|
|
|
...
Kőleves - hát persze, hogy kő'!
* A meghámozott és felkockázott krumplit főzni kezdjük az alaplében, majd hozzáadjuk a karikára vágott répát, az apróra vágott zellert és a köménymagot. Sózzuk, borsozzuk, és a zöldségeket majdnem puhára főzzük.
* Közben felhevítjük az olajat, félig megpirítjuk benne a felkockázott bacont, majd hozzáadjuk az apróra vágo... |
2014-05-28 06:51:39 |
|
|
|
|
|
|
... undorodott Domitianus császár a tisztességes emberektől? - Mert Domitianus császár utálta az erényt.Így gondolkozik Tacitus, aki túl jó történész ahhoz, hogy egy vállrándítássallerázzuk magyarázatát. Elég annyit mondani: Hm.
Popper Péter: Az önmagába térő ösvény43
Anatole France objektív magyarázata: Az
Angyalok lázadásá
ban leírj... |
|
2012-06-07 12:00:01 |
|
|
|
|
|
|
... cukrot főzünk bele. A gyöngyöző forrást 3-4 percig lassú tûzön végezzük.
Negyedik lépésben leszûrjük a lét, majd a szárazanyagot kéziprésen vagy passzírozón átpasszírozzuk és a sûrû lét visszatöltjük. A visszamaradó szárazanyagot eldobjuk.
Ötödik lépésben megmérjük a szûrletet és literenként 5 deka zselatint számolva újraforraljuk, bes&... |
2011-08-27 15:01:17 |
|
|
|
|
|
|
... parázs fölött szabad, különben megég a pecsenye. Ellenben ez az idô tökéletesen elág arra, hogy elôkészítsünk minden egyebet a pitához. A lilakáposztát vékony csíkokra metéljük, kissé besôzzuk, majd fél óra elteltével leöblítjük, kicsavarjuk. A paradicsomokat félkarikákra vágunk, a vöröshagymát vékonyan fölszeletelünk, gyûrûire szedjük. A megmosott, lecsurgatott salátát ... |
|
2011-06-28 11:40:34 |
|
|
|
|
|
|
...
ELSÕ RÉSZ
HOL TEREM A MAGYAR VITÉZ?
1
A patakban két gyermek fürdik: egy fiú meg egy leány. Nem illik tán, hogy együtt fürödnek, de ők ezt nem tudják: a fiú alig hétesztendős, a leány két évvel fiatalabb.
Az erdőben jártak, patakra találtak. A nap tüzesen s... |
|
2011-05-17 17:33:09 |
|
|
|
|
|
|
... sötétebbek.
Érdemes mindkét fajtát ültetni kertünkben, hiszen amikor már nincs, más zöldség a kertben a póréhagyma akkor van ereje teljében. Napos világos helyre ültessük, és a földjét trágyázzuk minden évben rendszeresen. Szereti a sok vizet, a kiszáradást megsínyli, öntözzük rendszeresen a talajt. Márciusban vessük a magokat 30cm sortávolságra.
De aká... |
2011-03-18 11:52:26 |
|
|
|
|
|
|
... utolsó 4 tétel együttes neve: porok)
A porcukrot a tojással és a rummal kikeverjük. 2. A porokat előkészítjük, összekeverjük. 3. Egy nagy tálcát alufóliával kibélelünk, majd kivajazzuk. 4. Lángelosztón melegítjük az 1. alattit. Vigyázzunk, hogy fel ne forrjon. Állandóan keverni kell, hogy le ne égjen. Fokozatosan felolvasztjuk benne a vajat. Belekeverjük a mazsolát. B... |
2011-02-13 09:38:30 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet, egyenként, 15 dkg-os pisztrángfilé só, frissen őrölt bors, 1 kis szál
karotta ½ cukkíni, 2 kis fej hagyma (salotta) I i levélke sáfrány, 2 evőkanál víz 3 evőkanál vaj, 1,5 dl száraz
fehérbor 2,5 dl tejszín, egy nagy stampedli édes, fehér vermut, só, cukor és kevéske citromlé i evőkanál olaj ... |
2010-11-27 17:29:43 |
|
|
|
|
|
|
... 3 evőkanál liszt hozzáadásával rántást készítünk. 2 percig pirítjuk, majd felengedjük tejföllel, a
halerőlevessel és a sherryvel. Besûrûsödésig főzzük. Megsózzuk, és beletesszük a garnélarákot. Lassú tûzzön 5 percig
főzzük. Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a halfilé mindkét oldalát 11/2 - 2 percig sütjük. Tálra tessz... |
2010-11-27 17:28:32 |
|
|
|
|
|
|
... húsleveskockából készült 3 dl leves, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés
szerint só, őrölt bors
A gondosan megmosott, megtisztított, lecsöpögtetett halszeleteket ízlés szerint, sózzuk, megszórjuk őrölt borssal,
majd 20-30 percig állni hagyjuk. A megtisztított, megmosott, karikára vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret a
felforrósított vaj... |
2010-11-27 17:04:05 |
|
|
|
|