Belépés
Európai Bizottság: több mint száz magyar település létesíthet ingyenes wifi-hozzáférési pontokat
... Európai Unió 2020-ig összesen 120 millió eurót biztosít az uniós tagállamok, valamint Norvégia és Izland mintegy 8 ezer településének, hogy nyilvános wifi-szolgáltatásokat biztosító berendezéseket szerezzenek be. A WiFi4EU-hálózatok ingyenesek lesznek, nem lesznek rajtuk reklámok, és használatukért a felhasználóknak nem kell személyes adataikat megadniuk - közölte.
Az uniós b...
2018-12-07 15:41:50
BÉT - Rossz hangulatban, jelentősen estek a tőzsdék
... mélypont.
A vezető ázsiai börzék gyengüléssel zártak csütörtökön arra a bejelentésre, hogy amerikai kérésre Kanadában letartóztatták a Huawei Technologies kínai mobil távközlési berendezéseket gyártó cég globális pénzügyi igazgatóját. Az amerikai piacokon is eséssel indult a csütörtöki kereskedés az előző napi 3-4 százalékos csökkenés után. A befektetői hangulat romlását a v...
2018-12-06 18:09:58
Októberben 6,4 százalékkal nőtt a csehországi kiskereskedelmi forgalom
... üzletek és a csomagküldő szolgáltatások forgalma emelkedett októberben, mégpedig 24,1 százalékkal. Több mint 20 százalékkal emelkedett a számítógépes technika, a háztartási műszaki berendezések és a sporteszközök eladása is. Szintén nőtt a ruházat és a lábbelik értékesítése, míg az élelmiszerek eladása mérsékelten csökkent.
A statisztikusok véleménye szerint a kiskereskedelm...
2018-12-06 13:21:24
BÉT - Negatív nyitás várható a tőzsdén az elemzők szerint
... illetve a határidős piacokon is negatív hangulat uralkodik. Ennek fő indikátora az a hír, miszerint a kanadai hatóságok letartóztatták a Huawei Technologies kínai mobil távközlési berendezéseket gyártó cég globális pénzügyi igazgatóját. Ez felkeltette a félelmeket az Egyesült Államok és Kína közötti kapcsolat rendeződésével kapcsolatban.
Az elemző szerint jelentős adatközlés...
2018-12-06 08:51:24
Tőzsde - Komoly mínuszban indíthatnak a nyugat-európai piacok
... európai tőzsdékre is jócskán kihat majd az ázsiai lejtmenet, amit az a bejelentés váltott ki, hogy amerikai kérésre Kanadában letartóztatták a Huawei Technologies kínai mobil távközlési berendezéseket gyártó cég globális pénzügyi igazgatóját.
Az ázsiai börzéken elsősorban a chipgyártó cégek részvényeinek az ára esett.
Elemzők szerint félő, hogy a mostani eset miatt ism...
2018-12-06 08:51:01
Tőzsde - Gyengülés az ázsiai piacokon
... pedig 1,52 százalékos gyengülést jelzett.
A lejtmenetet az a bejelentés váltotta ki, hogy amerikai kérésre Kanadában letartóztatták a Huawei Technologies kínai mobil távközlési berendezéseket gyártó cég globális pénzügyi igazgatóját.
A hírre az ázsiai börzéken elsősorban a chipgyártó cégek részvényeinek az ára esett. Elemzők szerint félő, hogy a mostani eset miatt ismét...
2018-12-06 07:40:52
KSH: az előzetes adatnál is jobban, 5,2 százalékkal nőtt a GDP a harmadik negyedévben
...
A november 14-én kiadott első becslésnél is jobbak az adatok. Akkor a nyers adatok szerint 4,8, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított, kiegyensúlyozott adatok szerint 5,0 százalékos gazdasági növekedést jelzett a KSH. Az előző negyedévhez mérten pedig 1,2 százalékos növekedést jelentett.
A korábban közölt volumenindex revízióját elsősorban a piaci szolgáltatások ...
2018-12-05 10:31:41
Modern diagnosztikai gépeket kapnak a közép-magyarországi kórházak
... keretében három MR-, négy CT-, négy érfestő diagnosztikai készüléket, öt modern digitális röntgenrendszert és egy sugárterápiás berendezést állítanak üzembe. Ezekkel részben az elavult berendezéseket cserélik le, részben új diagnosztikai lehetőségeket biztosítanak.
Arról is szólt: az EBP-hoz kapcsolódó centrumkórházak építési tervpályázatainak eredményhirdetése december 14-én...
2018-12-05 08:11:12
Klímaegyezmény - Nemzetközi Energiaügynökség: az idén emelkedik a fejlett országok szén-dioxid-kibocsátása
... millió tonnával csökkent a fejlett gazdaságokban. Elsősorban a szénfelhasználás csökkenésének, és az azt kiváltó megújuló energiaforrásoknak, valamint az energiahatékony technológiák és berendezések terjedésének köszönhetően. A csökkentésben az Egyesült Államok és Nagy-Britannia jártak az élen.
A globális olajkereslet robusztus növekedésen megy át az idén az IEA felmérése sze...
2018-12-04 17:02:01
PM-államtitkár: harmadával csökkent a mezőgazdasági halálos munkabalesetek száma
... fórumsorozatot szerveztek a kormányhivatalok közreműködésével, 800 gazdálkodót elérve.
Ezt a tájékoztatást 2019-ben is folytatják - mondta, hozzátéve: az ágazatban használt eszközök, berendezések veszélyesek, ezért nélkülözhetetlen a munkavédelmi előírások betartása. Kitért arra is, hogy erőgépekkel, rakodógépekkel gyakran történik baleset, de veszélyes az erdészeti tevékeny...
2018-12-04 12:21:21
1 2 3 .................210 211 .........315 316 ........419 420 421 
Címkék: Európai Bizottság, Nemzetközi Energiaügynökség, Európai Unió, Huawei Technologies, Egyesült Államok, csehországi kiskereskedelmi, elemzők szerint, nyugat-európai piacok, ázsiai piacokon, előzetes adatnál, harmadik negyedévben, idén emelkedik, fejlett országok, mezőgazdasági halálos, uniós tagállamok, vezető ázsiai, amerikai piacokon, csütörtöki kereskedés, előző napi, befektetői hangulat, csomagküldő szolgáltatások, számítógépes technika, háztartási műszaki, sporteszközök eladása, lábbelik értékesítése, élelmiszerek eladása, statisztikusok véleménye, határidős piacokon, kanadai hatóságok, elemző szerint, ázsiai lejtmenet, ázsiai börzéken, chipgyártó cégek, mostani eset, november 14-én, nyers adatok, előző negyedévhez, korábban közölt, piaci szolgáltatások, sugárterápiás berendezést, elavult berendezéseket, fejlett gazdaságokban, szénfelhasználás csökkenésének, energiahatékony technológiák, globális olajkereslet, kormányhivatalok közreműködésével, tájékoztatást 2019-ben, ágazatban használt,
© 2013 TVN.HU Kft.