|
|
|
... spenót
* 4 tojás
* 2 gerezd fokhagyma
* pici zsír
* só
* zsemlemorzsa
* olaj
elkészítés
1. A zsemlemorzsa felét egy akkora tálcára vagy tálba öntjük, amiben elfér 4 tojás.
2. Négy fészket csinálunk bele, amibe beleü... |
|
2010-10-04 16:49:05 |
|
|
|
|
|
|
... * 4 tojássárgája
* 3 ek víz
* 3 ek száraz fehérbor
* 1 ek citromlé
* 120 g vaj
* só
elkészítés
1. A megtisztított spárgát a hagyományos módon bepanírozzuk (a tojásba tegyünk sót!).
2. A spárgát olajban kirántjuk, majd mel... |
2010-10-03 21:19:02 |
|
|
|
|
|
|
* 12 szelet ponty
* só
* 10 dkg liszt
* 3 tojás
* 15 dkg zsemlemorzsa
* 5 dkg szezámmag
sütéshez
* olaj
elkészítés
1. A halszeleteket lesózzuk, és 30 percig hagy... |
|
2010-09-27 21:28:33 |
|
|
|
|
|
|
... * liszt
* tojás
* só
* zsemlemorzsa
* szezámmag
* olaj
* juharszirup
elkészítés
1. A banánokat félbevágom.
2. Bepanírozom: lisztbe, villával felvert, sós tojásba és szezámmaggal elkevert zsemle... |
|
2010-09-21 06:26:31 |
|
|
|
|
|
|
... pirospaprika
* bors
* őrölt kömény
* apróra vágott petrezselyem
* olajbogyó (opcionális)
elkészítés
1. A hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. A sajt önmagában elég sós, így nem igényel külön sózást.
2. Annyi zsemlemorzsá... |
2010-09-12 20:08:43 |
|
|
|
|
|
|
* 8-10 szelet sertéskaraj
* só
* liszt
* 2-3 tojás
* zsemlemorzsa
* 2 dl tejszín
* 25 dkg trappista sajt
* zsír a tepsi kikenéséhez
elkészítés
1. A húst kiverjük, enyhén besózzuk.
2. Felv... |
2010-09-06 20:03:31 |
|
|
|
|
|
|
... 2-3 tojás
* zsemlemorzsa
* 2 dl tejszín
* 25 dkg trappista sajt
* zsír a tepsi kikenéséhez
elkészítés
1. A húst kiverjük, enyhén besózzuk.
2. Felverjük a tojásokat a panírozáshoz. Liszbe, tojásba, majd zsemlemorzsába mártjuk a h... |
2010-09-06 18:18:48 |
|
|
|
|
|
|
... szerecsendió
A panírozáshoz:
* liszt
* tojás
* zsemlemorzsa
* étolaj a sütéshez
elkészítés
1. A töltelékhez apróra vágjuk a parizert, beletesszük egy tálba, majd ráütjük a tojást.
2. Beletesszük a reszelt s... |
2010-08-29 18:34:24 |
|
|
|
|
|
|
* kb. 25 dkg reszelt sajt (bármilyen könnyen reszelhető, én legtöbbször trappistát használok, egy része pedig füstölt)
* 2 tojás
* 1-2 ek zsemlemorzsa + egy csészényi a hempergetéshez
* pirospaprika
* bors
* őrölt kömény
* apróra ... |
2010-08-26 15:42:11 |
|
|
|
|