Belépés
A beszedett termékdíj minden 10 forintjából 8-at elnyel Orbá
... hulladékgazdálkodás helyett mennek a "levesbe".


************************************ *****************************


2016. június. 22. 07:05 6

A beszedett termékdíj minden 10 forintjából 8-at elnyel Orbán rendszere
szerző:
MTI


A környezetvédelmi termékdíj ötöde jut a hulladékgazdálkodás támogatására.

A...
2016-06-22 15:32:24
A környezetvédelmi termékdíj rendelet az adminisztrációcsökkentést is segíti
... ki pályázatot a hulladék begyűjtésére, hasznosítására.
A termékdíj bevallását, befizetését, kiszabását és visszaigénylését a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrzi. A vámhatóság a beszedett termékdíjat havonta utalja át a kincstárnak, amely annak felét negyedévente továbbadja az OHÜ-nek.
A termékdíjakat úgy kalkulálták, hogy valamennyi költséget, illetve az államot megil...
2011-12-04 07:04:45
Egy évnyi illuzionista politik
... kétségkívül egy ilyen látszat fenntartása a célja. Az energiaellátó- és kereskedő cégeknek 8%-os különadót kell fizetniük, ami a kormánynak évi 30 milliárd forint bevételt jelent. Az így beszedett összeget "csak távhő-kompenzációra és a fűtési rendszer korszerűsítésére lehet költeni". A Mol szerint az új adó ,,rövidlátó, és fenyegetően hat mind a mostani, mind a majdani befek...
2011-07-10 18:26:01
Új törvény a környezetvédelmi termékdíjról
... irányítására, és stratégiai kérdésekben nemvállalt felelősséget.
A termékdíj bevallását, befizetését, kiszabását és visszaigénylését a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrzi. A vámhatóság a beszedett termékdíjat havonta utalja át a kincstárnak, amely annak felét negyedévente tovább adja az OHÜ-nek.
Az indoklás szerint a termékdíjakat úgy kalkulálták, hogy valamennyi költsé...
2011-06-27 20:08:51
Amikor beindul a fejőgép!
... áremelkedést is okozhat a tanácsadást végző Green Tax Consulting Kft. szerint.

A szakmabelieket nem vonták be a törvény előkészítésébe, és szerintük kérdéses, hogy az adók módjára beszedett termékdíj, bekerülve a nagykalapba, valóban hulladékhasznosítási célokat szolgál-e majd.


Ilyen volt, ilyen lehet

Eddig kétféleképpen lehetett eleget tenn...
2010-10-15 14:15:57
Kelendő a pillepalack
... foglalkozó Zalaispa vezérigazgatója a lapnak azt mondta, hogy az egyik multinacionális kereskedelmi lánc öt forintot ad a PET-palackok darabjáért, de az átvétellel még így is jól jár, mert a beszedett palackok után termékdíjat igényelhet vissza és bevételhez juthat a pillepalackok továbbértékesítéséből is.

Azt mondják, hogy az milliomosok első milliója nem becsületes...
2010-08-17 13:07:24
1 
Címkék: Nemzeti Adó-, Green Tax Consulting Kft, beszedett termékdíj, környezetvédelmi termékdíj, évnyi illuzionista, környezetvédelmi termékdíjról, hulladék begyűjtésére, termékdíj bevallását, beszedett termékdíjat, államot megil, ilyen látszat, fűtési rendszer, majdani befek, indoklás szerint, tanácsadást végző, törvény előkészítésébe, adók módjára, egyik multinacionális, beszedett palackok, milliomosok első, környezetvédelmi, korszerűsítésére, visszaigénylését, vezérigazgatója, multinacionális, hasznosítására, szakmabelieket, előkészítésébe, kompenzációra, termékdíjakat, pillepalackok, energiaellátó, kétféleképpen, kereskedelmi, termékdíjról, illuzionista, támogatására, negyedévente, áremelkedést, begyűjtésére, irányítására, felelősséget, nagykalapba, termékdíjat, fenntartása, kalkulálták, befizetését, kétségkívül, kincstárnak, forintjából, kérdésekben, milliomosok, tanácsadást, fenyegetően, pillepalack, foglalkozó, darabjáért, átvétellel, valamennyi, pályázatot, bevételhez, vámhivatal, kiszabását, vámhatóság, consulting,
© 2013 TVN.HU Kft.