra, mézeskrémes, összegyúrva, meghámozzuk, szervírozás, megkeverjük, hozzávalóit, porcukorhoz, narancsbólé, lereszeljük,
© 2013 TVN.HU Kft.