Belépés
Brexit - Airbus-alelnök: "katasztrófa, ami Brexit-ügyben történik"
... -kereskedők szövetségének (SMMT) minap ismertetett éves beszámolója szerint tavaly 9,1 százalékkal ötévi mélypontra zuhant a Nagy-Britanniában gyártott személyautók száma, a brit autóipari beruházások értéke pedig 46,5 százalékkal esett vissza 2018-ban az előző évi szintről, egyértelműen a Brexit-folyamat teremtette bizonytalanság miatt.
Carolyn Fairbairn, a Brit Iparszövetsé...
2019-02-17 13:32:02
Hamarosan elérheti a 10 ezer milliárd forintot a magyar autóipar éves teljesítménye
... 6,4 milliárd forint értékben bővíti péceli üzemét, a beruházást a kormány 641 millió forint vissza nem térítendő támogatással segíti.
Kulcsfontosságúnak nevezte az ehhez hasonló beruházásokat, a második és harmadik körös beszállítók magyarországi fejlesztéseit. A Enmech gyárbővítése azért is különösen jelentős, mert az önvezető autók és az elektromobilitás piacán erősíti a ma...
2019-02-15 11:31:56
Tavaly 2,7 százalékkal nőttek a mezőgazdasági termelői árak
... 10 százalékkal visszaesett.
A mezőgazdasági termelés ráfordítási árai 4,8 százalékkal magasabbak voltak, ami a folyó termelőfelhasználás árszínvonalának 4,6 és a mezőgazdasági beruházások árszínvonalának 5,7 százalékos növekedéséből adódott. Az agrárolló (a mezőgazdasági termelőiár- és ráfordításiár-index hányadosa) értéke 98,0 százalék volt.
A takarmányok ára 5,7, ezen...
2019-02-15 09:51:02
Elemzők: a GDP-növekedés felülmúlta a várakozásokat
... hozható azzal, hogy felhasználói oldalon a háztartások fogyasztása a vártnál jobban alakulhatott, és vélhetően nem mutatott lassulást a harmadik negyedévhez képest. Erős maradhatott a beruházások teljesítménye is, és úgy tűnik, hogy az ipari export hozzájárulása GDP növekedéséhez valamelyest javulhatott a harmadik negyedévvel összehasonlítva.
Ami az idei kilátásokat illeti, N...
2019-02-14 13:01:10
Brexit - Ford: "katasztrófa" lenne a megállapodás nélküli kilépés
... -kereskedők szövetségének (SMMT) minap ismertetett éves beszámolója szerint tavaly 9,1 százalékkal ötévi mélypontra zuhant a Nagy-Britanniában gyártott személyautók száma, a brit autóipari beruházások értéke pedig csaknem a felével esett vissza egyetlen év alatt, egyértelműen a Brexit-folyamat teremtette bizonytalanság miatt.
Mark Carney, a Bank of England - a brit jegybank -...
2019-02-13 17:02:25
Tavaly 2,9 százalékkal nőttek a külföldi tőkeberuházások Romániában
...
2017-ben 4,797 milliárd volt a külföldi beruházások értéke, így 2018-ban 139 millió euróval több pénz áramlott a román gazdaságba. Az elmúlt három évben 4 és 5 milliárd euró között stabilizálódott a külföldi tőkeberuházások értéke, hiszen 2016-ban is 4,517 milliárd eurót jegyeztek.
A külföldi beruházások értéke 2007 után, Románia EU-csatlakozása után érték el a csúcsot, ...
2019-02-13 15:42:07
Brexit - Bank of England-kormányzó: az EU-népszavazás kiírása óta nem nőtt a beruházások értéke
... felszólalva elmondta: a népszavazás kiírása után teljesen bizonytalanná vált a brit gazdaság jövőbeni piaci hozzáférése. Ebben a környezetben azóta nem volt mérhető növekedés az üzleti beruházásokban, sőt az elmúlt egy évben 3,7 százalékkal visszaesett a beruházási érték a brit gazdaságban, a folytatódó világgazdasági növekedés, a globális üzleti szektor jelentős nyereségessége és...
2019-02-12 20:43:12
Több mint hétéves mélypontra csökkent az ifo világgazdasági hangulatindexe
... régiókban túlnyomórészt változatlan maradt a gazdasági hangulat az előző két negyedévben tapasztalt drasztikus visszaesés után.
A szakértők arra számítanak, hogy a magánfogyasztás, a beruházások és a világkereskedelem növekedési üteme is lassul, a dollár pedig gyengül a világ más devizáihoz képest. Bár a válaszadók jelentős része még mindig a rövid és hosszú lejáratú kamatok ...
2019-02-11 09:40:57
Elfogadta a román kormány az idei költségvetés-tervezetet
... kormányon a jelenlegi szociálliberális koalíció - emlékeztetett a miniszter.
Teodorovici felhívta a figyelmet arra, hogy az államháztartási hiánycélt csak akkor sikerül elérni, ha a beruházások megvalósulnak, ezeket nem kell elodázni bürokratikus akadályok miatt, ezért azt ígérte, a kormány szigorúan nyomon követi a közberuházásokat.
A költségvetés a tervezett bér- és n...
2019-02-08 16:11:38
Brexit - Financial Times: gazdaságmentő programon dolgozik a brit kormány megállapodás nélküli Brexit esetére
... autógyártók és -kereskedők szövetségének (SMMT) minap ismertetett éves beszámolója szerint tavaly ötévi mélypontra zuhant a Nagy-Britanniában gyártott személyautók száma, a brit autóipari beruházások értéke pedig csaknem a felével esett vissza, egyértelműen a Brexit-folyamat teremtette bizonytalanság miatt.
A szervezet adatai szerint 2018-ban nem egészen 1,52 millió autót gyá...
2019-02-08 13:11:43
1 2 3 ..............48 49 .......72 73 .......95 96 97 
Címkék: Financial Times, Carolyn Fairbairn, Brit Iparszövetsé, Mark Carney, Románia EU-csatlakozása, magyar autóipar, mezőgazdasági termelői, megállapodás nélküli, külföldi tőkeberuházások, beruházások értéke, román kormány, brit kormány, brit autóipari, ehhez hasonló, önvezető autók, elektromobilitás piacán, mezőgazdasági termelés, mezőgazdasági beruházások, mezőgazdasági termelőiár-, háztartások fogyasztása, vártnál jobban, harmadik negyedévhez, beruházások teljesítménye, ipari export, harmadik negyedévvel, idei kilátásokat, felével esett, brit jegybank, külföldi beruházások, román gazdaságba, elmúlt három, népszavazás kiírása, brit gazdaság, környezetben azóta, üzleti beruházásokban, beruházási érték, brit gazdaságban, folytatódó világgazdasági, globális üzleti, gazdasági hangulat, szakértők arra, világkereskedelem növekedési, dollár pedig, válaszadók jelentős, jelenlegi szociálliberális, figyelmet arra, államháztartási hiánycélt, beruházások megvalósulnak, kormány szigorúan, tervezett bér-,
© 2013 TVN.HU Kft.